Gość pawel_316 Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 witam serdecznie, mam pytanie, wie ktoś może jaka jest średnica głośników z przodu w drzwiach w nissanie 100nx 91r. ? I jeszcze jedno - z tyłu na bokach mam plastikowe zaślepki , to chyba miejsce na głośniki z tyłu bo pod spodem są kable , czy są jakieś specjalne mocowania na głośniki w zamian za te zaślepki ? czy mam sobie poprosu w nich zrobić dziurę ? Czy nie bawić sie w to i zrobić głośniki w półce ? z góry dzięki za info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 jaka jest średnica głośników z przodu w drzwiach w nissanie 100nx 91r. Ja mam 165mm. A co do tyłu to sobie w półce zamontowałem jajeczka 6*9" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Z przodu w drzwiach orginalnie są elipsy tylko nie 6x9 a jakieś mniejsze. Zamiast nich miałem dystanse z mdfu i głośniki 165mm. Z tyłu jeśli nie chcesz robić dziur w półce to warto żebyś poszukał orginalne maskownice w miejsce tych co masz teraz i tam założył jakieś głośniczki, natomiast jeśli nie jest Ci szkoda półki to śmiało w niej coś zamontuj. Elo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_316 Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 ok, jezeli są elipsy to bez porblemu zamontuje tam 165 mm ? Czy coś trzeba przerabiać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 To zależy od ich głębokości montażowej. Ja mam głębokości 70mm i jest to na dystansach z MDF-u bo inaczej nie dałoby się ich zamontować. Z resztą przy tej wielkości głośnika, którą ja mam i tak nie ma miejsca na nic większego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_316 Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 jeżeli chodzi o gł, to będzie to 50 -55mm także chyba nie powinno być problemu, no nic dobiore sie do tego w sobote to zobaczymy , Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Nie ważne jakiej będą głębokości montażowej to i tak będziesz musiał zastosować dystanse z mdfu. Natomiast głębokość ma tylko 1 znaczenie. Jak będą za głębokie to nie będą się otwerały szyby do końca. Ja miałem w mojej tak pomimo,że zastosowałem dystanse 15mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Mrozu ma rację. Ja mam dystanse ok.45mm i odległość od automatu wznoszenia/opuszczania szyby to jakiś 1mm także musisz dokładnie policzyć co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Johny a wycinałeś kratki w boczku przy tak dużym dystansie czy lekko odstają Ci boczki :?: Bo 45mm plus sam głośnik wyjdzie jakiś min. 50mm i o ile pamiętam w moim by się nie zmieściło między drzwi a boczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Nie musiałem nic ciąć. Weszło tak, że najwyższy skok membramy kończy się tuż przed kratką także nie ma najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siara64 Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Z przodu w drzwiach są oryginalne Made In Japan głośniki Clarion 4*6*(elipsy 10cm na 15cm) 4omy moc max 40W moc rzeczywista 8W Takie same elipsy razem z maskownicą idealnie będą pasować do tyłu w te zaślepki! Jak dla mnie to szkoda półki aby robić dziury lepiej już jest coś wrzucić do bagażnika np:2zabudowane głośniki, tube lub bum box! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_316 Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 dzięki za informacje Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 ok, jezeli są elipsy to bez porblemu zamontuje tam 165 mm ? Czy coś trzeba przerabiać ? Ja kupilem dystanse z MDFu pod glosniki 165mm od Radek100nx z forum 100nx.fora.pl. Do tylu wrzucilem te co byly w drzwiach elipsy - ale jak porownalem dzwiek z nimi i bez to te elipsy szybko wylecialy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Radek też jest na tutejszym forum i ja również od niego kupowałem dystanse. Pasowały w 100% i nic nie trzeba było w nich wywiercać ani przerabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MadziaQDI Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Z przodu w drzwiach są oryginalne Made In Japan głośniki Clarion4*6*(elipsy 10cm na 15cm) 4omy moc max 40W moc rzeczywista 8W A ja mam takie pytanie bo jakos nie zakumalam czyli jesli chcialabym zastapic orginalne glosniki jakimis wmiare przyjemnymi dla ucha ale takimi zeby pasowaly w miejsce tych poprzednich(orginalnych) to ide do sklepu i biore jakie wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 MadziaQDI jeżeli masz w drzwiach elipsy to prosisz o głośnik 4*6" Np takie firmy PYLE: http://www.allegro.pl/item171438214_pyle_4...ncja_f_vat.html Ja mam cały samochód nagłośniony głośnikami tej firmy z tym, że z serii Eternal i grają naprawdę bardzo dobrze. Sony przy tym to kaszanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MadziaQDI Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 MadziaQDI jeżeli masz w drzwiach elipsy to prosisz o głośnik 4*6" A to moge miec jakies inne np. nie elipsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Madzia jeśli masz orginalne z przodu to masz na pewno elipsy 4x6 z tym,że większość właścicieli swoich setek decyduje się na zastosowanie dystansów pod głośniki i zakłada okrągłe 165mm które grają o niebo lepiej od tych elips 4x6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MadziaQDI Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 A skad można wziaść takie dystanse? znaczy sie gdzie mozna cos takiego kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 A skad można wziaść takie dystanse? znaczy sie gdzie mozna cos takiego kupic? Pare postow wyzej masz napisane Dystanse z MDF wykonuje i sprzedaje Radek100nx z 100nx.fora.pl (Na NKP tez jest zarejestrowany) Odkrecasz stare plastikowe i wkrecasz jego MDFy (tymi samymi wkretami, otwory pasuja idealnie) i mozesz spokojnie 165mm glosnik wstawic Osobiscie zmienilem te elipsy na cos takiego: http://allegro.pl/item171086539_helix_blue...t_100_watt.html Glosniczki super graly, w porownaniu do tych elips to nie ma czego porownywac, duzo wiecej dzwiekow sie pojawilo po zmianie no i moc tez duzo wieksza. Lepiej kupic slabsze 165mm (+ dystanse) niz najlepsze elipsy pasujace do tych oryginalnych mocowan - cenowo wyjdzie podobnie ale doznania sluchowe duuuzo lepsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 ja w n14 tez korzystalem z pierscieni od radka, koszt 20zl + przesylka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czarnomag Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Ja kupiłem głosniki 5x7 (z mysla ze takie beda mial w drzwiach), a tam niestety jeszcze mniejsze. ale mam zamowione u radka dystanse pod 5x7 wiec czekam na nie i zakladam glosniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Special Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 siemka mam problem z glosnikami w n14 kombi mozesz dac jakis namiar na kolesia od dystansow?dziexhermoll, [ Dodano: Nie 21 Paź, 2007 17:26 ] witam tez psiadam niestety 4x6 i to w dodatku na jakims blaszanym systemie przykrecone w drzwiach.prosze o jakis namiar na kolesia od mdfu wielkie dziex za jakiekolwiek info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sykul Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 A jaką wysokość mają te dystanse od Radka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czarnomag Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 zagadaj na gg to ci podam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi