Guest jarkk Posted March 10, 2007 Share Posted March 10, 2007 (edited) Dlaczego ktoś wyedytował mój podpis i dane w profilu ? Na forum nz nikt nie edytuje podpisów i danych, jeżeli wskazują na nkp. Tu widać niestety chyba się komuś w głowie przewróciło. Edited April 8, 2010 by jarkk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafp11 Posted March 11, 2007 Share Posted March 11, 2007 u mnie jak był walniety regulator ci.snienia paliwa to na benzynie go całkiem zalewało. U ilu ja fachowców byłem tyle teorii było. Na koniec sam zacząłem dłubać i przypadkowo na pracującym na benzynie silniku zdjąłem przewód podciśnienieniowy co łączy kolektor ssący z regulatorem ciśnienia paliwa ( taki cieńki wężyk w górnej części regulatora) i z regulatora zaczęło strumieniem dawać paliwo. Regulator był do wymiany. W ASO coś około 400 pln, ale ja swój naprawiłem kosztem 1,20 i dwie godzinki roboty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Sauron Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 a nie jest tak, ze na LPG jeździsz i jak piszesz dobrze, a na PB wtryski leją paliwo? oczywiście zamiast rozpylac. przez to paliwo sie nie spala , bo nie ma jak może nie szukałbym winy regulatora tylko zapieczonych wtrysków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 to masz coś z wtryskiem/wtryskami że mimo jak nie dochodzi do nich sygnał (bo jedizesz na gazie) to leją one paliwo... ew. instalacja gazowa wprowadza jakieś zakłucenia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarkk Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 (edited) del Edited April 8, 2010 by jarkk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafp11 Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 W takim razie to nie będzie wina regulatora. Może któryś wtryskiwacz ci sie zawiesza lub przepuszcza. Trzeba by wyjąć listwę i sprawdzić . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted March 13, 2007 Share Posted March 13, 2007 powiedzcie mi czy w NISSANIE jest mapsensor Nie ma jest jedynie przepływomierz powietrza w zalerzności od silnika albo montowany przy puszcze filtra poweitrza albo w korpusie od przepustnicy gazu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafp11 Posted March 13, 2007 Share Posted March 13, 2007 Bez problemowo da się wywołać kody migawkowe. Wystarczyć zewrzeć na 2 sek dwa piny w złączu diagnostycznym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarkk Posted March 13, 2007 Share Posted March 13, 2007 (edited) del Edited April 8, 2010 by jarkk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mehrer Posted April 26, 2007 Share Posted April 26, 2007 a od czego zaczac jesli silnik odpala idealnie, jesli powolutku sie przyspiesza jest ok, jednak jak sie wdepnie wiecej gazu to sie dusi, tak jakby dostawal za malo paliwa, wiem ze sonda jest walnieta, jednak jej nie potrzebuje wymieniac bo mam zalozony gaz i prawdopodobnie emulator sondy (na gazie jest ok) jednak nie mozna przelaczyc na gaz poki silnik sie nie nagrzeje. sprobuje jeszcze wymienic filterek paliwa, wyglada na starym, jednak jesli to nie to ? sonda chyba nie powinna takiego zamętu robić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmfotolab Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 a od czego zaczac jesli silnik odpala idealnie, jesli powolutku sie przyspiesza jest ok, jednak jak sie wdepnie wiecej gazu to sie dusi, tak jakby dostawal za malo paliwa, wiem ze sonda jest walnieta, jednak jej nie potrzebuje wymieniac bo mam zalozony gaz i prawdopodobnie emulator sondy (na gazie jest ok) jednak nie mozna przelaczyc na gaz poki silnik sie nie nagrzeje. sprobuje jeszcze wymienic filterek paliwa, wyglada na starym, jednak jesli to nie to ? sonda chyba nie powinna takiego zamętu robić mam podobny objaw jak u Ciebie. Czy mozesz mi napisac jak sobie poradziłes? z gory dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts