Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Primera - osiągi

Gość macias-1981
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

EB, wrzuć na luz.

Myślę (i mam nadzieję) że większość z nas sprawdza swoje auta na odpowiednich drogach - autostrady, drogi ekspresowe itp. Nawet mój ojciec, który rzadko kręci silnik powyżej 3 tys obrotów, parę razy testował ile jego autko poleci ;)

MacKo powiedz mi do ilu obrotow go ciagniesz ? (chodzi o te predkosci co podajesz)

u mnie sa troszke inne przelozenia a silniczek ten sam wiec chcialbym sprawdzic ile moj w tym samym zakresie obrotow ciagnie

Cysio, ok 4,5 (nie przyglądałem sięale gdzieś koło 4,3-4,5)

moge się przyjrzeć dokładniej ;)

[ Dodano: Pon 31 Lip, 2006 ]

na "2" - 80kmh/4750

na "3" - 120kmh/4750

na "4" nie ciągnąłem na max :wink:

dwieście na pewno, dalej sie boje, serio. I tak spociły mi się rece.

Chociaż nie jestem pewien czy licznik troszke nie zawyża :), wydaje mi się, że jakieś 10km/h.

pozdrawiam,

P11GX++2.0

• 3 tygodnie później...

A ja bym cię za to zamknął do pierdla na jakieś 3 miesiące. Ha ha ha

Nie wiem czy wiesz człowieku że

PRIMO- Liczniki samochodowe oszukują w górę a więc 220 = około 195

SECUNDO- masz w samochodzie opony dostosowane do prędkości 190 km/h. I to tylko jak są nowe. Chcesz wiedzieć co się dzieje jak opona przy 195 km/h wystrzeli :(

• 2 tygodnie później...

No więc po ostatniej przejażdżce autostradą:

V-Max : dokładnie 190km/h

Do 170 całkiem nieźle, gdyby prosta była dłuzsza to może jeszcze coś by wycisnął ;) tylko te drgania kiery od 130 dawały w kość :D:D:D

• 1 miesiąc temu...

Witam ja z innej beczki.

Tak przycisnąlem moja primerke P11 2,0 rok 2001 na poszczególnych biegach tak zeby doszlo az do czerwonej kreski i moze troszke wiecej ...

bieg nr 1 - 60km

bieg nr 2 - 115 km

bieg nr 3- 145km

bieg nr 4 - nie wiem bo nie sprawdzalem ale jechalem na nim 180

bieg nr 5 - lekko 200 km

Gość Pierzowiak

Hej,

Ostatnio jechałem do Krakowa i na autostradzie wyciągnąłem 190 (5 ludzi na pokładzie) na gazie. Jeszcze mogłem więcej, ale wystarczyło :D Prowadziła się genialnie...

W mieście takich prędkości nie polecam :P

Pozdrowki

• 2 miesiące temu...
Gość marcin 80

Moją p10 rozpędziłem przy 3 osobach na pokładzie bez problemu do licznikowych 210, przy czym auto jeszcze nabierało prędkości, lecz musiałem odpuścić bo kończyła się prosta. Sytuacja miała miejsce ok.2 w nocy na trasie toruńskiej, przy zerowym ruchu. Primka jezdziła wtedy jeszcze wyłącznie na benzynce. Po zamontowaniu instalacji gazowej, auto osiąga maksymalnie licznikowe 200-205 jadąc na gazie, a i dynamika się trochę pogorszyła :(

na gazie 220km/h benza 220km/h nyssan p10 97r 2.0 16v

tak chyba pusciłeś wodze fantazji,220km/h to chyba ci licznik przekłamuje,albo masz niewymiarowe koła założone...poza tym p10 zakończyli produkować w 96 roku,potem to jużtylko p11 było

ps,może masz przesunięte odcięcie wyżej niż seria?mój po modyfikacjach konkretnych ciągnie do 7200,

a wracając do tematu na LPG w zeszłą niedzielę jechałlem na 3 biegu 170,na 4 biegu 190 a na 5 210 km/h ,na benzynce pewnie licznik bym zamknoł... :P