Guest kaflp Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 Witam wszystkich, od 2 miesiecy jestem posiadaczem almery N16 z 2003 roku o poj 1.8. Prawdopodobnie uszkodzona jest sonda - oczywiście objawia sięto świecącą kontrolką silnika. Mam więc pytanie - jak najprościel określić która sonda padła i co ew. co sądzicie o zamiennikach które kosztują o wiele mniej niż te z serwisu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_flori Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 Prawdopodobnie "check" świecić moze z innego powodu. Masz EOBD więc - upewnisz się czy to sonda czytając i wykonując procedurę odczytu kodów migowych. Jak to sie robi - poczytaj TU Masz najprawopodobnniej sondę czteroprzewodową - zczytaj katologowy jej numer - jeden jest nissana - drugi to katalogowy nr producenta. Być może by odczytać trzeba będzie ją odkręcić. Coś się dzieje? szarpie? pali za dużo? mam ten sam silnik i miarkuję , ze na 90 % to nie sonda, przyczyna leży gdzieś głębiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kaflp Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 Trochę "pali" myślę żę nawet chwilami ok 13 litrów (bez dynamicznej jazdy), i czasem trochę szarpie. Robiłem test diagnostyczny w nissanie - stwierdzili niby ze to I sonda i błąd PO138 ale ja się doczytałem w manualu że taki błąd dotyczy tej sondy za tatalizatorem - wiadomo mogę skasować domowym sposobem ale zaraz się pewnie zapali (już tak robiłem) - może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł co i jak???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_flori Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 zostaje diagnosttyka sondy w/g manuala - ta z Voltomierzem. Jak wyjdzie, ze sonda nie żyje wykręć sondę i zczytaj numery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.