Gość gigi6660 Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Witam! Ostatnio jak przeglądałem allegro znalazłem tarcze wykonywane z foli indiglo. Bardzo mi się spodobały i stwierdziłem że musze je mieć , zadzwoniłem do tej firmy po czym pan mnie bardzo szybko ostudził... do naszej almery nie ma takich zegarów i trzeba je wykonać na specialne zamówienie i cena wynosi ok 700-800zł jednak... Pan powiedział że jeżeli będzie 10 osób chętnych na takie zegary to cena spadnie do podobnej jak jest na allegro czyli ok 150 zł + inwerter czyli w sumie nie dużo jak za posiadanie unikatowej jednej z 10 almer z zegarami indiglo w Polsce . I tu następuje pytanie : czy są chętni na taką zabawe? tarcze mogły by wyglądać tak jak te: http://moman.pl/allegro/civic92-95/civic92-95_06.jpg http://moman.pl/allegro/civic92-95/civic92-95_05.jpg http://moman.pl/allegro/civic92-95/civic92-95_23.jpg oczywiście z odpowiednio zmienionym rozkładem i znaczkami... i można by jeszcze dodać jakiś napis nismo lub coś tam... szczegóły do uzgodnienia już pomiędzy zainteresowanymi... tylko czy znajdą się tacy? www.moman.pl - to jest ta firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość d--b Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Spoko ja bym byl chetny. Tylko ze N16 2000r przed FL bo w pozniejszych chyba inne tercze sa. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 miałes kiedyś coś takiego ? powodzenia w codziennym użytkowniu, szczególnie po zmroku, a tym bardziej w dłuższej trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość d--b Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 mowisz ze lipa? nie mialem okazji zobaczyc gdzies czegos takiego. na zdjeciach wyglada ciekawie ale jak marnie sie sprawdza to rzeczywiscie nie warto. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 znam kilka przypadków zdejmowania tego ustrojstwa z zegarów, sam po zakupie swojego auta nad takimi tarczkami myślałem, dobrze, ze mój kolega jako pierwszy takie testował Święcą bardzo ostro (tyle światła przepuszczają), w autach bez regulacji podświetlnia to tak jak na 3 fotce, wali po oczach równo i dokładnie, będąc na zewnątrz w nocy spokojnie można niebieski ryj kierownika zobaczyć. Pozatym już na 2 fotce widać, że nie bardzo wiadomo gdzie jest wskaźnik (tymbardziej przy oślepiającym blasku w nocy), trzeba by coś jeszcze naklejać na wskazówki. Dodatkowo to sam kolor niebieski nie jest dobry dla oczu, dlaczego, spytajcie optyka, ja nie potrafię tego wyjaźnić ale bolą oczy od patrzenia na coś takiego. W większości nowych aut przeważają ciepłe, mniej jaskrawe barwy. Nagromadzenie jednego koloru dodatkowo wpływa na to, że mogą być niewyraźne, za dużo tego samego koloru. Czy ktoś to chce, rzecz lansu, a czy warto, wg mnie nie bo bardziej to przeszkadza niż dodaje uroku autku. IMO to lepiej męczyć jakieś ebaye i szroty o zegary z GTi po FL (N15), lub poszukać chociaż takich co mają jakiś bardziej naturalny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość d--b Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 dzieki za info. mi tam fabryczne nie przeszkadzaja w takim razie przy nich zostane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 hmm... no to dzięki za info... chyba temat uważam za zamknięty... w takim razie sobie daruje i coś innego trzeba kombinować co by być "jedynym".. btw. mam almere przed fl ale z 2002 roku < wcześniej miałem z 2000 roku i niestety te zegary się róznią... rozkładem kontrolek oraz skalą prędkości> więc i tak byśmy się nie dogadali co do wyglądu zegarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Z tego co wiem to mozna regulowac jasnosc swiecenia tych tarczy wiec nie usi byc chyba tak tragicznie jak opowiadasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 eee to już sam nie wiem... tak czy inaczej takie zegary wyglądają świetnie w aucie... to jak Panie i Panowie ? zbierze się te 10 osób jednak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Wawrzonowski Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Całkowicie potwierdzam uwagi Zell-a.Mam orginalne zegary a przy lewym przednim słupku dodatkowy duży obrotomierz z podśw. indiglo.W ruchu miejskim nie przeszkadza ale po godzinnej jeżdzie poza miastem muszę przykrywać go czapką.Mam w planie podłączenie go pod regulację intensywności świecenia.Niewiem czy w przypadku przeróbki całej orginalnej deski na podświetlenie indiglo(nawet z regulacją inten.świe.)granica między tym kiedy już nie rażi a tym kiedy jest już zbyt mało czytelna nie będzie minimalna-czyli zawsze będzie albo za jaskrawo albo już nieczytalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragomir Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Powiem tak: fajne są te tarcze i z chęcią bym zamówił takie do micry a najważniejsze że jest sposób żeby np. w nocy zciemnić te podświetlanie, jeżeli jest to podświetlanie diodowe oczywiście a więc wystarczy ponoć kupić "regulator obrotów wiatraka" do zwyczajnego PCeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi