Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

nawigacja

Gość kamela26
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

Chciałbym przed wakacjami odświeżyć temat najnowszych map do pakietu IT.Może ktoś coś ma lub wie? Przypominam, że te same mapy chodzą w Renówkach (Vel Satis, Espace...)Może ktoś ma znajomego żabojada? ;)

Byłem w salonie nissan-renault i w/w temacie nic się narazie nie da zrobić.

Moim zadaniem sprawa jest bardziej poważna, bo dotyczy samochodów z nawigacją wielu marek: Chrysler, Mercedes, Jeep etc...

Moim zdaniem również dealerzy czy importerzy nie mają na to wpływu.

Ja naprawdę nie rozumiem tych koncernów: podpisaliby umowę OEMową z porządnymi dostawcami nawigacji i po kłopocie.

Przecież czy taki np. TomTom nie przygotowałby zestawu montażowego do np. Navary za 200-300 USD razem ze sprzętem i wszyscy byliby zadowoleni. A tak wciskają jakieś dziadostwo Clariona i ludzie klną, a kasa nie wiadomo za co, bo to nie warte nawet 1/4 ceny.

A czy taka AutoMapa nie dostarczyłaby wersji map na europę + jakiś customizowany PocketPC do konsoli i po kłopocie.

Wydaje mi się że to pazerność koncernów motoryzacyjnych daje znać o sobie, bo każą płacić słono za taki badziew. A tak, poszliby na ilość i zarobiliby więcej.

Tak samo było kiedyś z klimatyzacją i el. szybami, a teraz to już jest w standardzie. Pewnie nawigacja wkrótce też będzie. :one:

[ Dodano: Pon 09 Lip, 2007 15:10 ]

MapaMap wypuściła nową wersję nawigacji i wspiera sprzęt Clariona, a taki jest w Nissanach.

Może da się to wgrać do waszych autek?

http://www.mapamap.pl/index.php?go=mmc

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Gość Grzesiek13
Ja naprawdę nie rozumiem tych koncernów: podpisaliby umowę OEMową z porządnymi dostawcami nawigacji i po kłopocie.

Przecież czy taki np. TomTom nie przygotowałby zestawu montażowego do np. Navary za 200-300 USD razem ze sprzętem i wszyscy byliby zadowoleni. A tak wciskają jakieś dziadostwo Clariona i ludzie klną, a kasa nie wiadomo za co, bo to nie warte nawet 1/4 ceny.

A czy taka AutoMapa nie dostarczyłaby wersji map na europę + jakiś customizowany PocketPC do konsoli i po kłopocie.

Wydaje mi się że to pazerność koncernów motoryzacyjnych daje znać o sobie, bo każą płacić słono za taki badziew. A tak, poszliby na ilość i zarobiliby więcej.

Tak samo było kiedyś z klimatyzacją i el. szybami, a teraz to już jest w standardzie. Pewnie nawigacja wkrótce też będzie. :one:

[ Dodano: Pon 09 Lip, 2007 15:10 ]

MapaMap wypuściła nową wersję nawigacji i wspiera sprzęt Clariona, a taki jest w Nissanach.

Może da się to wgrać do waszych autek?

http://www.mapamap.pl/index.php?go=mmc

Ja mam garmina 660 i olałem przy zakupie opcję fabrycznej nawigacji, bo nic nie warta.

Ja tam troche obronie ten system, dla tych którzy nie tylko po Polsce śmigają jest całkiem OK, odcinek KRK - Dubrovnik-KRK bez problemu przejechałem tylko na tej mapie. W Austrii szczęka mi mocno opadła, bo na autostradzie wyświetla nawet treść tablic jakie wiszą nad drogą - bomba ! ... szkoda że nie u nas, ale myślę że zdobycie bazy tych tablic przy naszej standaryzacji zajęłoby jakieś 10 lat :-(((

No cóż fakt - Zakopane nie istnieje w tej nawigacji , ale cóż tam Zakopane ... przecież tam mieszka moja kochana, jedyna, najlepsza .... TEŚCIOWA, więc w nocy o północy bez mapy trafiam w cel ... sie znaczy do celu :diabel2:

Ogólnie dla jadących do Zakopca droga kończy się w Zaborni, dalej tylko biała plama :-)

Wojtek

• 1 rok później...

Witam kolegów jeśli ktoś jest zainteresowany mam do sprzedania oryginalną płytę DVD do nawigacji NISSAN wersja 2007/2008 Polska + Europa!

NAVTEQ (zielona) E0E 353R 25920 JG47A DVM-1404E

Pochodzi z auta kupionego w Polskim salonie: NISSAN NAVARA model 2008!

Stan idealny! 100% działanie!

Płyta pasuje do następujących samochodów od 2005r:

Murano,X-traill,Navara,Pathfinder,Qashqai 350

Mój numer GG 3393780