skull Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Właśnie kolega podklepał mi bajere o centralnym zamku na pilota można podobno kupić zestaw do własnego montażu na Allegro zastanawiam się właśnie czy gra warta świeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MiMio Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ja również kupiłem na allegro, zestaw siłowniów z centralką i sterownik z pilotami. Chciałem podlączyć sterownik do przkaźnika do sterowania immobilizerem i wtępnie nie wypaliło. Problemem jest sterownik, który ma kilka kanałów (oprócz CZ), ale podaje tylko impulsowe masy. Zdecydowanie lepszy byłby alarm, który masę ma napewno stałą na ktorymś przewodzie, a to ułatwiłoby sterowanie przekaźnikiem. CZ na pilota działa, ale nadal mnie męczy sprawa tego Immoblilizera, jak będę miał czas, będę kombinował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emel2 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opracowalem moduły ,,emulujęce" centralki Lucas 8AS.Fabryczne immo mozna wypiac i podlaczyc ten modul(komunikuje sie z komputerem wtrysku tak jak centralka Lucas 8AS).Dodatkowo jest wejscie sterujce (potencjalem ,,masy) przystosowane do wspolpracy z alarmem lub jakims ukrytym wylacznikiem.Chcialem zaprojektowac alarm dedykowany pod te 8AS ale uznalem ze lepiej bedzie zastosowac osobny modul-jest to urzadzenie mniej zlozone niz caly system alarmowy ( a co za tym idzie mniejsza szansa awari uniemozliwiajcej uruchomienie silnika). Opis modulu tutaj: http://www.emel-alarmy.pl/immo_8AS.pdf Pzdr. Mariusz GG:211530 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Pleskacz Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Nie mogę uruchomić Nissana Sunny, problem z immobilserem, mam tylko jednego pilota ,chcę usunąć immobil.,prubowałem sam usunąć to dziadostwo i chyba coś zepsułem bo dioda LED już nie mruga, a ja nadal nie mogę uruchomić, proszę pomóżcie, od Warszawy mieszkam ponad 350 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GrzegorzS67 Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 witam! Czy wasze immo było z centralnym zamkiem? Ja mam pilota który steruje immo i CZ. Czasem nie otwiera też zamka. Jeśli odpięliście immo to czy zamek wam się otwiera bez problemu. Ja mogę mieć coś z pilotem lub jakąś centralką. Po wciśnięciu guzika czaem nie zamyka drzwi a tylko aktywuje immo a czasem to nie aktywuje immo a zamyka drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi