Gość MiMio Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Jestem z Ryk i poszukuję jakiegoś zakładu (najchętniej w okolicy ) gdzie będę mógł wyprostować alufelgę. Jest delikatnie zniekształcona od wewnętrznej strony. Wiem, że takie usługi robią w Lublinie, ale nie wiem dokładnie gdzie i za ile. Proszę zatem o pomoc. Jak ktoś się orientuje, niech da znać, gdzie mogę się udać z tym problemem. Dziekuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hot Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 tak na marginesie, skoro w temacie... jaki jest rozkład śrub w P11? Oraz jaki profil opony na felge 15'' maksymalnie duzy mozna zalozyc (na PL drogi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciek1 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Cześć w każdym większym zakładzie wulkanizacyjnym możesz to załatwić. Co prawda oni mogą nie prostować ale mają inne firmy które im prostują. a koszt zależy odtego czy trzeba będzie spawać czy nie, bo felga może pęknąć przy walcowaniu. wyniesie cię to ok. 80-120PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MiMio Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Śruby - 4x114,3. Ja max jeździłem na profilu 65 przy szerokości opony 195, czyli 195/65/15. Powinno być 195/60/15, ale wyższy profil też się mieścił i nigdzie nie obcierało. Auto za to było nieco mułowate, ale zimą wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość delorian Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Cześćw każdym większym zakładzie wulkanizacyjnym możesz to załatwić. Co prawda oni mogą nie prostować ale mają inne firmy które im prostują. a koszt zależy odtego czy trzeba będzie spawać czy nie, bo felga może pęknąć przy walcowaniu. wyniesie cię to ok. 80-120PLN w we wrocławiu zrobili za 60 z pełna obsługą...czyli sciągnięcie , wyważenia.....itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 w we wrocławiu zrobili za 60 z pełna obsługą...czyli sciągnięcie , wyważenia.....itdale to jest aluminiowa felga, więc tak jak maciek1 napisał 80-120 PLN Dodam, że małe uszkodzenia warto naprawiać, ale zdarzają się felgi w obrocie wtórnym, które nadawały się tylko na śmietnik; po spawaniu, szpachlowaniu i lakierowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość delorian Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 w we wrocławiu zrobili za 60 z pełna obsługą...czyli sciągnięcie , wyważenia.....itdale to jest aluminiowa felga, więc tak jak maciek1 napisał 80-120 PLN Dodam, że małe uszkodzenia warto naprawiać, ale zdarzają się felgi w obrocie wtórnym, które nadawały się tylko na śmietnik; po spawaniu, szpachlowaniu i lakierowaniu. tez robiłem alu i to 15 cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MiMio Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Felgę będę prostował, bo to tylko lekkie wgięcie, które jest mało widoczne gołym okiem. Wada jest dopiero widoczna na wyważarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Jestem z Ryk i poszukuję jakiegoś zakładu (najchętniej w okolicy ) gdzie będę mógł wyprostować alufelgę. Jest delikatnie zniekształcona od wewnętrznej strony. Wiem, że takie usługi robią w Lublinie, ale nie wiem dokładnie gdzie i za ile. Proszę zatem o pomoc. Jak ktoś się orientuje, niech da znać, gdzie mogę się udać z tym problemem. Dziekuję . Witam. Firma Opon-Serwis Lublin, ul.Lubartowska 30, tel 081 7475081, cena od 100 zł w górę. Polecam firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MiMio Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Dzięki. Dziś albo jutro podjadę i zobaczę co da się załatwić. Pozdrawiam [ Dodano: Czw 22 Mar, 2007 11:47 ] Skorzystałem z uslug tej firmy. Kosztowało mnie to 150zł, bo okazało się, że felga była delikatnie ugięta z obydwu stron. Wykonanie zadowalające. Koszt bez malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi