Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Primera - osiągi

Gość macias-1981
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

im więcej paliwa z kotle tym więcej idzie moja P10 ;) szkoda że z Jacą V6 nie zrobiliśmy porównania co do prędkości ale........ 190 to nie problem co dalej nie wiem nie ma gdzie bujać się tyle :P

Gość krystians7

P 10Primera 2.o Gt,

4 rano, ekspresówka do Warszway, pusta droga.

Na pokładzie 4 osoby i 50kg w bagazniku(jechalismy na lotnisko) 190 na gaziei prosta sie konczyła. Do 220 bym pociągnął, ale to może kiedyś spróbuje

• 1 miesiąc temu...

Jak w temacie interesują mnie dane fabryczne, ewentualnie jakoś dokładnie zmierzone.

Przyspieszenie i prędkość maksymalna dla hatchbacka '96 roku.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Jak w temacie interesują mnie dane fabryczne, ewentualnie jakoś dokładnie zmierzone.

Przyspieszenie i prędkość maksymalna dla hatchbacka '96 roku.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

W Polsce P11 występował tylko w wersji 102HP ale mam z tego okresu dwa katalogi

W drugim jest wersja 90HP i tak 12s do setki i 178km/h dla hatchbacka '96 roku.

• 4 tygodnie później...
Gość maykel132

silnik 1.6 na gazniku jadac na lpg 180 i koniec drogi. na benzynie mialbym moze 130 bo pow. 3500 traci cala moc czego moze to byc przyczyna? zapchany gaznik? cos z pompa paliwa?

Gość Karoles20

mi się udało na obwodnicy Gdynia-Gdańsk zamknąć budzik (220 km/h), ale to było z górki. A na proste lekko ponad 200 km/h niebyło problemu. Primerka standadowa 1.6 16V '96r. Narazie bez modyfikaci mechanicznych :/

Gość konopnicki
A tak przy okazji - ile wyciągają 2.0TD ?

Ja jeżdzę WP11.144 CD20T '00 - Na autostradzie jak jadę sam w dobrych warunkach pogodowych, czasami próbuje na maxa...... więcej jak 183km/h jeszcze nie pojechałem, choć pedał do końca i lekko ponad 4000 obr/min

Nie wiem czy ten wynik jest adekwatny dla 2.0TD, może ktoś skomentuje?

Bo w porównaniu z benzyną to mam żółwika, ale tak naprawdę to jeżdze najwyżej 140km/h ;-)

moja 180-185 wg licznika. Koło Chęcin jest taki ładny kawałeczek drogi gdzie można pocisnąć. Było już max ten samochód powyzej 180-185km nie jedzie.

Gość konopnicki
moja 180-185 wg licznika. Koło Chęcin jest taki ładny kawałeczek drogi gdzie można pocisnąć. Było już max ten samochód powyzej 180-185km nie jedzie.

Znaczyło by.... że moje 183km/h to max.

I tak poprostu CD20T idą. :-) Tzn, że wszystko wpożo z moja primerką.

No niezle, podejrzewam, że moja primka z 200 nie bedzie miała problemu :)

ps. tak sie zastanawiam ilu testerów zasnanawiało się czy ich opony mają wystarczający indeks prędkości.... :027:

Moja poprzednia miłość P11 20 Si (benz) poszła na 3-160 ,na 4-200 ,na 5-205 ale na piątce z Ustki do Słupska nic więcej nie dało wycisnąć! Teraz mam P11 20 Sri (benz-gaz) i na benzynie idzie tak samo a na gazie kręcę ją do 8000 :028: obr/min i na 2-120 na 3-180 na 4-200 i na piątce na A-4 jechałem 210 (4 osoby i bagaznik alkoholu ze Słowacji) od 210 zaczeła się budzic moja żona :zdziw: i wraz z nią zaczęła się zjeba :zly: Poprzednia miała większgo kopa bo nie była "skażona" gazem, a w tej no niestety lipa z jazdą , ale za to taniej. Tak ogólnie skrzynia jest dobrze długa tylko koników czasami brakuje!!!!!Będę nad ty pracował!! :diabel2:

A wy tak narzekacie na ten gaz :!:

Ja swoją primerką 1.6 gaźnikową na M1 w anglii na benzynie osiągnąłem 185 km/h a na gazie 194 km/h. W niemczech podobnie. :D

Spytacie się jak to możliwe :?:

Wystarczyło rozkręcić reduktor i zastosować nietypowy mikser gazu :D ale spalanie jak dwulitrówka 12 l/100km. Potem wsadziłem komputer do gazu i już więcej jak 175 na gazie nie da rady, ale spalanko do 9l na mieście :)

Więc albo osiągi albo oszczędność, obojga nie da się pogodzić :!:

190licznikowe to standardowa prędkość z jaką jeżdze do wrocka - dzisiaj z wałbrzycha do wrocławia w 35min(90KM) ale drogi puste A4 przejezdna ale spokojnie 220licznikowe idzie nawet zaladowana na maxa(tzn. 4osoby+duużo bagażu) fakt prz 200km/h troche wir w baku sie robi ale jak sie jedzie z takimi predościami dłużej to tylko gazu sie ujmuje - średnia spalania mi wychodzi 8,5l/100km - jazda autostradowa

Dodam tylko ze zawias mam obnizony i utwardzony - auto sie mocno drogi trzyma :D jechałem na zwykłaym zawiasie P11ką i jest dużo gorzej