Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

biały migacz?

Guest mihal
 Share

Recommended Posts

Witam

Czy ktoś może podpowiedzieć jak montowany jest boczny migacz w sunny N14 hatchback? Czy pasują kierunki z innych aut? Poszukuję białego kierunkowskazu bocznego, czy taki można dostać gdzieś np. w sklepie internetowym?

Guest Tomasz WPR

Ja zakupilem na allegro ale jeszcze nie zmienilem, zauwazylem ze od spodu jest takie male wciecie, wydaje mi sie ze jakos to trzeba podwarzyc, nie mam czasu sie za to zabrac.

Ja mam N15 ale nie wiem czy sa takie same, pewnie tak, musialbys porownac.

Guest _Pablo_

więc tak mam zrobione zdjęcia jak wygląda kierunkowskaz boczny z przodu

kierune1tq0.th.jpg

i z tyłu

kierune2lm6.th.jpg

może Ci w czymś pomogą. Teraz trochę opisu kierunki boczne były montowane na jeden zatrzask który jest po owalnej stronie kierunku, strzałką zaznaczyłem o którą stronę chodzi, nie wiem czy czym cienkim przepchniesz ten zatrzask, ale możesz spróbować ale odradzam bo możesz porysać lakier, ja bym spróbował od wewnątrz w komorze silnika są dziury na podłużnicach tamtendy bym próbował

Nie mam jeszcze ale rozglądałem sie na allegro i do sunny nie znalazłem, jest mnóstwo do innych aut, dlatego pytałem m.in o to czy pasują od innych aut po jakiś małych przeróbkach. Ale i tak planuje coś z tym zrobić muszę naocznie stwierdzić jak wygląda otwór w błotniku i jak się mocuje kierunek

Guest Tomasz WPR

Oryginalne maja napis Nissan, te nie maja, nie maja zadnego napisu, na allegro znalazlem wtedy chyba 3 aukcje z bialymi kierunkami, daj mi na PW nr, kom.

[ Dodano: Nie 25 Lut, 2007 12:54 ]

Eeee?? Nie ma dostepu od wewnatrz (w N15) nie wiem co dalej

Guest _Pablo_
Eeee?? Nie ma dostepu od wewnatrz (w N15) nie wiem co dalej

Ratuje cię cienki śrubokręt i kawałek szmatki owinięty o ten śrubokręt. A jak porysujesz lakier to trochę pasty polerskiej i nie powinno być widać zarysowania

Guest Tomasz WPR

No ale to jest chyba zamocowane na srubke od srodka a nie na jakies wciski, trzebaby tozlamac - ok ale jak zamontowac nowy

fak - moglem sprawdzic to zanim kupilem :D

Guest _Pablo_
No ale to jest chyba zamocowane na srubke od srodka a nie na jakies wciski

nie wiem jak jest w n15 ale w n14 wcisk jest przykręcony do migacza.

Jeszcze zostaje zdjęcie całego błotnika :D

Guest _Pablo_

Panowie jak wtopa, dzisiaj spojrzałem na autko i zobaczyłem że migacz jest blisko drzwi i nijak nie podejdzie sie przez te otwory co są w podłużnicach w komorze silnika, przepraszam jeszcze raz, ale za to wiem jak wyjąść ten migacz, siedząc w środku auta, lekko uchylając drzwi widać szparę między błotnikiem a podłużnicą, wystarczy teraz tylko zgrabnej ręki by tam włożyć, albo kawałek drutu. Robicie z niego podkowę łapiecie tak aby zahaczyć o ten zaczep lekko pociągnąć do siebie i drugą ręką wypchnąć na zewnątrz.

Tomasz WPR i jak poradziłeś sobie z tym montażem?