Gość chmarek Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Może komuś się przyda - ja mam już spokój z tą przypadłością. Zaczęło trzeszczeć jakieś 4 miesiące temu, najpierw cichutko, potem coraz głośniej. Przy wolnej jeździe po nierównościach a potem coraz częściej. Denerwujące dźwięki dochodziły z okolic przedniego lewego koła. Diagności nie znaleźli żadnych luzów, żadnych nieprawidłowości. Po podniesieniu autka znalazłem oberwany odbój amortyzatora nad prawym przednim kołem. Guma była już mało elastyczna i przy każdym ugięciu amorka ścierała się wydając nieprzyjemne trzeszczenie. Może komuś przyda się taka mała wskazówka i nie zawsze trzeba szukać tam skąd dochodzą niepokojące dźwięki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasios Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Hmm, mam podobny objaw w tylnim prawym kole, ale ktoś mi wytłumaczył, że to może być piasek, i wzasadzie tak słychać (piasek ocierający o metal) miałeś podobne "brzmienie" ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chmarek Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Co do "brzmienia" to trudno to określić. U mnie to było słychać jakby trzaski plastikowych elementów osłon w nadkolu. Wszytko dokręciłem i dalej skrzeczało, ustąpiło dopiero po usunięciu naderwanej części odboju, która tarła o trzpień amortyzatora. Wytrwałości w poszukiwaniach życzę ;o) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Hmm, mam podobny objaw w tylnim prawym kole, ale ktoś mi wytłumaczył, że to może być piasek, i wzasadzie tak słychać (piasek ocierający o metal) miałeś podobne "brzmienie" ?? Ja mam to samo ale w tylnym lewym kole. Właśnie dzisiaj wieczorkiem chcem zdjąć kółko i zobaczć co tam słychać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.