Gość anyfor Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Witam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum. Niedawno prosiłem kolegę Coobcia o poradę w sprawie mojego autka Primera 1.6l 99PS z 1998r. Doradził mi abym sprawdził "maf sensor/przepływomierz" lub pompę paliwową. To pierwsze już za mną tzn. czyszczenie przepływki ale efektu jeszcze nie znam bo zima daje się we znaki. Jak tylko ulży to go troszkę przetestuję. Ale konkretnie chodzi mi o to że na forum nigdzie nie znalazłem żadnej fotki przepływki i dlatego postanowiłem wkleić tutaj swoje fotki mojej typ: AFH 45M-46 Hitachi . Czytając kolejne tematy związane z w/w częścią często pisaliście o jakiejś siateczce , ale u mnie takowej niestety nie było. Nie wiem czy to jest wogóle potrzebne. Poniżej fotki: dodam jeszcze że przepływka ta już jes po czyszczeniu ,a była troszkeeee uświniona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kosman Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 To jest juz sam czujnik. W moim autku zainstalowane to jest na rurze dolotu powietrza za filtrem. Siatka znajduje sie od strony filtra. Ponizej fotka (zaznaczam, ze to co na zdjeciu, to tylko przyklad znaleziony w internecie): Pozdrawiam Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Jak tylko ulży to go troszkę przetestuję Co się ma niby układać ? W silniku nic się nie układa chyba że robisz remont silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anyfor Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Jak tylko ulży to go troszkę przetestuję Co się ma niby układać ? W silniku nic się nie układa chyba że robisz remont silnika zima ulży ! hehehe u mnie w Duisburgu dzisiaj sypało białym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kosman Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Jak tylko ulży to go troszkę przetestuję Co się ma niby układać ? W silniku nic się nie układa chyba że robisz remont silnika zima ulży ! hehehe u mnie w Duisburgu dzisiaj sypało białym A autobahny nie sa odsniezone w Reichu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anyfor Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Jak tylko ulży to go troszkę przetestuję Co się ma niby układać ? W silniku nic się nie układa chyba że robisz remont silnika zima ulży ! hehehe u mnie w Duisburgu dzisiaj sypało białym A autobahny nie sa odsniezone w Reichu? Juz są sprawdziłem, i wyglada na to że pomogło. Thx Coobcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.