Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Primera - osiągi

Gość macias-1981
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ech. Nie mam żyłki sportowca ;) Na zimówkach z łatwością doszła do 190 (indeks T) na letnich (H) do 200 licznikowo (akurat nie miałem GPSa) i odpuściłem. Poszłaby więcej, ale jakoś mam opory jechać na granicy możliwości opon.. Zdecydowanie preferuję mniejsze prędkości. :D

No to ja nie mam sie czym pochwalic... :| Pewnie juz za stary jestem... Maksymalnie jechalem 150 km/h, ale przypuszczam ze z latwoscia podciagnal bym do ok 180 km (zostalo sporo zapasu w podlodze, a obroty oscylowaly w granicach 3800). Z tym ze w Angli za jazde powyzej 100 mil (160 km) na drogach publicznych dozywotnio zabieraja prawo jazdy :|

a ja swoją P10tką na wale w strone Juzefowa leciałem 170-180 i dalej nie było jak... ruch...

a pozatym nie wiem czy poszła by dalej w końcu silnik jedye 1.6 na gaźniku..;/

moze ktoś wie ile to może polecieć maksymalnie?? - bez przeróbek, tylko erg mam usunięte- na to wygląda bo nie am tej rurki;p

ja mam GT ale zmknac budzik to sie udaje jak jest prosto albo ciutke z górki jakoś nie chce mi sie wierzyć że nie dłubana p11 2.0 czy jakims 1,6 220 mozna polecieć - fakt ja kiedys Uno 900cm3 i 200km leciałem jak jechał do Frankfurtu - jak ktos jezdzi to wie jakie tam są fajne górki....

nie chce mi sie wierzyć że nie dłubana p11 2.0 czy jakims 1,6 220 mozna polecieć

Kmink to uwierz....ja mam nie dłubane SR20DE 131KM i jedzie 220,a 200 łapie juz na 4 biegu... :P

Pozdrawiam ;)

Najlepiej prędkość mierzyć GPSem. A tak, to nie dość że liczniki przekłamują na plus, to jeden może bardziej, drugi mniej. W dodatku jak ktoś ma niestandardowe opony, to też licznik inaczej pokaże.

Maras masz racje, moje koła są nieco wieksze od standardowych więc teoretycznie licznik przekłamuje w dół,czyli jak pokazuje 100km/h to jade więcej, więc skoro licznikowe 200km/h jest zblizone do prawdziwych 200km/h. ;)

Pozdrawiam

nie chce mi sie wierzyć że nie dłubana p11 2.0 czy jakims 1,6 220 mozna polecieć

Kmink to uwierz....ja mam nie dłubane SR20DE 131KM i jedzie 220,a 200 łapie juz na 4 biegu... :P

Pozdrawiam ;)

niedłubane sri bez problemu objezdzam a 220 na a4 spokojnie latam - ale nie jest to pikuś w sri i innych słabszych wersjach 220 to z górki - tak jak ja Uniakiem - obiezdziłem troche aut i wiem co mówie

Gość Grzegorzgda

ja moją P12 - 1,8 benzyna na autostradzie pociągnołem ponad 200 (210,może 220) w 5 osób i full bagażu i nie było z górki, tylko żarła okrótnie dużo :diabel:

jak auto ma ok 150KM to poleci 200 bez problemu - jak wyjeżdzam do Niemiec to bardzo często tak jeżdze czy nawet 220 ale sory jak ktoś pisze że 1,6 czy 1,4 a nawet 1,8 220poleci to NIE UWIERZE!!! jezdziłem prawie wszystkimy cywinlnymi nissanami i wiem jak to jezdzi, czy micra,sunny,almera n15,n16,p11,p11gt,maxima etc. z różnymi silnikami i wiem jak co jezdzi.....almerą n16 2.2tddi pogoniłem n16ke 1,8 a w p11 to 1,8 to muł roboczy co ledwo jedzie i 220....mówie że jest to możliwe ale tylko po dłuuuuugim rozpędzaniu GT do 220 w miare szybko sie rozpędza ale ona ma 150km

czy to ważne ile pojedzie?

napiszę tak:

...spotykają się 3 kołchoźnice, 2 młode i jedna stara, głucha, co niedowidzi... te młodsze przechwalają się między sobą jakie to u nich w gospodarstwie warzywa... ogórki długie na pół ręki ... druga mówi: a pomidory o takie - jak grejpfruty pokazując cały czas... na to stara, głucha i niedowidząca kołchoźnica mówi do młodych - .. czy to ważne jakiego ma? - ważne żeby kochał i miał dobre serce ............................;)

:one:

Gość Grzegorzgda
jak auto ma ok 150KM to poleci 200 bez problemu - jak wyjeżdzam do Niemiec to bardzo często tak jeżdze czy nawet 220 ale sory jak ktoś pisze że 1,6 czy 1,4 a nawet 1,8 220poleci to NIE UWIERZE!!! jezdziłem prawie wszystkimy cywinlnymi nissanami i wiem jak to jezdzi, czy micra,sunny,almera n15,n16,p11,p11gt,maxima etc. z różnymi silnikami i wiem jak co jezdzi.....almerą n16 2.2tddi pogoniłem n16ke 1,8 a w p11 to 1,8 to muł roboczy co ledwo jedzie i 220....mówie że jest to możliwe ale tylko po dłuuuuugim rozpędzaniu GT do 220 w miare szybko sie rozpędza ale ona ma 150km

to masz teraz kłopot kmink, bo moja poszła mimo swoich 116 KM

to moze i ja cos napisze :P przy 220 musialem hamowac bo sie ciasno zrobilo. 3 chlopa na pokladzie, katowicka, jakis czas temu.

tylko że twoja sri troche lepiej niż seri jezdzi :D

w gt 220 to latałem bez problemu jak w ostatnie wakacje do Norwea jechałem 4osoby+fuuuulll bagażu ale 1,8 czy 1,6 nie dłubane to jak ma długa prostą to pojedzie 220