kmink Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Kminie zakup jakiejś Micry rok ok 99-01 1,3(1,4) ostatecznie 1.0 jak nic nie będzie Nie jedno auto przywiozłem i wiem jak to robić - chodzi mi raczej o jakieś wady typowe dla MICR nic więcej Jadę we wtorek więc piszcie szybciutko thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciulek Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 No cześć! Jeżeli chodzi o micry to zwróć uwagę na: 1) progi - lubią tam gnić szczególnie pod spodem - przyglądnij się dobrze. Może i rocznika ok. 00' nie powinno to dotyczyć no ale... 2) przepływomierz i silnik krokowy - słynne już część które nie często ulegają uszkodzeniom ale jednak... Chyba poradzisz sobie ze sprawdzeniem tego. Przede wszystkim zwróć uwagę czy są równe obroty i czy nie krztusi się na wyższych obrotach. Uważaj bo przepływomierz to w najelepszym wypadku 450 zł a silnik krokowy 100 zł :/ 3) skrzynia - micra to autko miejske, często dużo tłuczone po mieście dostają skrzynki :/ posłuchaj czy nie świszczy itp... 4) rozrząd - oby niedzwonił bo jego wymiana to koszmar :/ WIĘCEJ GAF W MICRZE CHYBA NIE POPEŁNIONO - POLECAM TO AUTKO Z CAŁEGO SERCA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 jakieś 2lata temu wiozłem micre z berlina kupowana po ciemku, full wypas ale skrzynia coś szumiała-nawet mocno po dojechaniu do wałbrzycha okazało sie że w skrzynce nie ma oliwy :diabel: i poszło sie walić jakieś łożysko - koszt 60zł w ASO do teraz autko lata jak ta lala Teraz ma to być samochód dla teściów i chciałbym jakiś ładny egzemplarz - najlepiej 1,3 albo 1,4 bo to fajnie śmiga - do miasta wystarczy Jakie osiągi ma silnik 1.0 jak szybko to do 100km/h sie rozpędza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Seicento teściów poszło do żydaZmień podpis .kminie zakup jakiejś MicryTo już wiem, skąd ten nick A w temacie: 5) tylne błotniki w 3d też lubią gnić/rdzewieć, dlatego są do tego reparaturki . 6) zawieszenie często dostaje, ale to raczej w Polsce niż w Niemczech, szczególnie przód (przeguby, wachacze, końcówki drążka - głównie elementy gumowe się zużywają). Ale najważniejsze to rozrząd i przepływka (tę warto sprawdzać i na zimnym i na ciepłym silniku - obroty). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 ile zrobienie rozrządu kosztuje w 1.0 i 1.3(4)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciulek Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Rozrząd to bardzo droga sprawa... Samemu jakbyś robił z nieoryginalnymi częściami to jakieś 400 zł... Napinacze są drogie no i pamiętaj że są 2 łańcuchy! Co do tego jak chodzą micry to zobacz tutaj http://www.youtube.com/watch?v=HXUdch-XxHw Hehe... Tak powaznie osiągi to: bieg pierwszy - 45-50 km/h bieg drugi - 90-95 km/h bieg trzeci - 120-130 km/h a później to już zamulenie Do setki ok 13 sek Mam micre 1.0 1994 rok ta 1.3 to już w ogóle torpeda 1.4 nie jest wiele mocniejsza... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 a co powiecie o 1,5 dieslu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciulek Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Z dieslem nigdy nie mialem doczynienia wiec sie nie wypowiadam... Pono są niezłe ale czy to sens kupować diesla do takiego małego autka? Do passata to rozumiem ale do micry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 z mikry nicic kupiłem n16ke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.