Gość Agar Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Powitajcie NOWEGO , bo i ja Was wszystkich witam. Tego problemu na forum nie znalazłem , ale może ktoś mi podpowie. Przestał działać pierwszy bieg wycieraczek, ten najwolniejszy z możliwoscią regulacji szybkości. Elektryk którego prosiłem o radę powiedział że do wymiany jest pewnie całe ramie przełącznika . jest to P 11 ( 144) Proszę o pomoc , bo jest to uciążliwa przypadłość . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberts Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Ten elektryk rozbieral obudowę kierki i zwierał odpowiednie styki udając przełącznik? Może poszedł układ-przekaźnik który odpowiada za załączanie wycieraczek po odpowiednim czasie podłączony na pierwszej pozycji przełącznika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 508156580 Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Witam Dołączam się do pytania Agara. Mam u siebie (P11) ten sam problem. Co ciekawe co jakiś czas (ale bardzo rzadko) czasowa regulacja zaczyna działać. Nistety tak samo niespodziewanie przestaje. Rozbierałem przełącznik, wyczyściłem ale to nie pomogło. Może ktoś ma pomysł co można sprawdzić albo co trzeba wymienić żeby zaczęło działać regularnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 82.biszek Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Witam. Wydaje mi się że to nie jest wina przełącznika ani przekażnika. Miałem podobny problem w mojej P11.144 i też czasówki mi nie działały. Naprawiał mi to znajomy mechanik, który odrazu wiedział o co chodzi. A więc trzeba było rozebrać silniczek i tam pękła taka blaszka na nicie która styka się z polem na plastikowym trybie. Przynitował mi nową blaszkę i już rok mam OK. No chyba że innym rozwiązaniem jest wymiana silniczka który czasami potrafi kosztować. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przem Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 a patrzyles tutaj :?: :one: pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 508156580 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Serdeczne dzięki za podpowiedzi. Jak będę miał czas to rozbiorę silniczek i dam znać o efektach. Pozdrawiam wszystkich skośnosercowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.