Gość pol761 Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Padl mi przedni katalizator w P12. W ASO Nissana powiedzieli ze nowy + wymiana bedzie mnie kosztowac 3.000 !!! Zrobili jakis taki katalizator polaczony z kolektorem i nikt nie ma do tego zamiennikow jak pytam. Za miesiac mam przeglad gdzie wyjda mi spaliny !!!! mozna to jakos ominac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sauron Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 troche nie znam szczególów primer... ale jak masz dwa katalizatory (sam sie uczę tego samochodu) to w jeden wybebeszony wstaw rurkę.. spaliny pewnie i tak wyjdą w dopuszczalnych granicach... gorzej jak pojedziesz do porządnej stacji diagnostycznej na przegląd..wtedy różnie. a zawsze zostaje allegro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dziudak Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Znalazłem tam dwa katalizatory nawet niedrogo http://moto.allegro.pl/item168825271_katal...rimera_p12.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dimas Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Znalazłem tam dwa katalizatory nawet niedrogo http://moto.allegro.pl/it...rimera_p12.html to samo chcialem doradzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek.21 Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 staraj sie kupic katalizator ktorego wiek nie przekracza 7 lat bo tylko tyle tak naprawde są aktywne te katalizatory (maksymalnie) chyba ze go wczesniej zatrujesz siarką lub innymi metalami jak ołów kupując "tanie" paliwo z Białorusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cyfer Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Za miesiac mam przeglad gdzie wyjda mi spaliny !!!! mozna to jakos ominac ? Zależy co, jak masz za dobrą stacje diagnostyczną (czyt. zbyt pro-ekologiczną) to będzie problem, co do wywalenia tgo kata w tym aucie się nie wypowiem bo nie wiem, ale na 100% nie kupiłbym czegoś za 3000zł :fuckyou2: złodziejstwo, inna sprawa że czasem mamy auta które nie odpowiadają do naszych (polskich) portfeli, a uważam że niestety nasze zarobki ledwo na Poldka by wystarczyły :028: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregg Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Witam, Moze z innej strony - na jakiej podstawie nabyles calkowitej pewnosci, ze katalizator jest do niczego? Moze to problem z sonda - bardziej prawdopodobny. Jesli i to sprawdziles, to sorry nie bylo pytania. No chyba ze kat zostal "zdewastowany" na skutek np. problemow ze swiecami. P 12 znaczy ze nie nazbyt stary no chyba ze przebieg godny starship (statek miedzygwiezdny) - ostatnio sie przymierzalem do P11-144 sport z 450000(!!!) na zegarze. Gregg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 ale chodzi o to że jak wywalisz katalziatory to ENGINE CHEK wyskoczy, od dawna wiadomo jest że nissany z usuniętymi katami i tak spełniają normy czystości dla aut Z katami... Więc co się stresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 ale chodzi o to że jak wywalisz katalziatory to ENGINE CHEK wyskoczy, od dawna wiadomo jest że nissany z usuniętymi katami i tak spełniają normy czystości dla aut Z katami... Więc co się stresować. hehe jużkiedys pisałem jak w 13letnim sunnym wynik był lepszy jak w prawie nowej astrze2 - myśleli w SD że im sie cos zawiesiło tyle że sunny miał kata - nie wiem jak by było bez :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pol761 Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 dostalem przeglad - pan w stacji powiedzial ze wszyscy ekolodzy siedza teraz w Dolinie Rospudy, aon ma wazniejsze rzeczy do roboty.... problem jednak, tylko mniejszy pozostal - palacy sie check engine przy wywalonym kacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi