Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

felga aluminiowa - gdzie wyprostować???

Guest MiMio
 Share

Recommended Posts

Guest MiMio

Jestem z Ryk i poszukuję jakiegoś zakładu (najchętniej w okolicy ) gdzie będę mógł wyprostować alufelgę. Jest delikatnie zniekształcona od wewnętrznej strony. Wiem, że takie usługi robią w Lublinie, ale nie wiem dokładnie gdzie i za ile. Proszę zatem o pomoc. Jak ktoś się orientuje, niech da znać, gdzie mogę się udać z tym problemem. Dziekuję .

tak na marginesie, skoro w temacie... jaki jest rozkład śrub w P11? Oraz jaki profil opony na felge 15'' maksymalnie duzy mozna zalozyc (na PL drogi)?

Guest maciek1

Cześć

w każdym większym zakładzie wulkanizacyjnym możesz to załatwić. Co prawda oni mogą nie prostować ale mają inne firmy które im prostują. a koszt zależy odtego czy trzeba będzie spawać czy nie, bo felga może pęknąć przy walcowaniu. wyniesie cię to ok. 80-120PLN

Guest MiMio

Śruby - 4x114,3. Ja max jeździłem na profilu 65 przy szerokości opony 195, czyli 195/65/15. Powinno być 195/60/15, ale wyższy profil też się mieścił i nigdzie nie obcierało. Auto za to było nieco mułowate, ale zimą wyższe.

Guest delorian
Cześć

w każdym większym zakładzie wulkanizacyjnym możesz to załatwić. Co prawda oni mogą nie prostować ale mają inne firmy które im prostują. a koszt zależy odtego czy trzeba będzie spawać czy nie, bo felga może pęknąć przy walcowaniu. wyniesie cię to ok. 80-120PLN

w we wrocławiu zrobili za 60 z pełna obsługą...czyli sciągnięcie , wyważenia.....itd

Guest rav1975
w we wrocławiu zrobili za 60 z pełna obsługą...czyli sciągnięcie , wyważenia.....itd
ale to jest aluminiowa felga, więc tak jak maciek1 napisał 80-120 PLN

Dodam, że małe uszkodzenia warto naprawiać, ale zdarzają się felgi w obrocie wtórnym, które nadawały się tylko na śmietnik; po spawaniu, szpachlowaniu i lakierowaniu.

Guest delorian
ale to jest aluminiowa felga, więc tak jak maciek1 napisał 80-120 PLN

Dodam, że małe uszkodzenia warto naprawiać, ale zdarzają się felgi w obrocie wtórnym, które nadawały się tylko na śmietnik; po spawaniu, szpachlowaniu i lakierowaniu.

tez robiłem alu i to 15 cali

Guest MiMio

Felgę będę prostował, bo to tylko lekkie wgięcie, które jest mało widoczne gołym okiem. Wada jest dopiero widoczna na wyważarce.

Jestem z Ryk i poszukuję jakiegoś zakładu (najchętniej w okolicy ) gdzie będę mógł wyprostować alufelgę. Jest delikatnie zniekształcona od wewnętrznej strony. Wiem, że takie usługi robią w Lublinie, ale nie wiem dokładnie gdzie i za ile. Proszę zatem o pomoc. Jak ktoś się orientuje, niech da znać, gdzie mogę się udać z tym problemem. Dziekuję .

Witam. Firma Opon-Serwis Lublin, ul.Lubartowska 30, tel 081 7475081, cena od 100 zł w górę. Polecam firmę. ;)

Guest MiMio

Dzięki. Dziś albo jutro podjadę i zobaczę co da się załatwić. Pozdrawiam

[ Dodano: Czw 22 Mar, 2007 11:47 ]

Skorzystałem z uslug tej firmy. Kosztowało mnie to 150zł, bo okazało się, że felga była delikatnie ugięta z obydwu stron. Wykonanie zadowalające. Koszt bez malowania.