Gość RolF Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Witam witam Wiem że było już coś na ten temat ale nie było takiego pomysłu ( może i nie za mądry )) ) Wszyscy wiemy jaki denerwujący jest ten odstęp przy felgach np.14''. I teraz pytanko: Czy ten odstęp będzie WIZUALNIE mniejszy gdy założymy opony np.: Przód: 185/55/14 Tył: 185/60/14 ???? Z góry dzieki za odp P.S Przy okazji chciałbym sie przedstawić)) ROLF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 raczej będzie większy odstęp bo opona będzie niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RolF Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 chodzi mi o to żeby podnieść troszke tył żeby nadkole było minimalnie wyżej od przedniego. Profil z tyłu bedzie wiekszy i tył sie podniesie...chyba ze sie myle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nice Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Ja mysle,ze lepiej byloby poszukac wiekszych felg :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RolF Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 taa....tylko trzeba sprzedacswoje:d bo nie bede kolekcjonowal wszystkich:))) znajdz kupca na 14'' aluett to kupie 15'':)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 chodzi mi o to żeby podnieść troszke tył żeby nadkole było minimalnie wyżej od przedniego. Profil z tyłu bedzie wiekszy i tył sie podniesie...chyba ze sie myle. tył może troszkę Ci się podniesie ale nie pomyślałeś o tym że zakładając na przód opony o niższym profilu niż tylne będzie widać z daleka że kółka są mniejsze a przez to odstęp koła od nadkola z przodu będzie wydawał się jeszcze większy chociaż różnica w profilu to tylko 5% wydaje mi się że chyba lepiej sprężyny zmienić na jakieś delikatnie obniżające, albo się przyzwyczaić, bo zakładając z nowu na przód wyższy profil opony niż z tyłu też chyba mija się z celem bo wtedy może i zmniejszy się odstęp międzi kołem a nadkolem, ale znowu będzie widać jak przód stoi za wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RolF Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 no to chyba jedbak bedzie trzeba obniżyc:)) dzieki za pomoc bullitt pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Jak chcesz wyrównać poziom w aucie to najtańszym sposobem są gumy wkładane w sprężyny, tylko że one podobno negatywnie wpływają na prace zawieszenia,jeżeli założysz je z tyłu to będziesz tam miał wiekszy prześwit i co za tym idzie wyrówna się z przodem,ale automatycznie spadnie przyczepność tylnich kół do podłoża bo amor nie będzie amortyzował jak powinien, nie jest to moja opinia ale innych uzytkowników tych gum,ja osobiście spróbowałbym na twoim miejscu tego bo ja mialem takie gumy kiedys w corsie i jeździłem,tył się lekko podwyższył i wyrównał sie poziom auta,wtedy nie bedziesz mial różnic miedzy tyłem a przodem. Chyba że chcesz przód zglebić...ale to juz inna bajka,nie daj sie tylko podpuścić na klamry obniżające bo tego ci naprawde odradzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Ja mam stalowe 13 ahahahahahaha Wykladam na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RolF Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 o klmarach czytalem.napewno nie założe:)) może spróbuje z tymi gumami. jak cos wyjdzie to dam foty. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DuMonde Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Rolf jak chcesz to mam wlasnie fajny komplecik do sprzedania - felgi 15" Aez Icon 5 a na nich oponki 195/60/15 w stanie idelanym po jednym sezonie:] co do ceny to pisz na priv.Powiem ci tylko ze mnie to kosztowało prawie 3 tys całosc a chec duzo mniej:) Acha , oponki to dunlop sp 200 sport.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi