Gość Wiedziu Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 O co chodzi? włączyłem radio ,zaczęła się wysuwać antena ,w połowie jej drogi stwierdziłem jednak że muszę jeszcze wysiąść i coś zrobić ,wyłączyłem radio ,antena została w swojej pozycji.Włączałem i wyłączałem radio i nic ,stoi jak stała ,można ją wyciągać i chować ręcznie ,ale ja tego w publicznym miejscu robił nie będę przed wejściem i po wyjściu z auta. POMOCY :diabel2: :diabel2: :diabel2: jeśli to silniczek to skąd taki wytrzasnąć? acha w momencie włączenia radia słychac burczenie jakby się wysuwała ale nic się nie dzieje ,ruszałem tą anteną i od ostrony bagażnika (wewnątrz) i z zewnątrz ,nic ,w końcu odłączyłem mechanizm żeby nie "burczało". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kolter Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Cześć .Jezeli słychać buczenie to znak że z silniczkiem wszystko jest ok.Cały mechanizm zbudowany jest tak że silniczek napędza rolke na którą nawinięta jest (nie wiem jak to nazwać).To wygląda jak żyła plastikowa z ząbkami która przymocowana jest do szczytówki anteny(wewnątrz).Rolka obracając się zwija lub rozwija tą żyłe a ta z kolei pcha lub ściąga szczytówke anteny.Od całe działanie anteny.Zeby dowiedzieć się co się stało najlepiej rozebrać antene.Ale jeżeli piszesz że recznie mozesz wysówac i wsówać antene to na przykładzie mojego opisu mozna sobie wyobrazić co się stało.Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 ten sam mam problem.. ale dałem sobie z tym spokój po prostu odłączyłem antenę od radia żeby się nie wysuwała a ni chowała i cały czas antenę mam wysuniętą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markus Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 jeżeli buczy to napewno tzw.bat(czyli żyłka z ząbkami w antenie) wymienia się to samemu koszt nowego bata to 80-120zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 koszt nowego bata to 80-120złOryginalny 300-350 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tymon Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 U mnie było tak że plastikowa ta taśma z ząbkami pękła w pół. Więc zablokowałem by się dalej nie wysuwała (zapalniczką) i wysuwa się tylko do połowy. Konieczne jest wyciągnięcie całościowe silniczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.