Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Primera - osiągi

Gość macias-1981
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

to moze i ja cos napisze :P przy 220 musialem hamowac bo sie ciasno zrobilo. 3 chlopa na pokladzie, katowicka, jakis czas temu.

tylko że twoja sri troche lepiej niż seri jezdzi :D

w gt 220 to latałem bez problemu jak w ostatnie wakacje do Norwea jechałem 4osoby+fuuuulll bagażu ale 1,8 czy 1,6 nie dłubane to jak ma długa prostą to pojedzie 220

ja sie z toba zgadzam. ludziom czasem sie mienia w oczach liczby bo sam jak czytam o rozwijanych predkosciach to zastanawiam sie ile moga przeklamywac liczniki a ile ich wlasciele :D

ja sie z toba zgadzam. ludziom czasem sie mienia w oczach liczby bo sam jak czytam o rozwijanych predkosciach to zastanawiam sie ile moga przeklamywac liczniki a ile ich wlasciele :D

Mam to samo odczucie :) Zwłaszcza, jak widzę prędkość 160 km/h a na GPSie w najlepsze 148 km/h :D No i oczywiście, niezapominajmy o tym nieszczęsnym indeksie prędkości, ja mam H i prawdę mówiąc czułem się lekko nieswojo dobijając do 200. Nie żeby się mulił, bo jeszcze całkiem żwawo szedł do przodu, ale właśnie o te opony chodzi..

Gość Grzegorzgda
ale ledwo co :P i długo musiałes sie rozpędzać

zależy co rozumiesz przez "długo" ... jak dla mnie szła normalnie, płynnie,

ale nie ważne i tak zwykle jeżdże znacznie wolniej, 170 nie przekraczam, więc nie ma o czym mówić. :one:

Mam to samo odczucie :) Zwłaszcza, jak widzę prędkość 160 km/h a na GPSie w najlepsze 148 km/h :D No i oczywiście, niezapominajmy o tym nieszczęsnym indeksie prędkości, ja mam H i prawdę mówiąc czułem się lekko nieswojo dobijając do 200. Nie żeby się mulił, bo jeszcze całkiem żwawo szedł do przodu, ale właśnie o te opony chodzi..

ja mam teraz Y- 300 :D wiec niestety nie osiagalny :583:

Cześć,

tak przeglądam sobie te primerki i szczerze mówiąc myślałem, że w P 2.0 ludzie więcej wyciągaja. Jak widać masa i opory powietrza robią swoje.

widzę, że moja seryjna alma lepiej idzie i nie ma żadnych problemów ze stabilnością prowadzenia nie wspominajac o lepiej dobranych hamulacach (opropos hamulców tak mówi aso, że n16 ma hamulce z jakiejś mocnej primery gdzie alma jest lżejsza)

prosze bardzo dowodzik n16fl 1.8

IMGP4886x.jpg

wcześnie rano na a4

btw

jakie są szanse, że znajdę p12 z roku 2005 lub 2006 xenon+kombi czarna w max wersji?

chcę większe auto i chyba p12 mi odpowiada.

pozdro

200km/h na budziku to realu pewnie ze 185 :D

moja gt 200km/h na budiku ez prolemu osiągała 220-230km/h

ja a4 2razy w tygodniu smigam i nie raz taą alme gt obiechałem z palcem w d*pie tzn. u mnie na budziku było ok 190 to almer sie toczyła a ja przyspieszłem jeszcze bez problemu,jezdziłem takim autem i wiem jak to jezdzi.....

Na austostradzie to też auta jakby szybciej jezdzą...jak pisałem wyżej fiatm uno które ma v max 150km/h jechałem ponad 180km/h ba normlnie po prostej 160to jechło bezprolemu...

w n16 200km/h to max,max,max i pali przy tym 15//100km amoja gt przy 220paliła ok 12l/100km i te 220 osiągała w dużo szybszym czasie

P11 2.0 zwykła wersja też taką alme objedzie z palcem w d.. i pojedzie szybciej

A co do tego jak auto sie drogi trzyma to powie tak...2tyg. temu wrcałem z niemiec moja Ania jechała GT a ja za nią N16 przy 180km/h primera wchodziła w zakręt bez problemu a ja almerą miałem smierć w oczach podobnie było jak sie koło tirów pzejezdzało i z boku witr dmuchał....

Ja bym nie mógł almerą na seryjnym zawiasie jezdzić bo bym sie bał...być może bde kupował takie auto i pierwsze co zrobie to utwardze i obniże zawias..

Ja tych aut już objezdziłem i wszystkie są takie same...

No to ja akurat mam odmienne wrażenie z ojca Almery 1,8 po FL. Po 160 km/h to zaczyna się już czołgać w porównaniu z moją P10. Fakt, że różnica mocy "lekko" na niekorzyść Almy :diabel2:. Ale za to Alma jedzie jak po szynach. Przy pewnych prędkościach na zakrętach czuć, że moja Prima idzie, bo opony trzymają się jak przyklejone do drogi, o tyle dla zawieszenia jest już max możliwości. W Almie ojca granica ta jest jeszcze daleko, daleko. Almera ma twarde zawieszenie (cholera wie, czy seryjne), ale dzięki temu się lepiej trzyma.

alma twarda?

to wymień amortyzatory, i sprężyny....

ja z radością do p11 wsiadałem....a nie miałem szerokich opon 195ki zresztą to ni tlko moja opinia....p11 na standardowywm awiasie też jechałem i naprawde duo lepiej ... pewniej sie człowiek czuje

Ja swoją 2.0 (na gazie) ostatnio na obwodnicy trójmiejskiej pojechałem 210km/h.Kto da więcej??? 8)

mam równierz 2.0 na klapie pisze sport ale to nic nie zmienia chyba hehe.nie wariuje ale dałem raz czy dwa na maxa i wydusiłem 220..w realu napewno mniej ,nie wiem czy szła by dalej bo chyba nie wiele ale tak. i o dziwo do 150 jest głosniej niz powyżej tej predkości i ładnie naprawde sie prowadzi.

Nie , no tak się na śmiałem jak nigdy jak to czytałem!

hehe, primerka 2.0 TD >210 km/h, hehehe, jaka paranoja, Panowie!!

Dajcie spokój, nie ośmieszajcie się.

W Polsce połowa samochodów waży jakies 30% więcej ( szpachel) , mają o ok 45% cofnięte liczniki ( handlarze aut), są rzeźbione.

Jak wy piszecie ,że lecicie więcej niż daje producent o ok 40% to mnie strach ogarnia, że żyje w kraju w którym wszyscy kłamią!

Ja swoim BMW 525 TDS jechałem na maksa 220 KM/h, ale mam 143 Km, a nie 74.

Połknęłem nie jedną już PRIMKĘ i co się okazało kiedy wyprzedzałem takową! Kierowca primki musiał już trzymać głowę w rękach przy prędkości 160Km/h bo mu słupki latały!

Proszę was - nie ośmieszajcie się!

Miałem okazję ostatnio przetestować swoją P11 (reduced Power) i bez większego problemu dociągnęła sobie do 190km/h. Do 200 km/h spokojnie by poszła , ale trzeba było zwolnić, żeby się nie zabić :P (Z powodu warunków drogowych, nie primery ;) )

am równierz 2.0 na klapie pisze sport ale to

wrzuć jakieś fotki swojej primki ... wygląda na to że w klubie mamy nowe GT...

witam..postaram sie wrzucic fotki..ale po swietach..jestem nowy nie bijcie hehe..przezyłem pare aut ale primka to naprawde dobra maszynka!! pozdrawaim wszystkich i smacznego jajka!

Nie , no tak się na śmiałem jak nigdy jak to czytałem!

hehe, primerka 2.0 TD >210 km/h, hehehe, jaka paranoja, Panowie!!

Dajcie spokój, nie ośmieszajcie się.

W Polsce połowa samochodów waży jakies 30% więcej ( szpachel) , mają o ok 45% cofnięte liczniki ( handlarze aut), są rzeźbione.

Jak wy piszecie ,że lecicie więcej niż daje producent o ok 40% to mnie strach ogarnia, że żyje w kraju w którym wszyscy kłamią!

Ja swoim BMW 525 TDS jechałem na maksa 220 KM/h, ale mam 143 Km, a nie 74.

Połknęłem nie jedną już PRIMKĘ i co się okazało kiedy wyprzedzałem takową! Kierowca primki musiał już trzymać głowę w rękach przy prędkości 160Km/h bo mu słupki latały!

Proszę was - nie ośmieszajcie się!

ustaw sie ze mna tym dojcze-cudem :D

ojca primerke z 98r 1,6 rozgonilem na horwacji do 210 z pelnym zaladunkiem

a moja z 91 1,6 jak narazie jechalem 180- nie mialem mozliwosci ja dalej gonic ale mysle ze 200pokona lekko

Nie obraź się, ale z tym lekko do 200 to bym nie przesadzał :027: . Moja P10 na gaźniku przy 175 troszkę już się męczyła i nie wyglądało, że wiele szybciej pojedzie. Na gaźniku 200 to chyba tylko biorąc uwagę spore przekłamania licznika :P , ewentualnie z górki :)

ojca primerke z 98r 1,6 rozgonilem na horwacji do 210 z pelnym zaladunkiem

Nie no nie!!!hehehe, to jest przegięcie. Czyżby Nissan o połowę przekłamywał liczniki! hehe

Mam nissana almerke 2,2 Di, mam w niej 110 Km i nie poszła więcej jak 190.

Ja nie wiem skąd wam się biorą takie kłamstwa, przecież nie musicie imponować szybkością!!!

Ale i tak fajnie się to czyta! Jak mam zły dzień wchodzę tutaj, czytam i sie śmieję!!!

[ Dodano: Wto 10 Kwi, 2007 11:17 ]

ustaw sie ze mna tym dojcze-cudem :D

Słuchaj, ja nie wiem dlaczego chcesz się ustawiać ze mną. Nie sądzisz chyba, że masz szanse??

[ Dodano: Wto 10 Kwi, 2007 11:27 ]

Tak dodam jeszcze, że gdyby nissany były takie szybkie na rajdach samochodowych ścigałyby się same PRIMIKI, bo PRIMKA wrc mająca 250KM szła by 400 KM/h! :)

[ Dodano: Wto 10 Kwi, 2007 11:29 ]

A masz w tym BMW folię na szybach? :) Pewnie Ci aerodynamikę psuje :) jak ją odkleisz pojedziesz dużo szybciej.

Tak mam folię na szybach i kreszowe dresy! Zawsze tak się ubieram jak prowadzę, czy to na wakacje z rodziną, czy na rozbój! :) hehe

]ustaw sie ze mna tym dojcze-cudem :D

Słuchaj, ja nie wiem dlaczego chcesz się ustawiać ze mną. Nie sądzisz chyba, że masz szanse??

z tym twoim tapczanem na kolach? nie nigdy w zyciu :!: bylem pijany i pisalem tak bez sensu! mam nadzieje ze mi wybaczysz tym bardziej ze jezdzisz bmw!

[ Dodano: Wto 10 Kwi, 2007 12:44 ]

http://www.carfolio.com/specifications/mod...r=56298&BMW

nie ma co, przecinak jakich malo :zdziw: 11.6 do paki :!:

[ Dodano: Wto 10 Kwi, 2007 12:45 ]

Top speed 199 km/h (124 mph) :diabel: