Gość Chińczyk Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Witam. moja almerka powinna miec juz drugi przeglad. Wiem, ze w ASO biora kolo 1000 zl. Jestem z Trojmiasta, moze wiecie gdzie da sie to zrobic taniej, solidniej t.p. Almeta 1.5 DCi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissuser Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Witam. moja almerka powinna miec juz drugi przeglad. Wiem, ze w ASO biora kolo 1000 zl. Jestem z Trojmiasta, moze wiecie gdzie da sie to zrobic taniej, solidniej t.p. Almeta 1.5 DCi ten temat zostal niedawno poruszany (tez w 3city); ja odradzam KMJ (monopol w 3miescie) - bo to obsluga daleka od standardu ASO; najblizej wiec chyba Elblag, - ktos tam ich chwalil; ja sam niebawem taki przeglad robie, wiec daj znac gdzie pojechales. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thomson30 Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Proponuję samemu, kosz niewielki a robota prosta. Olej ~150, filtr oleju purflux ~25 zł (oryginał renault),filtr p.pyłkowy ~35, plus polecam czyszczenie zacisków ~pasta miedziowa 5 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chińczyk Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 samemu niebardzo, nie mam miejsca gdzie moglbym to zrobic....... Zastanawiam sie nad serwisem renault....Maja takie same silniki.... Jak mysliscie??? Moze maja nizsze ceny???Daloby rade??? Slyszczeliscie cos o serwisie Q-service????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissuser Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 napisales ze Twoja Alma ma miec drugi przeglad, a w temacie piszesz - przeglad po 30 gdzie? dci ma pierwszy przeglad po 30, anyway - jezeli jest na gwarancji - to nie rob sam ani nie jedz do renault, nissan musi Ci gwarancje podbic. co innego jak nie masz juz gwarancji - nie jedz do zadnego ASO, bo przeplacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Zgadzam się, pierwszy przegląd jest po 30 tys. w dieslu. Samemu na gwarancji-szkoda trochę jej. Poza tym wymiana samego oleju, filtra po 30 tys. w dieslu to za malo. Czynności masz w instrukcji można skorzystać, ale zastanów sie czy warto gwarancje tracić. W wawie przegłąd taki to ok. 1000 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chińczyk Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 samochod nie jest juz na gwarancji, minal juz 3 rok..... Pierwszy przeglad zrobilem po 15 tys.. mniej wiecej po roku uzyktownia...Zawsze robilem co 15 tys km...Dbam o moje auta...Teraz wychodzi, ze ma miec przy 30....tys.. Przy tym przebiegu trzeba wymienic olej, filtr oleju, przeczyscic filtr paliwa, wymienic jakis filtr czastek stalych, wymienic plyn hamulocwy..i wiele rzeczy posrpawdzac.....Znacie moze jakies solidne warsztaty???w TROJMIESCIE?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thomson30 Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Chińczyk proponuję poczekaj do wiosny. Wtedy wymień olej i całą resztę. Przegląd możesz zrobić w shel serwie (Gdynia na Morskieij. Zapłacisz połowę tego co w serwisie. Olej możesz kupić u nich coć osobiście kupuję w makro, filtr tak jak wyżej. wymiana płynu hamulcowego to około 70 złoty (fajnie bo robią to podciśnieniowo). filtra cząstek stałych nie ma w almerze. Polecam jeszcze czyszczenie zacisków (serwis chyba 150 zł) nie wiem jak u nich. Można się oczywiście targować (są skorzy do rabatów). Jest prawo unijne, które obecnie pozwala robić przeglądy gwarancyjne nie tylko w serwisie, tylko pytanie co oni na to ale na pewno z cheią wbiją ci wszystkow do książki serwisowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chińczyk Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 a slyszeliscie cos o NORAUTO, kolo achoun????? Chyba tez robia to wszystko???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissuser Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 konkurencja dla KMJ w Gdansku: Set Serwis na KArtuskiej byl ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi