Guest poszept Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Witam! Mam takie małe pytanie. Jak często wymieniacie filtr paliwa? W książce WKŁ jest napisane, że co 30.000 km lub 1 rok w trudnych warunkach eksploatacji albo co 90.000 km lub 3 lata w normalnych warunkach. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ronin00 Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Ja z racji że jeżdzę na LPG nie zmieniam filtru paliwa zbyt często-ostatnio jakieś 2 lata temu(50tys),ale jeśli ktoś jeżdzi tylko na paliwku myślę ,że nie zaszkodzi zmienić raz w roku ,tym bardziej że nie są to bardzo drogie rzeczy,a nasze paliwa budzą wiele zastrzeżeń.pozdro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jumper Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 ja filtr paliwa wymieniam przy kazdej wymiane oleju i filtrow czyli co 10tys. Przy polskim paliwie lepiej chyba troszke czesciej wymieniac niz miec problemy z ukladem zasilania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest poszept Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Ja swoją almerkę kupiłem jak miała przejechanych 111.000 km. Od 141.000 km jeżdżę też na gazie. Teraz mam 155.000 km i właśnie teraz wymieniłem filtr paliwa przy okazji kolejnej wymiany oleju silnika i filtra oleju. Dlatego się zastanawiam i pytam na forum kiedy wymienić znowu filtr paliwa. Mimo instalacji gazowej będę chyba wymieniał filtr paliwa co 15.000 km. Może ktoś ma inne sugestie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxpaynemm Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Przepraszam Panowie że się podepnę do wątku A czy w almerkach N16 1.5 z 2000r są filtry paliwa?? Bo u siebie jakoś nie mogę znaleść :> Jeśli są to gdzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZ3RYF Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 zerknij do instrukcji serwisowej w pdf, rozdzial FE -> fe.pdf, strona 12 natomiast w zwyklym manualu, przy czestotliwosci wymiany filta paliwa w silnikach QG jest kreska [brak] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kiubik Posted March 15, 2007 Share Posted March 15, 2007 Ja wymieniam zawsze w komplecie co 10 tys km olej, filtr oleju, paliwa i powietrza koszt tego wszystkiego do 250zł z wymianą a jeździsz spokojnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ..::Sewcio::.. Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 witam wszystkich tak sie zastanawiam czy wymienić filtr paliwa??autko mam od niedawna!! autko sie krztusi trochę na benzynce!!!zaznaczę ze mam gaz,na którym autko myka bez zarzutu!! czy to może być filtr paliwa??czy mam szukać problemu gdzie indziej?? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dawidos21 Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 Oj, skoro na gazie jest OK a na benzynie się krztusi to może oznaczać(ale niekoniecznie) ze pompa paliwowa nawala powoli - miałem takie 2 przypadki - najpierw w oplu i apotem w golfie - powód - zbyt mało paliwa w zbiorniku - pompa się zatarła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxpaynemm Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 zerknij do instrukcji serwisowej w pdf, rozdzial FE -> fe.pdf, strona 12 natomiast w zwyklym manualu, przy czestotliwosci wymiany filta paliwa w silnikach QG jest kreska [brak] Czyli mam rozumieć że jedyny filtr jaki jest w tych modelach to filtr wstępny przy pompie paliwa?? O ile się także nie mylę to pewnie nie czyści się go za często?? :zdziw: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest B12 Posted March 16, 2007 Share Posted March 16, 2007 O ile się także nie mylę to pewnie nie czyści się go za często?? Jeśli w ogóle coś takiego jest, to jest to bezobsługowe. Przynajmniej według Manual Service Nissan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZ3RYF Posted March 17, 2007 Share Posted March 17, 2007 dokladnie tak jak napisal B12, niczego innego sie tam nie doszukalem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts