gre Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Top speed 199 km/h (124 mph) :diabel: istny killer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 nie ma co, przecinak jakich malo 11.6 do paki [ Dodano: Wto 10 Kwi, 2007 12:45 ] Top speed 199 km/h (124 mph) To faktycznie żadna P11 mu nie podskoczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 a almery tez zjadałes?? :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raban1 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 tym twoim tapczanem na kolach? nie nigdy w zyciu :!: bylem pijany i pisalem tak bez sensu! mam nadzieje ze mi wybaczysz tym bardziej ze jezdzisz bmw! [ Dodano: Wto 10 Kwi, 2007 12:44 ] http://www.carfolio.com/s.../?car=56298&BMW nie ma co, przecinak jakich malo :zdziw: 11.6 do paki :!: [ Dodano: Wto 10 Kwi, 2007 12:45 ] Top speed 199 km/h (124 mph) Po pierwsze nie mam BMW Touring z 1991!hehe, nie mam także Kombi, podałeś dane kombi! hehe ciemniak. A po drugie sprawdź ile ty masz w katalogu, to się wszyscy pośmiejemy! Bądź taki twardy i podaj dane katalogowe Twojej Primki. Poza tym nie masz wrażenia siedząc w niej, że siedzisz w wozie drabiniastym? A że kupiłm almere to żałuje, jest to jak każdy Nissan - totalna podróba. Pozdrawiam [ Dodano: Wto 10 Kwi, 2007 15:36 ] Poza tym Panowie mi nie chodzi o to czy mi ktoś podskoczy, ale o jakość jazdy i o to że choć wiele Nissanów próbowało, jeszcze żaden nie dał mi rady na drodze! Tylko o to!!! i o to że kłamiecie. A jeśli chcecie porównywać diesla do benzyny, to porównajcie BMW w benzynie do nissana w benzynie, a diesla do diesla!!! Poza tym to chyba jest jasne ktora marka jest lepsza i to nie jest miejsce na przekomarzanie się!!! Pozdrawiam wszystkich użytkowników podróbek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 masz calkowita racje. nissany to chlam. wyp.... wiec z tego forum papatki i pozdrowki [ Dodano: Wto 10 Kwi, 2007 16:00 ] BMW 520i Sedan (E34) - 10.6 benzyna, jak bys nie wiedzial to osiagi R6 zwykle p11 SR20De ma 9.6 teraz nie bedziesz mogl zasnac? to na tyle mojego OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raban1 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 nissany to chlam. wyp.... wiec z tego forum Jak każdy posiadacz Japończyka nie znosisz krytyki! To żałosne. Kazdy może mieć swoje zdanie odnośnie aut! Nie zawsze muszą być to same słodkie rzeczy!!! Zresztą moja i wasza rozmowa poszła w złym kierunku! Mi chodzi tylko o prawde, a dokladniej: Dlaczego użytkownicy , co nie którzy primek 2.0 D i TD opowiadają, że przekraczają 200 KM/h z palcem w d....! tylko o to mi chodzi. Mam almere 2,2 i wiem, że to nie możliwe! [ Dodano: Wto 10 Kwi, 2007 23:39 ] ak na td do poszła 210 na autostradzie do z wrocka do opola 180 ma szybko a dalej to troche trzeba bujać >pOzd [ Dodano: Wto 10 Kwi, 2007 23:40 ] Noi się doczekałem poszła 220 silnik 2,0 TD zamknąłem licznik ale mnie to kosztowało 100 zł.Uprosiłem "niebieskich" chcieli 500 i 6 pkt ale ali 100 i 2 punkciki jak na "misi" to byli całkiem fajni.Żadko sie to zdarza ale....pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pj007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Dlatego wielu moich znajomych zrezygnowała z kupna BMW, a kupili by go tylko ze względu na jedną rzecz a mianowicie na tylni napęd. Ale większość z nich to poważni ludzie i kupią BMW może dopiero wtedy gdy będzie ich stać na nowy model a nie na jakiegoś paścia zza granicy. To są poważni ludzie i nie chcą być utożsamiani z typem ludzi jaki stanowi 90% użytkowników tych samochodów w Polsce. A prędkość… wszyscy umieją wciskać pedał gazu do dechy niestety dopiero później zastanawiają się jak zatrzymać pędzący samochód. Przed primerą miałem poloneza 1.5GLE z 93r i nawet nie wiesz ile ja samochodów nim zrobiłem ze świateł, wszyscy znajomi w szoku byli... i co i odrazu mam pisać ze polonez lepszy od primki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość botor Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Nie obraź się, ale z tym lekko do 200 to bym nie przesadzał :027: . Moja P10 na gaźniku przy 175 troszkę już się męczyła ....... , ewentualnie z górki no nie wiem takie sa moje osiagi naprawde mysle zo powinna isc te 200 ale nie mowie wcale o tym ze to bedzie sprawioalo jakis problem!!!! mam w rodzinie kolejnego nissanka i np przekroczenie 210 P11 to naprawde trzeba ciac rowno i gonic jo z 20 albo i wiecej km zeby przekroczyla ta predkosc!!! ale osiagnie!!!! przy tych 210 auto juz nie jest tak syterowne i trzeba naprade sie napocic zeby to bydle utrzymac hehe;] ale moje zdanei jest takie ze primera z silnikiem 1,6 to wół!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkorpionTom Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 a mierzyliscie predkosc GPS-em? licznik i pomiar przez GPS troche sie rozni - jechalem w po authobanie 220 (licznikowo) a gps wskazywal 210km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz_Primera Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 SkorpionTom, to tak jak u mnie, licznik pokazywal prawie 220km/h a rzeczywiscie bylo 195km/h Tez w Niemczech, no bo gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Ja kilka N16 2.2tddi miałem wszystkie w zaje..ym stanie i bez problemu szły tak do 190 i tyle jak dłuższa drgoa i lekko z gorki to i więcej ale tym autem niebezpiecznie jest tak szybko jechac - szczególnie jak nagle jakoś podłoza sie zmieni... Teraz jeżde Octavią 1.9tdi 90KM i ona tez 200licznikowe poleci ale trzeba długo sie rozpędzac bo tak bez problemu to jedzie 180km/h... Jezdziłem P11 SRi nie dłubaną i jedzie gorzej niż GT im większa prędkość tym różnica większa 220niedłubaną SRi poleci ale tak naprawdę tobez problemu jedzie on ok 190/200km/h - licznikowe GT niedłubana nie jest tak łatwo zaknąc budzik - 240km/h załadowanym autem na maxa nie raz mi sie udało ale warunki drogowe muszą byc sprzyjające... GT ma vmaxa chyba 220km/h czyli licznikowe 240, 2.2tddi,sri, nie objadą seryjnej GT - sprawdzałem nie raz - a seryjna GT to mół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arthi Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 ojca primerke z 98r 1,6 rozgonilem na horwacji do 210 z pelnym zaladunkiema moja z 91 1,6 jak narazie jechalem 180- nie mialem mozliwosci ja dalej gonic ale mysle ze 200pokona lekko Sprawdź GPS to pogadamy, w P10 przy 80 licznik przekłamuje o 7km, więc obstawiam że nie jechałeś więcej niż 180! U kolegii w fabii to już masakra, pokazuje 100, a w rzeczywistości jedzie 89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MiMio Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Sprawdź GPS z tym GPSem, to arthi ma rację. Ja swojej primy jeszcze nie sprawdzałem na gps'esie, ale jak ostatnio z kolegą jechałem Lanosem, to licznik przy 110 okłamywał o ok 14%, bo jechaliśmy jakieś 96-98km/h. [ Dodano: Sob 14 Kwi, 2007 20:18 ] a druga sprawa to koła, felgi itd. Zapewne każdy z nas ma inne opony o innnym profilu, albo o innej grubości bierznika, a to tez ma wpływ na to z jaką prędkością jedziemy, a ile pokazuje nam licznik. Ja dla przykładu mam koła większe na średnicy o ok 7%, więc mogę przyjąc poprawkę, że licznik zaniża prędkość. Ale jak przyjmę poprawkę, że lcznik i tak już zaniża prędkość (prawie dla każdego samochodu powyżej 100km/h), to mogę stwierdzić, że wskazania mojego licznika są bliskie prędkości realnej. Niebawem sprawdzę to na GPSesie i będę miał pewność czy mam rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość botor Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 no wiesz moge sie z toba zgodzic ze rozmiar felg i opon ma duzo do zyczenia!!! w jednym nissanie mam 15'' a w drugim 13''!!! a co do |GPS| nie mam mozliwosci jak to sprawdzic!! a jestem taka osoba ktora nie zobaczy to nie uwierzy. aczkolwiek mozliwe!! jak bede kiedys mial mozliwosc to sie wypowiem jeszcze na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 jeśli masz jeden cal różnicy od fabryki inp. wyższe opony w sumie może dać przykładowo 35mm co przy np. 180 daje realne 196 i proporcjonalnie mniej lub więcej. nie wiem co tu dyskutować podałem przykład... Natomiast w BMW jest inaczej :diabel: znacznie szybciej :one: :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość łąka Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 z opona to prawda ..miałem zimowe laczki o wysokosci 55 i okłamywał mi powyzej predkosci 100km/h o 10.sprawdzalem jadąc za kolega ktory prowadzil mesia c klase i póxniej z kolesiem który jechał omegą.u nich było 100 u mnie 110. teraz mam na letnich wysokość 60 i jest ok. no i napewno im szybciej sie jedzie tym wiecej licznik okłamuje.jechałem 220 a ile faktycznie było?napewno za szybko hehe. :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MiMio Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Dziś sprawdziłem kilkakrotnie moje auto na GPS'esie. Samochód wyposarzony w opony 205/55/16'', o bierzniku ok 6-7mm, silnik QG-18DE, i................. przy prędkości licznikowej 100km/h auto naprawdę jedzie 95km/h - błąd licznika - 5%, przy prędkości licznikowej ok 160km/h - prędkość realna to 148km/h - błąd licznika 7,5%. Jak na wstępie napisałem, moje opony są nieco większe od standardowych (średnica o 10mm większa), a zakładając, że jeździłbym na oponach nominalnych błąd licznika byłby jeszcze większy :one: Pozdrawiam wszystkich zapaleńców testujących swoje bryczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawert Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Najlepsze najpewniejsze wyniki testów prędkości wychodzą przy radarze no i macie od razu potwierdzenie na papierze. Pozatym to trochę jak rozmowy wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Trasa Toruńska (W-WA) osiągnięte licznikowe 200 km/h (ile w realu nie wnikam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Dlaczego kierowcy nIEMIECKICH samochodow uwazaja sie za lepszych ludzi?Kuzwa,nie rozumiem tego.Chory kraj :!: Koniec OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość et Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 osiągnięte licznikowe 200 km/h (ile w realu nie wnikam) jak przestawisz wskazówkę na ośce prędkościomierza do przodu (można to zrobić - mój diesel w Niemczech pokazywał 200 km/h - będziesz jeździł i 300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marjo84 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 moja p10 leci w/g wskazań licznika 198 mam koła 16 cali Nie kłucic się z BMW:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 na kawałku autostrady załadowany na max.za łodzią w kierunku katowic jechałem na wczasy silnik 1,6 gaznik rozpedziłem go do 170km/h na kołach 13 zasilany LPG.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 moja p10 leci w/g wskazań licznika 198mam koła 16 cali to leciałeś ciut mniej niz 220... SR20DE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Moja wczoraj poleciala licznikowe 190 na LPG. Ale mam wrazenie ze strasznie jest zamulona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi