and_pec Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Naucz się czytać ze zrozumieniem Juz tyle razy było wałkowane o tych pilotach Aby działał pilot nie potrzebujesz klucza. Jak masz zrypany to kupujesz sam pilot a klucz zostawiasz swój ponieważ jest w nim kość od immobilisera. Pilota zaprogramujesz sam w garażu. Tylko pamiętaj że musisz bardzo szybko wciskać przyciski. Mikro switch to przycisk znajdujący się na płytce pilota Jego wymiary to około 7x3 mm, aby go wymienić trzeba dysponować cienką lutownicą i umiejętnościami w lutowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fragles13 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Tydzień temu mój pilot przestał gadać z centralką. Wymieniłem baterię, próbuję programować: wszystko mruga jak powinno, ale po zakończeniu procesu programowania nysa nadal nie chce odbierać sygnałów z pilota. Macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugi Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 a ja tak czytam posty i czytam i nasuwa mi się jedno pytanie.. a jeżeli miał bym pilota od jakiejś innej centralki to będe go mógł zaprogramować żeby otwierał moją primerke?? i nie chodzi mi o pilota od innej primery tylko o pilota po prostu pierwszego lepszego np z allegro.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JAY_R Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Mam w swoim aucie dwa kluczyki, w tym jeden już jest mocno zużyty. Poza nierobiącą bakterią, to nie robi jeszcze przycisk otwierania. Bateria, to nie problem, bo sobie wymienię. Ten mikrostyk pod przyciskiem jest wciśnięty przez jakiegoś fizola, to kupię nowy i też wylutuję. Ale mój problem jest następujący. Kondycja mechaniczna samego kluczyka jest nadszarpnięta, a mianowicie ktoś z dużymi pazurami nagminnie niszczył gumkę od przycisków zamykając i otwierając centralny. Powłoka ta jest już przecięta, niewygodna w obsłudze i dostaje się tam wilgoć. Można coś z tym zrobić, jakoś to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz... Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Mam w swoim aucie dwa kluczyki, w tym jeden już jest mocno zużyty. Poza nierobiącą bakterią, to nie robi jeszcze przycisk otwierania. Bateria, to nie problem, bo sobie wymienię. Ten mikrostyk pod przyciskiem jest wciśnięty przez jakiegoś fizola, to kupię nowy i też wylutuję. Ale mój problem jest następujący. Kondycja mechaniczna samego kluczyka jest nadszarpnięta, a mianowicie ktoś z dużymi pazurami nagminnie niszczył gumkę od przycisków zamykając i otwierając centralny. Powłoka ta jest już przecięta, niewygodna w obsłudze i dostaje się tam wilgoć. Można coś z tym zrobić, jakoś to naprawić? do kolegi JAY_R ja ten problem załatwiłem u siebie kupując na allegro obudowe tu masz link http://moto.allegro.pl/kluczyk-nissan-klucz-pilot-obudowa-bateria-i1386406948.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość myrol Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 a ktoś programował pilota z jednym przyciskiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JAY_R Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 (edytowane) do kolegi JAY_R ja ten problem załatwiłem u siebie kupując na allegro obudowe tu masz link http://moto.allegro.pl/kluczyk-nissan-klucz-pilot-obudowa-bateria-i1386406948.html Dzięki Ci wielkie za pomoc. Zaraz na drugi dzień już zamówiłem cały zestawik od tego pana http://moto.allegro.pl/show_user.php?uid=3460483 Wszystko szybciutko wysłał, razem z instrukcją jak zaprogramować. Rozmontowałem pilota, przelutowałem przyciski, poskładałem, poszedłem do auta i za pierwszym razem zaprogramowałem kluczyk. Żadnych problemów. Dzięki wielkie raz jeszcze za pomoc. W jednej przesyłce były wszystkie 3 rzeczy mi potrzebne, co zaoszczędziło mi czasu i biegania po różnych punktach. Pozdrawiam Edytowane 24 Stycznia 2011 przez JAY_R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz... Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Ciesze się że mogłem pomóc w końcu po to jest to forum.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi