Gość jolab Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Co sądzicie o czymś takim http://www.e-detal.pl/produkt.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medor Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Niezle sie prezentuje ..cena tez przystepna zastanawiam sie nad zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidg2 Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Wygląda nieźle. Ktoś już coś takiego montował u siebie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Tez był bym zainteresowany, nie wiecie jak ten włącznik działa? bo kolega kupił jakiś na allegro i niby jest OK załącza 3sek po uruchomieniu silnika światła ,ale postojowki zapalają mu sie od razu po przekręceniu kluczyka jeszcze przed uruchomieniem silnika wiec uruchamia silnik z zapalonymi postojowkami ,zawsze to jakieś obciążenie dla akumulatora, zamontowane to jest w Tiko, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek_Almera Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Ten jest tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 moim skromnym zdaniem zamontowanie czegoś takiego - wydłuży żywotność multiprzełącznika świateł. Oczywiście jakiś badziewiak konstruktor pozbawił N16 -ek przekaźnika nie tylko świateł mijania ale i drogowych. Sądzę, że styki multiprzełacznika długo nie wytrzymają, jak bedziemy nimi narabiać i iskrzyć codziennie. owe urządzenie jest oparte na 2 przekaźnikach i na pewno odciąży ten przełącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Temat na czasie bo planuja zmienic kodeks. Z tego co sie orientowalem to wszelakie takie automatyczne wlaczniki dzialaja na zasadzie podania zasilania na przelacznik swiatel. Tylko ze przy przelaczeniu na swiatla "dlugie" nadal swieca nam "drogowe" i nie jest to nic dobrego i profesjonalnego. Napewno ulatwia nam wiele i oszczedza wlacznik. Jedynie co to podlaczyc to sprawnie. Ja narazie nie wiem czy nie ogranicze sie o bzyczek jakis ktory bedzie przypominal co mam zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 no właśnie powinno się to podłączyć poza przełacznik - już na same lampy. Problem w tym, że nasze almy nie mają kontrlki św. pozycyjnych i tak troche głupio - zapalasz silnik i nie widzisz, że światła się już palą. Czasem odpalam silnik na parkingu jak czekam na starą i grzeje wnętrze - po co mi wtedy światła? A i urządzenie musi mieć 3 przekaźniki - wtedy możliwe jest załączanie selektywne pozycyjnych i mijania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 p_flori, A to od tego masz ten przelacznik na przewodzie, nazywany do niedawna zima/lato i sobia mozesz poprostu odlaczyc nim zalaczanie automatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KAFAR Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Cześć Ale się władowałem z tym przełącznikiem. Obdzwoniłem serwisy ASO w wawie i montaż takiego przełącznika to jest koszt 120-150 zł, a ja głupi myślałem że zrobią mi to za 40 zł. Z kolei obdzwoniłem kilku prywatnych elektryków i żaden się nie podejmuje tego zrobić. Może ktoś z was zna fachowca od eletryki z warszawy co by mi zrobił ten przełącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi