Gość notek Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 moim zdaniem może to być stan inspekcji olejowej, czyli ile jeszcze zostało do wymiany oleju.... choć przy takim przebiegu to powinna być już blisko wymiana. Co pisze instrukcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mkrasz Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Panowie, Kontrolka oleju w 1.6 (taki posiadam) mowi o ILOSCI oleju - a NIE o tym ile do wymiany. Instrukcja pisze wyraznie, ze po nacisnieciu "i" otrzymamy STAN oleju (czyli jego ilosc). Wg mnie jest to fajny sposob na kontrole - choc nie do konca mu wierze. Jak wiarygodny moze byc pomiar ilosci oleju sekunde po uruchomieniu zimnego silnika... :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxxx24 Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 a u mnie zamiast "kwadracików"jak odpalam samochód to jest napisane "OIL GOOD".może można w miejsce tych kwadracików wpisać kilometry do wymiany oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxxx24 Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 no ok,odpalam to mam "oil good"wciskam przycisk są "kwadraciki" a może w ich miejsce da się wprowadzic jakieś liczby (ja nie próbowałem ale to jutro uczynię) do wymiany oleju.przecież oleju nie musisz wymieniać co 30000 tys kilometrów -jak to pokazuje pierwsze wskazanie(ilość kil. do okresowego przeglądu) ,tylko niektórzy pedanci będą to czynić powiedzmy co 10000 tys.i może jest to właśnie dla nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mkrasz Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Notek, Specjalnie dla Ciebie na jutro zeskanuje, albo podam Nr strony, gdzie jest wszystko opisane, ok? Wtedy bedziemy mieli jasnosc... :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxxx24 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 no znalazłem ja mam wszystko czarno na białym.jest napisane ,ba nawet narysowane że jak oil good -to mamy 5 kwadracików,a jak oil low to wtedy mamy 1 kwadracik.jaki wniosek z tego?? taki oto że w miarę zmniejszania się ilości oleju w silniku kratki znikają. [ Dodano: Sro 21 Mar, 2007 20:53 ] acha.jest napisane jeszcze że można sobie indywidualnie ustawić dystans do przejechania do wymiany oleju(niezależnie do dystansu do przeglądu okresowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxxx24 Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 wrzuce wieczorem skan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 To przydatny gadzet rodem z Renault, zastosowany po raz pierwszy bodajrze w Megane w 1996, a teraz przeszczepiony do N. W Clio 2 jedno kolko-kwadrat oznaczalo okolo 100ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxxx24 Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 to ta stronka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi