Gość bober85 Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Witam. pilnie potrzebuję odpowiedzi na pytanie jak w temacie, mianowicie czy alternator z Sunny n13 1,7 D będzei pasował do n14 2.0 D, mam pada mi regulator napięcia i nowy kosztuje 110-130 zł a cały alternator z pompką mogę kupić za 100 zł tylko trzeba się szybko zdecydować. Na oko chyba jest taki sam ale pewności nie mam bo w ręku takiego nie miałem. Proszę o konkretne odpowiedzi. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Ja szukam główki i się pytałem gościa od nissanów czym się różnia silniki cd17 od cd20 - opdowiedź była prosta a jednakże zaskakująca - wszystkim.... nawet osprzętem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość srnk Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Ja też poszukuję alternatora do N14 (2.0d) - grzebię po allegro i znalazłem coś takiego: LINK Ktoś umie powiedzieć czy to jest alternator od CD17 czy CD20? Bo sprzedający tego nie wie a numerki zatarte (na moim też nic się nie da odczytać) A drugie pytanie - czy będzie pasować alternator od dieslowej P10? Silnik zdaje się że ten sam. Ktoś mi mówił że nieznacznie się tam alternator różni i potrzebna jakaś niewielka przeróbka.. ktoś może tę informację potwierdzić? Alternatory od Primery znalazłem takie - czy to to samo czy tylko tak wygląda? LINK LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bober85 Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 eeeeeeee. a ja dałem sobie na wstrzymanie z tym altem a allegro. W piątek kupuje nowy regulator ($$$$ :< :< ) i tyle. Nie będe czekał aż szlak trafi coś jeszcze w elektryce. pozdro for all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 diesle cd 20 w sunny n14, primie p10 i almerze n15 są to te same silniki - pewnie i osprzęt jest bliźniaczy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bober85 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Dziś wymieniłem regulator i wygląda na to że powinno być ok. Jutro będe w trasie to się zobaczy. Koszt nowego regulatora z wymianą 100 zł u elektryka. Pewnie byłoby taniej jakbym sam to wymienił ale się gość uparł że on musi to rozebrać. Oczywiście chciał przyciąć za wymianę, chociaż alternator dostarczyłem mu już wykręcony z auta. Normalnie sępy na każdym kroku!!! pzdr all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość srnk Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Ja szukam główki i się pytałem gościa od nissanów czym się różnia silniki cd17 od cd20 - opdowiedź była prosta a jednakże zaskakująca - wszystkim.... nawet osprzętem... Niestety muszę potwierdzić te przypuszczenia - alternatory od CD17 i CD20 są inne. Kupiłem alt na allegro i okazało się że jest ze starszego modelu. Nie znam szczegółów ale trochę został przerobiony (np. nie mieścił się) i śmiga. Może komuś się przyda ta informacja - generalnie nie pasuje, ale na upartego się da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Ja szukam główki i się pytałem gościa od nissanów czym się różnia silniki cd17 od cd20 - opdowiedź była prosta a jednakże zaskakująca - wszystkim.... nawet osprzętem... cd 17 to bedzie pewnie sarsza konstrukcja a cd20 to nowsza albo przerobiona cd17, ale to tylko moje przypuszczenia a jesli juz mowa o alternatorze to blisko zwiazane z tym zamieszcze co mi sie przytrafilo - peklo ramie regualcji alternatora http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=322260#322260 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.