Gość konopnicki Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Mam Nissana Primerę 2.0TD CD20T Wagon KLIMATRONIC rok produkcji 2000 Czy w mojej Primerce jest pasek czy łańcuch rozrządu? Sorry, ale nie mam książki, a auto mam od niedawna. Poprzedni własciciel mówił mi że wymienił pasek przy 110 000 km, ale wolę sie zapytać na forum. Przejechałem 13 tys km, co ile sie wymienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 z dieselach Nissana zawsze były paski, czyli masz pasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Poprzedni własciciel mówił mi że wymienił pasek przy 110 000 km, ale wolę sie zapytać na forum. Przejechałem 13 tys km, co ile sie wymienia? Ty przejechałeś 13 tyś, a ile teraz faktycznie masz na liczniku? Pasek wymienia się co 70 tyś u niezależnych mechaników - części (nie)oryginalne; co 90 tyś w ASO na oryginalnych częściach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 lepiej wymien rozrzad, kto wie jaki jest przebieg naprawde a jak zerwie sie pasek to ci sie zawory zetkna z cylindrami i sie pokrzywi wszystko itp, jesli oczywiscie sa stykowe pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 rozrząd jest kolizyjny i paskowy - lepiej wymień.łańcuch pojawił sie dopiero w następcy silnikach serii yd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość konopnicki Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 lepiej wymien rozrzad, kto wie jaki jest przebieg naprawde a jak zerwie sie pasek to ci sie zawory zetkna z cylindrami i sie pokrzywi wszystko itp, jesli oczywiscie sa stykowe Co trzeba by wymienić oprócz paska? I co polecicie - jaki producent? Auto ma teraz 124tys km. Choć nie mam gwarancji, ze licznik nie był cofniety w Belgii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 niewiem jak jest w dieslach nissana ale wymien caly komplet kola, pasek, napinacz czy jak tam jest, cos czytalem ze ktos zakaldal rozrzad do jakiegos diesla nissana firmy cos podobnego do slowa mitschubischi, ale pozatym nic niewiem niech sie ktos kto diesla wypowie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 paski są 2, do tego rolki, napinacz- komplet z robotą ok 700-800zł. Nowe auto z nieznanych rąk- pierwsze co robisz to wymiana kompletnego rozrządu ! No chyba że chcesz mieć z 3-4 tys w plecy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zachu Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 rozrzad do jakiegos diesla nissana firmy cos podobnego do slowa mitschubischi paski mitsuboshi, -pasek główny, na wał, dłuższy i szerszy -pasek napędzający pompę wtryskową, nieco mniejszy -napinacz paska głównego -rolka prowadząca paska głównego -napinacz paska pompy wtryskowej przy zmianie można od razu zmienić uszczelkę pod deklem zaworów, i koniecznie sprawdzić uszczelniacze wału szt.1, i wałka rozrządu szt.2, koszt uszczelki ok20zeta, uszczelniacze parę zl, oczywiście jeśli jest sucho i czysto to uszczelniaczy nie ruszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stanko Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Pozwolę sobie lekko odkopać temat. Od dwóch tygodni pomykam Kombiaczkiem z 2001 roku 1998cm3 benzynka i tez nie za bardzo wiem czy mam pasek czy łańcuch rozrządu czy to można jakoś w miarę łatwo sprawdzić? Jeśli to robi różnice jest to automat cvt. łańcuch pojawił sie dopiero w następcy silnikach serii yd Odpowiedź niby jest ale trzeba jeszcze znać jeszcze swój model silnika Bardzo proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Benzyniaki są na łańcuchach a diesel na pasku twój silnik to SR20DE nie myl z dieslem CD20T Jak głośno chodzi to może być stary olej, zły filtr oleju jak jest nowy, albo wyciągnięty łańcuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stanko Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Chodzi cicho ale zawsze po zakupie wymieniałem rozrząd i mam nadzieje że jak mam łańcuch i cicho chodzi to mam chwile spokoju. I napisałeś, że mój silnik to SR20DE a właśnie przed chwilą sprawdziłem na autobazie.pl swój VIN i wyszło że mam silnik GA14DE Ale skoro mówisz, że wszystkie benzyniaki są na łańcuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 stanko a może masz rozciągniętą i rozepchaną almerę skoro wychodzi 1,4 pojemności Benzyniaki montowane do prim to QG16DE 1,6 Litra, QG18DE 1.8 Litra i SR20DE 2,0 litra Wszystkie biegają na łańcuchach. Szkoda że diesli też tak nie zrobili, a tak 700 zeta co 60kkm(W ASO x2 na 90kkm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Oj tak nie dopisałem że chodzi o P11.144 po 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba976 Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 otoz nie zawsze w dieslach byl pasek ja mam lancuch i otoz jak masz rozrzad pod szczelna metalowa pokrywa to masz lancuch a jak nissan obudowuje paski niestety nie wiem ale raczej bedzie to pod moze palstikowa pokrywka , obudowa etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi