gaten Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Wtam Jestem nowym czlonkiem forum i mam problem z odszukaniem bezpiecznika ogrzewania tylnej szyby i lusterek może ktoś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 RR defog 20 A i mirror 10 A- bezpieczniki są po lewej od kierownicy w kabinie pod otwieranym schoweczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 dzięki widzę że jesteś częstym gościem tego forum i na pewno skorzystam z Twoich porad nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZ3RYF Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 tzn, trzeba wyciagnac ten schowek by sie tam dostac? przestalo mi dzialac tylne gniazdo zapalniczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 tzn, trzeba wyciagnac ten schowek by sie tam dostac? tak ten schowek musisz mocniej szarpnac i pod spodem masz bezpieczniki a na spodniej czesci schowka powinna byc rozpiska ktory bezpiecznik jest od czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 wszystko jest OK ale ten schowek mocno siedział myślałem że coś pęknie ale wytrzymał. Wszystko rozszyrowałem DZIĘKI teraz muszę się dobrać do podświetlenia tablicy 1zar. nawiewy 1żar. i reg. lusterek kupiłem Almere z 02r. i dopiero ją poznaję drugi dzień to forum jest Ok dużo informacji praktycznych i porad moze się komuś też odwdzięcze Sanok pozdrawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 teraz muszę się dobrać do podświetlenia tablicy 1zar. nawiewy 1żar. i reg. lusterek Regulacja lusterek nie ma podswietlenia wiec nawet nie rozbieraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 dobrze wiedzieć mogłem coś spartolić :/ może jeszcze mała podpowiedź jak sie dostać do podświetlenia nawiewu prawa strona nie świeci a nie widzę tam zadnych wkrętów,pewnie sa jakies zatrzaski-co :zdziw: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Nawiewy powiadasz, wiec mocnym ruchem pociagasz za ten gorny zamykany schowek- tylko nie urwij włacznika od awaryjnych,zobaczysz dwie gorne sroby od radia( musisz odkrecic radio i wtedy dojdziesz do podswietlenia nawiewu) nastepnie w ten sam sposob wyciagasz plastik, ktory jest pod radiem a nad tunelem, odkrecasz radio i masz dostep do panela od nawiewów.... jak cos jeszcze to pisz a w miare mozliwosci pomoge.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZ3RYF Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 sprawa zalatwiona, podwazylem srodkowy "dzyndzel" kluczem i schowek z lekkoscia wypadl :] za tylna zapalniczke odpowiada trzeci bezpiecznik w pierwszym rzedzie - 15A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiubik Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 a chłopaki bezpiecznik tylniej wycieraczki to który ?? jakie ma oznaczenie z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZ3RYF Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 powinno to wygladac mniej wiecej tak RR WIPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 dieki dla Bartka123 lepiej chyba nie można było tego opisać mając takie porady można wiele problemów rozwiązać samemu dzięki na razie zajmę się wymianą płynów i filtrów bo almerę mam 4 dni a podświetlenie zostawię na potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MniCh Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Hej, mam problem i nie wiem jak się do tego zabrać. nie działa mi gnizado zapoalniczki z przodu oraz na desce rozdzielczej nie pali mi sie kontrolka od hamulca ręcznego? nie wiecie które bezpiecznik odpowiadają za to? :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kg877 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 witam, opisywałem rozmieszczenie bezpieczników w nissanie almerze 2,2 dCi i w trakcie nasuneły mi się pytania dotyczące symboli zamieszczonych na puszce np co znaczy symbol BAT, ING, ACC, ST, FL,( czy BAT to akumlator??) jak ktoś potrzebuje to mogę przesłac opis bezpieczników - mam jakies trudnosci z załaczeniem ich do posta - pozdrawiam bardzo serdecznie i zycze wszystkim Wesołych Świąt. kg877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carloss Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 mam problem z .... (użyje okreslenia bezpieczniki bo nie wiem jak sie to fachowo nazywa) Mianowicie robi mi sie jakies zwarcie... Niebieski "bezpiecznik" bzyczy caly czas i bylem zmuszony go wyjac. Niestety nawet gdy go wyjalem to pyka cos w silniku.... Mialem juz to kiedys lecz samo przestalo... Wczoraj siadł mi aku i po naladowaniu problem wrocil, lecz teraz bzyczy caly czas... Wie ktos jak to naprawic i czym moze byc to spowodowane?? I prosilbym, aby ktos opisal mi kazdy "bezpiecznik" zebym wiedzial z czym moze byc problem.. Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 To napisz chociaż z którym jest problem ? Gdzie masz to bzyczenie itd. Zrób zdjęcia albo coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carloss Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 przepraszam ale zdj nie chce mi sie wstawic... Po swietach nad tym pokombinuje... Dowiedzialem sie ze to nie "bezpieczniki" lecz przekazniki... I bzyczenie jest w jednym z nich (niebieskim) natomiast nawet po jego wyjeciu cos sie dzieje w silniku. Doszedlem do wniosku ze prztyka gdzies w rozruszniku... Jest to takie pykanie i bzyczenie jakby sie cos chcialo zalaczyc... postaram sie wstawic zdj jak najszybciej A i chcialem dodac ze ladowalem wczoraj aku i dzis bylem zmuszony zostawic samochod u rodziny bo padl calkowicie nawet drzwi sie nie otworzyly z pilota... Cos poprostu sciaga prad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario632 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 W moim tez mi ucieka prad, myslalem ze akumulator slaby ale na nowym to samo. Podlaczylem nie orginalne radio i bylo troche zle podlaczone( mase mialem w innym miejscu na przejsciowce iso i to chyba to) Niestety zanim na to wpadlem najpierw podpielem kolorami( zolty z zoltym) i spalilem pioneera(zolty w nissanie to masa). No nic czlowiek uczy sie na bledach, ale przynajmniej teraz mam nadzieje akumulator nie bedzie padal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carloss Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udalo mi sie w koncu zdj wstawic Opisze teraz dokladnie moj problem... Problem tkwi chyba w przekaznikach... I nieustajace bzyczenie jest w jednym z nich (niebieskim). Mozliwe ze jest on zepsuty bo cos w nim lata przy potrzachaniu, natomiast nawet po jego wyjeciu cos sie dzieje w silniku. Prztyka gdzies w rozruszniku... Jest to takie pykanie i bzyczenie jakby sie cos chcialo zalaczyc... Mysle ze dzieje sie cos takze w innych przekaznikach... Po dwukrotnym juz ladowaniu aku problem nie ustal... Musze przy kazdym dluzszym postoju odlaczac aku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi