Gość Maxiu Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Witam! Zwracam się z uprzejmą prośbą do znawców o wyjaśnienie zagadki. W Pathfinderze 2007 jaki niedawno stał się naszą własnością po lewej stronie przy reg lusterek jest przycisk, na którym narysowany jest silnik z pionowymi falkami. Niestety w manualu nie ma opisu tego przycisku . Spotkałem się już z kilkoma wersjami opowieści na ten temat. Mamy wszyscy te same podejrzenia, że chodzi o podgrzewanie silnika, ale: Czy to podgrzewanie ma związek tylko ze wzrostem obrotów, bo po wciśnięciu obroty wzrastają? Czy jest jeszcze jakieś tajemnicze urządzenie (np.: webasto), które dogrzewa silnik? Pytanie pewnie lamerskie, ale kto pyta nie błądzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Guzik daje tylko wzrost obrotów dopuki nie wrzucisz biegu...Webasto to zupełnie inna historia. W tym aucie dośc ciężka w montażu i nie tania. Miałem ogrzewanie postojowe w plaskaczu i było fajne ale padło i ponieważ mam teraz garaż to stwierdziłem że mi się nie chce zakładać kolejnego.. Może jak będę miał nadwyżkę to wrzuce do Navary ale to ostatnia rzecz o jakiej myślę dla niej. Prędzej dostanie lepsze zawieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maxiu Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 No przyznam, że odpowiedź szybka Oczywiście dzięki! Mówisz, że kłopot z webastkiem. Rozumiem, że przerabiałeś temat? Czy głównym kłopotem jest cena (jaka?), czy np.: nie ma miejsca pod maską, czy wreszcie inne przyczyny (jakie?)? z góry dzięki. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamela26 Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 no cóz ja nie mam takiego przycisku .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil.lublin Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 też mam taki przycisk w navarze model 20007 LE ale nie wiem do czego służy:) w servisie mówili że do grzania silnika jak są duże mrozy to ogrzwa go na postoju , mówili że sprawdza sie w temp -10 do -30 st C ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Jak to nie masz? W takim wypaśnym furaku Webasto tanie nie jest i może ale nie musi być problem z montażem ze względu na brak miejsca. Aktualnie ćwiczę temat. Ale przeraził mnie widok Webasto w Terrano... dokręcone pod autem do ramy bo nie było gdzie indziej.... Zero jazdy w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamela26 Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 widocznie w moim wypasionym furaku zastosowano już nowe rozwiązanie i przycisk nie jest potrzebn.... wszystko sterowane przez główny komputer - wiadomo jak to w samochodach dla blondynek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojan Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 w dużych TD nissana jest to podniesienie obrotów na biegu jałowym do podgrzania silnika i szybszego nasmarowania układu. Włączasz bieg sie wyłącza, luz znowu podnosi. W benzynowych tego brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamela26 Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 wow !, to sie zgadza chociaż raz Ryży czegoś nie wiedział .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Aaaaa zapomniałem, że ty masz napęd dla dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 w dużych TD nissana jest to podniesienie obrotów na biegu jałowym do podgrzania silnika i szybszego nasmarowania układu. Włączasz bieg sie wyłącza, luz znowu podnosi. nie zauwazylem zeby dziala jak juz sie ruszy w navarze...musze sprawdzic ale wydaje mi sie ze po ruszeniu juz sie nie zalacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Sprawdż , po ruszeniu i jak się zatrzymasz i dasz na luz , dalej podnosi obroty, dopóki nie wyłączy się przycisku . Chyba , że u Ciebie... , nie działa. Ktoś musi testowac te samochody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 faktycznie dziala, po krotkiej chwili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 No to już się uspokoiłem, bo u Ciebie to działa inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazii666 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Webasto jest montowane w nawarze z przodu przy prawym nadkolu i jast z tym troche roboty potrzebny podnośnik bardo zwinne ręce i dość duża wiedza z zakresu elektryki auta kolega w aso zakłada taka przez cały dzień a robi już to nie raz Kosztów nie znam Jak ktoś chce sobie sam to założyć to powodzenia życze Temat przełącznika na desce dobrze opisany to sobie odpuszcze powtarzanie tego samego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi