Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Navara w A/T czy manualu

Gość Artur Chmielińs
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Andy... Ty tak sobie siedzisz w bezpiecznej odległości ;) i kolegę podpuszczasz......ładnie to tak :027: ?

[ Dodano: Czw 10 Maj, 2007 01:01 ]

jak tam navarka (chociaz to raczej retoryczne pytanie :D )?

Gość andy gordon
jak tam navarka (chociaz to raczej retoryczne pytanie )?
super!kompletnie brak mi jednak obiektywizmu :D Zaczynam zastanawiac sie czy naprawde chcialbym miec inne auto,gdyby cena nie grala roli ;) Nie sadze,bo to ie tylko wol roboczy ale swietne auto do wszelkiego hobby.A propo's Irlandia bardzo by ci sie spodobala-mnostwo stadnin koni i cudowne miejsca do przejazdzki :)

[ Dodano: Czw 10 Maj, 2007 01:10 ]

Andy... Ty tak sobie siedzisz w bezpiecznej odległości i kolegę podpuszczasz......ładnie to tak
-to dlatego ze jestem bardzo szczesliwie zakochany w kobiecie z ktora jestem juz wiele lat,a GREG samotny romantyk..milosnik kwiatow,miodu i OS..

-to dlatego ze jestem bardzo szczesliwie zakochany w kobiecie z ktora jestem juz wiele lat.

podpuszczania to nie tłumaczy.....szczególnie na osy:P... to niebezpieczne stworzenia są :D ...a jak użądli to ho,ho...(.wiem co mowie bo mam alergie ;) )

Gość GregMar
jak tam navarka (chociaz to raczej retoryczne pytanie )?
super!kompletnie brak mi jednak obiektywizmu :D Zaczynam zastanawiac sie czy naprawde chcialbym miec inne auto,gdyby cena nie grala roli ;) Nie sadze,bo to ie tylko wol roboczy ale swietne auto do wszelkiego hobby.
No własnie dlatego tak mi się podoba ten samochodzik, większość z forumowiczów jest chyba z niego zadowolona :)
A propo's Irlandia bardzo by ci sie spodobala-mnostwo stadnin koni i cudowne miejsca do przejazdzki :)
I po co kusisz? Równie wiele stadnin koni jest na Pojezierzu Drawskim baaaardzo dużo stadnin :) i widoki, widoki i raz jeszcze widoki no i sporo trawy i suchego chleba dla konia :D
Andy... Ty tak sobie siedzisz w bezpiecznej odległości i kolegę podpuszczasz......ładnie to tak
No widzisz Andy wystraszyłeś Ikę o... ;)

No widzisz Andy wystraszyłeś Ikę

z tym to cieżko ...musiałaby sie bardziej postarać :P

[ Dodano: Czw 10 Maj, 2007 01:21 ]

a Panowie widze też spac nie mogą ;) ....nawet ten szczesliwie zakochany sie po nocy po forum włóczy.... :diabel: :diabel:

a ja sie na navare napatrzec nie moge ;) ....to jednym okiem na ekran a drugim przez okno...to sie podzielnosc uwagi nazywa ;)

[ Dodano: Czw 10 Maj, 2007 01:32 ]

Hmmm... Siły zbiera

wsparcia szuka... :D ?

Gość andy gordon
a ja sie na navare napatrzec nie moge ....to jednym okiem na ekran a drugim przez okno...to sie podzielnosc uwagi nazywa
:D:D Rozumiem. :one:
ja raczej sowa jestem... Chociaz nie koniecznie kapitan Sowa albo lepiej - puchacz
Myslalem ze jakies bardziej z laka zwierze wymyslisz,bo wiesz te kwiaty,nektar troche mnie zmylily :D skowronek jakis czy sokol..

• 1 miesiąc temu...

Pojeżdziłem D40 w manualu, faktycznie 1-ka jest krótka, można jej na asfalcie nie użuwać.

Ciekaw jestem jakie są różnice w przyspieszeniu w stosunku do A/T i czy przy dużych prędkuściach A/T jest głośniejszy?

Zeby odczuc róznice przyspieszen a/t vs. manual musialbys zmieniac biegi z plynnoscia i szybkoscia carlosa sainz'a... Naprawde 1.5sek. róznicy jest niezauwazalne czego nie mozna powiedziec o komforcie jazdy w przypadku A/T. Rewela.

Grunt to nie wciskac gazu w opór, 3/4 glebokosci i automat nie ciagnie do 4500obr/min....

Odchodzisz za swiatel pierwszy...jesli Ci zalezy.

ps. moja teraz w miescie pokazuje 16l/100km, nie ukrywam,ze wyprowadza mnie tym lekko z równowagi. Zalozylem pokrywe paki (Steeler, skladana na trzy,sztywna pokryta brezentem. Super funkcjonalna) po czym mial niby palic mniej... Takiego ch...

Pozdrawiam Cie Ika.

danko

U mnie przy manualu też nie zauważyłem spadku spalania po założeniu "budy" na skrzynię. Niestety... Nie wiem ile mój pali na mieście bo boję się sprawdzać. :D Udało mi się zejść ze spalaniem do 10,5l/100km ale to strasznie nudna jazda. :D

Gość Ryży Koń

Ludziska coś jest nie tak z waszą techniką jazdy skoro wam tyle kotłuje. I nie strzelać fochów. Ostatnio byłem w przedstawicielstwie Scanii i oni organizują szkolenia dla kierowców. Podobno przy odpowiedniej technice jazdy różnice mogą dochodzić do 25%. Ja jeżdżę nie przejmując się tym ile spali a i tak przeważnie mieszczę się w 10 l/100km

hehhehe.... dobre. Ryży, nie jeździsz przypadkiem w kapeluszu????

Żałuję trochę że nie załapałem się na wersję Euro 3, tam 9l to norma.

Gość Ryży Koń

Eeeee czepcie się tramwaja :D

Jeżdżę zadowalająco. jak ktoś chce to może się ze mną przjechać dla sprawdzenia.

Danko... mieliśmy okazję widzieć się na ul. Rosoła.... któregoś dnia z rana ;) Obczaiłem gdzie parkujesz.

• 2 lata później...
Gość Petroniusz001

Jak w manualu zachowuje się 6 bieg, czy jest elastyczny, czy jest zbędny, oraz przy jakiej prędkości na trasie Navara pali 9-10 litrów?

Moja Navara pali 9-10 tylko na trasie 5 bieg i 90/h czyli bez sensu, na 6 biegu przy 130 pali około 11/100