Gość misiek.21 Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Witam Niedawno zakupilem Primerke 2,0TD z 1997 i zaczela mi mrugac kontrolka od poduszki. Wiem że auto nie bylo uderzone wiec wystrzelona poduszka odpada. Probowalem za radą znalezioną na forum metody z 5 włączaniem zaplonu po zgasnieciu tej kontrolki. Mam pytanie czy jest mozliwosc kupienia na allegro takiego urządzenia ktore by moglo kasowac bledy, jesli nie to ile taka przyjemnosc na serwisie kosztuje i jeszcze ostatnia rzecz to czy mozliwe jest ze stalo cos sie z czujnikiem badz jakimis przewodami ktore mogą ten bląd wywoływac? Dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Na Forum było to rzeczywiście omawiane - nie wiem jak Primerze 2,0TD ale u mnie w instrukcji napisali, że kontrola po 10 latach - Twoja już ma 10 więc może to sam system się "domaga" kontroli :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Z tą kontrolką tak czasem bywa. Nie musisz nic kupować. Wystarczy 5 cm kabelka. W dziale "Zrób to sam" jest instrukcja Coobcia jak zrobić autodiagnostykę. Będzie tylko mała różnica bo w TD jest wtyczka o 180 stopni odwrócona. Nie widzę tej autodiagnostyki w "Zrób to sam", więc podaje Ci link do innego dokumentu: http://sgorka.prz.rzeszow.pl/nissan/autodiagnostyka.doc Miałem kiedyś kopie u siebie tego dokumentu, to wrzucam na serwer: http://zinf.prz.rzeszow.pl/nissan/Nissan%2...%20to%20sam.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek.21 Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 a jaki jest przedzial cenowy takiej diagnostyki w waszym rejonie i czy trzeba z tym do ASO czy do jakiegos innego mechanika z kompem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Najpierw zrób autodiagnostyke - wymiga Ci kody błędów a stare możesz skasować. To nic nie kosztuje. Jeżeli pokażą Ci się inne błędy to wtedy się możesz zastanawiać. Kody błędów do TD masz na głównej stronie Primery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek.21 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Witam Zrobiłem autodiagnostyke jak radziłes, niestety (może jednak stety) kontrolka check zgasła i nic nie wybłyskała. Gdzie mam szukac dokładnie kostek od pasów i jakiś innych złączy zeby posprawdzac je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 ta kontrolka co ci miga to jest od strony pasazera czy kierowcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 misiek.21, dobre - odpowiedziałeś po półtorej roku tak trzymać hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 faktycznie nie zauwazylem,dobre dobre hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek.21 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 No troszkę sobie odpuscilem po niepowodzeniach, ale teraz się zawziąłem hehehe, nie rozumiem pytania która kontrolka mi miga, od airbagu jest tylko jedna. Podpowiedzcie mi gdzie mam szukać tych kostek od napinaczy i innych takich.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 No troszkę sobie odpuscilem po niepowodzeniach, ale teraz się zawziąłem hehehe, nie rozumiem pytania która kontrolka mi miga, od airbagu jest tylko jedna. Podpowiedzcie mi gdzie mam szukać tych kostek od napinaczy i innych takich.Dzięki W sumie to już się pogubiłem, o jaką chodzi tu kontrolkę. Jeśli o "air bag", to radzę: zanim zaczniesz beznadziejnie babrać się w dużej elektryce, zanurkuj od razu pod fotel - od przesuwania rozpinają się często kable w kostce. Wystarczy wpiąć je z powrotem w kostkę i po kłopocie. Z własnego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek.21 Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Czy do tych kostek najlepszy dostep bedzie przez tylne drzwi czy moze przez przednie, bo ja wkladalem tam ręke i nie wymacałem zadnego przewodu ani kostki, jeśli mogłbys to opisz połozenie tych kostek to by mi bardzo pomogło.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fragles13 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Karolowi pewnie chodziło o kostki przewodów bocznych airbagów, które nie we wszystkich P11 są z tego co wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi