marekmarecki Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Chcę kupić klimatyzację do swojej Primery P10 1.6 i w związku z tym bardzo proszę posiadaczy klimatyzacji w swoich P10-kach o zdjęcia całego układu. Bardzo by mi to pomogło przy kupnie, bo nie wiem tak dokładnie z jakich wszystkich elementów się składa i ewentualnie czy by pasowała. Z góry dziękuję :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Podjedz na jakiś lokalny spot;-) Jutro sprawdze w książce, moze będzie rozrysowane i opisane to wrzuce tutaj. Ile wołają za klime? Klima fajna ale w 1,6 przed wyprzedzaniem trzeba ją wyłączyć :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 napisz do Coobcia - on miał jakieś graty do klimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekmarecki Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 700-800zł ale ciężko znaleźć cały komplet. Co do wyprzedzania to pewnie tak jest ale mi potrzebna jest klima, przede wszystkim ze względu na dziecko. Wybieram się na wakacje z rodzinką a w lato w aucie bez klimy to ciężko usiedzieć, bo okna nie otworze bo wieje na małego a z nawiewu to zimnego w upale nie uświadczysz :/ Z Coobciem jest w trakcie rozmów I jeszcze pytanko: Czy orientuje się ktoś czy nagrzewnica w aucie (konkretnie P10) z klimą różni się od tej w aucie bez :?: Czy jest konieczna jej wymiana :?: Dzięki za zainteresowanie postem :!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Poszło na @. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rysuchom Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 witaj podziel sie ze mną swoją wiedzą na temat założenia klimy w Primerce,też chce to zrobić ale nie wiem jakim optymaknym sposobem i możliwie tanio nie wiem też gdzie to wszystko kupić i żeby pasowało do mojej P10 BENZ.2.0 94r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekmarecki Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Niestety nic nie załatwiłem, nic nie kupiłem :567: Dalej poszukuje całego kompletu lub pojedynczych części w dobrym stanie. A może ty masz coś ciekawego na oku do mojego silnika 1.6 :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Poszukajcie z anglikow, tylko nie wiem czy na 100% bedzie pasowac. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Mysle, ze to co napisalem w tym watku odnosnie P11: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=28586 mozna odniesc do P10: Pojedyńcze czesci powinny pasowac, ale calosc nie.Po pierwsze inna nagrzewnica (po drugiej stronie, pewnie lustrzane odbicie nagrzewnicy po prawej stronie).Pewnie inne wejscia, znaczy sie przejscia z komory silnika do kabiny. Inne wloty do nagrzewnicy. Inna konsola sterujaca, tzn znowu lustrzane odbicie, nie bedzie pasowal uchwyt do ciegna cieplo/zimno. Chyba ze da sie wymontowac sam przycisk wlaczania klimy z RHD (samochod z kierownica po prawej stronie) do LHD. Po drugie sama pompa, chlodnica, osuszacz powinny pasowac. Nie beda pasowac przewody niskiego (za długie) i wysokiego cisnienia (za krótkie). Piszę to wszystko z pamieci, wiec jesli cos zle napisałem to prosze mnie poprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczetke Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 nagrzewnica do p10 z klimą jest taka sama jak bez musisz miec osuszacz,skraplacz,filtr,sprezarke,moduł elektroniczny z czujnikiem ,przewody wysokociśnieniowe z zaworkami (zwróć uwage aby były przystosowane do czynnika r134a) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekmarecki Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 SZCZETKE jesteś pewien że nagrzewnica (chodzi o tą pod deską rozdzielczą) jest taka sama w P10 z klima i P10 bez klimy :?: :?: :?: tego nie trzeba wymieniać :?: osuszacz,skraplacz filtr <--- a jak te elementy wyglądają :?: sprezarka (to wiem co to jest inaczej zwana kompresorem do niej trzeba taka łapę dokręcaną do silnika), moduł elektroniczny z czujnikiem - a to to jest ten panel elektroniczny z włącznikiem klimy ze środka auta :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczetke Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 jutro porobie zdjecia I dam ci pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi