dzemik Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Wracając do tacho to potrzebne jest w przypadku kiedy pojazd zarejestrowany jest jako ciezarowy, czyli według przepisów nawet polonez truck z duzą przyczepą powinien miec tacho Tylko jeśli masa zestawu pojazdów przekracza 3,5 T oraz zestaw używany jest do celów zarobkowych. Jesli swoją navarą ciągniesz łódkę albo koniki dla swoich potrzeb to nie musisz się martwić o tachograf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ptasiek Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 hmmm ... do celow zarobkowych .. tzn. co ? czyli jak mam przewiesc komus cos i za przewoz ma ten ktos mi zaplacic to jest w celach zarobkowych ... a co w momenie gdy prowadze firme bud. i potrzebuje przewiesc material ze skladu bud do klienta ? to tez potrzebuje tacho ? uzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ;p;p Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 ;p;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 a co w momenie gdy prowadze firme bud. i potrzebuje przewiesc material ze skladu bud do klienta ? to tez potrzebuje tacho tak bo tylko jak dla siebie i tylko prywatnie z 2 strony nie do udowodnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis78 Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 no z tym niezarobkowym transportem to trzeba delikatnie z miskami porozmawiac ... jak sie ktos bedzie stawial to mozna tylek umoczyc ... bo jak sie US dowie ze sie prywatnie paliwo spala i odlicza ... to niech ich szlag trafi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość norbert_duczmal Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 jak nie mamy kasy na prawko c+e to zrobić e do b koszt ok 700zł i na wyjazd wykupić winietkę i w drogę (jadąc którymkolwiek kawałkiem autostrady płatnym oczywiście niepłacimy i taki wydatek się opłaca bo winieta 1-dniowa kosztuje 8zł a zestaw na autostradzie kosztuje min 27zł), miałem spotkanie w takiej wersji juz 3x z inspekcją drogową, mój zestaw wynosił navara 2,8 i przyczepa 2,0 i o żadne tacho chłopcy sie nie pytali ani nie prosili. To że navara jest zarejestrowana jako ciężarowy to jest sprawa vatu i odliczeń a tu inspekcja może ....... Dla upierdliwca trza mieć tylko dobrą wymówkę o nieświadczeniu usług zarobkowych i już tylko i wyłącznia własne potrzeby a oni z kolei niemają żadnego prawa do weryfikacji tego czy to co ktoś wiezie służy zarobkom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 To że do ciągnięcia przyczepy 2t trzeba kat b+e (lub c+e) to wiedziałem, ale trzeba też winietkę jeśli zestaw przekracza 3,5t? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość norbert_duczmal Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 tak potrzeba, zwykła policja ma to w d... natomiast zieloni za brak karają srogimi mandatami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lara Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 sorki. mam problem... moze nie dotyczy navary ale podobny... ile musze miec w aucie na haku aby ciagnac przyczepe na dwa konie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Johny Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Odezwij się do mnei na Priv w sprawie prawka. Ja załatwiłem szybkościowo Trzeba pojeździc ale załatwia się szybko i bezboleśnie. I blisko bo w Piasecznie. Czy mozesz podac jakis namiar do siebie. Tez bylbym zainteresowany, a mam bliziutko :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 501 583 038 Ale musisz się wykazać umiejętnością śmigania w przyczepą bo tak na piękne oczy nie dadzą kwita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateuszz-m1 Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 To nie trzeba mieć tacha jak ma się kat B+E?? winiete i wiezie się coś dla sowich potrzeb i DMC może przekraczać 3.5T?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość norbert_duczmal Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 tak, nietrzeba mieć taha, wystarczy tylko winieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateuszz-m1 Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 tak, nietrzeba mieć taha, wystarczy tylko winieta ale tylko musze dla swoich potrzeb czy normalnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość norbert_duczmal Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 jak bedziesz śmigał zarobkowo to musisz mieć taho jak prywatnie to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ptasiek Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 hmmm .. jak by to powiedzec ... przerabialm temat z przyczepa dosc dokladne .. i tak po obdzwonieniu wielu inspektoratow drogowych ..( tak sie to cyhyba odmnienia ) dowiedzalem sie ze ... jak masa zespolu przekracza 3,5 DMC to tacho jest obowiazkowe jesli jest to " smiganie zarobkowe" ale jesli jest to na potrzeby firmy czyli tak jak ja firma bud. to juz tacho nie potrzebne, ale za to trzeba wykupic jakas licencje ( winiete ) w urzedzie komunikacji koszt 700 za rok .. albo 5 lat teraz juz nie pamietam ... bo wyjechalem w kraine sniegiem i lodem pokryta ... i temat sie po prostu urwal.. pozdrawiam Ptasiek opss . jesli sie powtarzam to sorrki .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi