Gość Tomi_00 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Witam Mam pewne pytanko do szanownych forumowiczy . A mianowicie, od kilku dni posiadam sprowadzoną almerkę '97 1.4GX sedan przed liftingiem. Posiada ona automatyczny włącznik świateł HELLA który też był zamontowany w 1997r (świadczy o tym nalepka na szybie, cos w stylu LIGHT CONTROLL, czy jakoś tak) Wygląda jakby był zakładany fabrycznie (no właśnie... montowali je fabrycznie?) lub w ASO, nigdzie nie potrafię znaleźć jego układu sterującego ani choćby jakichś kabelków dodatkowych. W szczególności szukam włącznika do zmiany trybu pracy (chyba powinien taki posiadać. prawda?) bo juz mi akumulator pada na bardzo krótkich trasach i jak cos majstruje przy autku na włączonym silniku. Jeśli ma ktoś jakiekolwiek wskazówki gdzie szukać to będę wdzięczny. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 na poczatku zlokalizuj przekaźnik od świateł. Po tym przekaźniku lecąc jeden z kabli sterujących powinien iść do takiego układu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomi_00 Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 sprobuje tak jak radzi P_flori, choc jak szperalem na elektrodzie to zaczolem sie zastanawiac czy nie ma czasem jakiegos prostego ukladu podlaczonego pod zaplon... bo jak wlacze zaplon to swiatla sie od razu zapalaja mimo ze silnik nie pracuje i to mnie wkurza TEMAT NADAL AKTUALNY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.