Gość akira Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Interesują mnie dokładne dane, korzystałem z szukajki, może być link z Allegro, będzie mi łatwiej. Thanks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 ale do czego te diody?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość akira Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Ale gafa, oczywiscie chopdzi mi o diody do pd [ Dodano: Nie 11 Mar, 2007 06:44 ] podswietlenia licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mli Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 5W5 z płaską główka W5W to sa zarówki postojowe, natomiast do podswielenia zegarów są T5 1.2W Zakładałem takie u siebie. Musisz kupic ich diodowe zamienniki. Jest tego duzo na allegro. W temacie "Ringi na zegary K11" http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=22441 jest troche o tym napisane Aha Bombel Srebrne wewnetrzne naklejeczki Swietne. Pieknie sie błyszcza w słoncu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeswirus Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 ostrzegam że T5 diodowe mogą być za grube do gniazd żarówek i wtedu trzeba będzie kombinować. Ja tak właśnie miał, jak zakładem czerwone podświetlenie z diod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mli Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Ja tez tak miałem. Ale te zzarówki są z plastiku wiec je podskrobałem nozykiem az sie zmiesciły w oprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 A czy owinny byc te diody w oprawkach czy na "wcisk" bo nie wiem które wybrać . dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 oprawki masz w zegarach wiec kup same diody .... Ale te zzarówki są z plastiku wiec je podskrobałem nozykiem az sie zmiesciły w oprawki 20 min roboty i podswietlenie gotowe :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Mam zakupic diody T5, tak ?? Czy kupic białe diody, dadza one niebieskawe światło czy dać niebieskie ?? Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 niebieskie swieca na niebiesko - tak to wyglada ... natomiast do podswielenia zegarów są T5 1.2W Zakładałem takie u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michi Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 potrzebujesz 5 sztuk. Jeśli zdecydujesz się na niebieskie to warto kupić szóstą do długich świateł bo orginalna wypada dość blado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michi Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 tylko że te są do postojowych i chyba nie bardzo będą się nadawać do podświetlenia licznika. ja kupilem takie: http://allegro.pl/item218971427_218971427.html i aby zamontowac trzeba podskrobać nożykiem. Postaram sie wrzucić zdjęcie :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Bombel, te co ty pokazales to sa W5W i so do postojowych... a te co redwolf, pokazal to sa T5 do licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michi Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 mea kulpa, niedoczytałem na aukcji :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monsanto Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Ja zamontowałem takie: http://moto.allegro.pl/item261110824__pods...row_t5_r5_.html ale teraz wskaźnik temperatury jest prawie wcale nie podświetlony :zly: . Przy standardowym podświetleniu wszystkie zegary były oświetlone równomiernie. Czy u was tez tak jest po zamontowaniu diod. A może te dają bardziej rozproszone światło http://moto.allegro.pl/item257743524_zarow...rjasna_nev.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matej Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Ja mam założone takie jak Redwolf i jestem bardzo zadowolony,wszystko jest idealnie podświetlone i nawet nie musiałem nic skrobać nożykiem w niektórych diodach musiałem lekko odgiąć nóżki bo mi sie ruszały w oprawkach. Moim zdaniem te które podajesz w linku nieźle dają po oczkach w nocy i cena też jest oślepiająca :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Zaraz bo zgłupiałem , mam N15 do zegarów jakie będą pasić : http://www.allegro.pl/item259962775_postoj...oryginalne.html czy http://www.allegro.pl/item262787646_zarowk...kretla_new.html ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 ok, bo zasugerowałem się wypowiedzią kolegi LEMUR w temacie: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=12742 napisał, że wchodza tam prawdopodobnie T5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Czyli do N15 do podświetlenia zegarów wchodza takie jak postojówki. A ile ich trzeba do podświetlenia samych tarcz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 tej ale to jest temat o K11 a nie o almie ... btw... przepalila mi sie dzisiaj dioda w liczniku ... :/ troche szybko ... a nie minelo nawet pol roku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brachu_ Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Podswietlenie wymienione i u mojej Pani. Niestety zakupione LED W5W nie bardzo sie przydaly - niedoczytalem forum. W5W (czyli postojowki) sa tylko 2 i podswietlaja kontrolki ladowania oraz cisnienia oleju jak dobrze pamietam. Reszta to zarowki T5 - 12szt, a od samego podswietlenia jest 5 szt i 7 szt pozostale kontrolki. Na fabrycznych LED'ach jest jedynie kontrolka Airbag'u. No i nie majac przy sobie diodowych T5, pojechalem na stacje i zakupilem zwykle zaroweczki. Wymiana jest tak prosta, ze na diody zmieni sie przy nastepnej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 nie strasz, bo zamówiłem te W5W do N15..... a nie chce przedwcześnie rozbierac kokpitu tylko żeby sprawdzić jakie tam siedzą żarówki ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimonWarka Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Prośba: może ktoś wrzucić jaki jest to efekt po zmianie na diody :?: Po prostu zwykła fotka jak to nowe podświetlenie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 http://polskajazda.pl/Samochody/Nissan/Micra/4878 - na przedostatnim zdjeciu jest podswietlony licznik aha ... "przepalona" dioda zaczela znowu swiecic ... ale nie kumam co bylo ze przerywala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matej Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 diody sie raczej nie przepalają...chyba czasami nóżki diód nie dotykają blaszek w oprawce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi