theant Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Heh... założyłem dolot i... no fajne brzmienie, ale na dłużej nieco męczący. Może przyczyną jest to że filtr leży za akumulatorem a nie jest w nadkolu. Niestety zabrakło mi rury 70mm i muszę czekać do jutra. Co do osiągów: na razie nie odczułem różnicy ani na "+" ani na "-" - muszę dłużej pojeździć. P.S. Do ludzi z Wa-wy: gdzie można kupić rurę alu fi 70mm? Najlepiej w okolicach Bródna? [EDIT] Qrka - w NorAuto bida aż piszczy. Będzie rzeźba. [EDIT] Zrobione. Jak wcześniej pisałem musiałem trochę porzeźbić. Mimo to jest dużo ciszej - prawie jak seria. Pozostał tylko dźwięk przyśpieszającej turbiny Wbrew pozorom w nadkolu zbyt dużo miejsca nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Tak to teraz wygląda u mnie ... po zmianie na fi 80 mm ... przyznam że powiększanie tego owalnego otworu do 85 mm to masakra strasnie tam ciasno ale udało się i wyszedł idealny okrąg wygładzony i zabezpieczony hamerajtem... rurę zostawiłem z zapasem tyle że po rozciągnięciu wyłazi przez halogen na zewnątrz... (na razie pozostawiłem halogen ale opcjonalnie na spoty - 2 min i wykręcony... pomyślę o jakimś czarnym łapaczu powietrza z siatką przeciw dużym owadom ... ale to temat na następny odcinek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Kurana schamuje moja w czerwcu i w końcu dojde ile mój CAI daje. Zawsze mam seryjną puchę, ale wolałbym stożek, bo ładniej gra. Mam pytanie czy na ul.Mineralnej płaci sie oddzielnie za pomiar pb i lpg, czy w ramach jednej opłaty i ile to kosztuje? Może ktoś w czerwcu sie wybiera to sie podłącze? [ Dodano: Sob 24 Maj, 2008 15:22 ] przyznam że powiększanie tego owalnego otworu do 85 mm to masakra(PMW) ja mam otwór w który wchodzi rura fi 77,5 z luzem,wystarczy frez(kamieniem to sobie można otwór dopieścić, bo powiekszać go to głupota, zejdzie sie z 1.5 h) i 20 min., całość na rancie hamerajcikime w przybliżonym kolorze i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 na ul.Mineralnej płaci sie oddzielnie za pomiar pb i lpg, czy w ramach jednej opłaty i ile to kosztuje? 50zl za 3 pomiary, takze na czym sobie zyczysz zmierzyc tak masz :diabel: osobiscie nie widze sensu meczenia auta i mierzenie go na lpg, wg mnie szybko ma byc na noPb, a oszczednie na lpg takze co za roznica ile ma koni na gazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 na ul.Mineralnej płaci sie oddzielnie za pomiar pb i lpg, czy w ramach jednej opłaty i ile to kosztuje? 50zl za 3 pomiary, takze na czym sobie zyczysz zmierzyc tak masz :diabel: osobiscie nie widze sensu meczenia auta i mierzenie go na lpg, wg mnie szybko ma byc na noPb, a oszczednie na lpg takze co za roznica ile ma koni na gazie Dzieki, ale mysle że nie zaszkodzi sprawdzic jakie są straty na lpg wzgledem pb., a i tak odcinka na lpg-6000 obr./min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Ja mam nadzieje ze bedzie otwarta we wtorek zebym wkoncu shamowal Primke :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Ja mam nadzieje ze bedzie otwarta we wtorek zebym wkoncu shamowal Primke :diabel:a może poczekasz do 05.08 bysmy razem sie ustawili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 nie moge sie zgrac z Mackiem od miesiaca, wiec jak bedzie tylko okazja to podjade, chce jak najszybciej to zrobic :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Podtrzymuję pytanie: gdzie można kupić rurę aluminiową w Wa-wie? Muszę rzeźbę spod maski usunąć i przy okazji odmę odłączyć od dolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 nie moge sie zgrac z Mackiem od miesiaca, wiec jak bedzie tylko okazja to podjade, chce jak najszybciej to zrobic :diabel2: Daj znać na PW to i ja sie podłącze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Co myślicie o stożkach firmy FUJITA? Z budowy etc bardzo podobne do APEXI. Tak zastanawiam się czy sobie takiego nie sprawić http://www.allegro.pl/item367738666_fujita...i_hks_k_n_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Co myślicie o stożkach firmy FUJITA?Z budowy etc bardzo podobne do APEXI. Tak zastanawiam się czy sobie takiego nie sprawić http://www.allegro.pl/item367738666_fujita...i_hks_k_n_.html Bardzo podobny do tego co mam: Jacky. Wiesz, że filtr to nie wszystko jeżeli chodzi o dolot oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Co myślicie o stożkach firmy FUJITA? filtr typu suchego... jak filtruje i jaki ma przepływ nie wiem... ale Yarkoo założył taki u siebie i chyba coś więcej mógłby powiedzieć na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Wiesz, że filtr to nie wszystko jeżeli chodzi o dolot oczywiscie. Wiem PMW z tego co czytałem założyłeś wkładkę K&N tak? Jak to się sprawuje? Z tego co wyczytałem to chyba jesteś zadowolony z efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Co myślicie o stożkach firmy FUJITA? Tez znalazlem na allegro i mam zamiar go sobie wkrotce przetestowac Ciekawy wyglad i cena.( w porownaniu do K&N) to Dżapański sprzet wiec moze cos z tego bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 PMW z tego co czytałem założyłeś wkładkę K&N tak?Jak to się sprawuje? Z tego co wyczytałem to chyba jesteś zadowolony z efektu jest zdecydowana poprawa względem stockowego dolotu, bo oprócz wkładki doprowadziłem do puszki zimne powietrze spoza samochodu przez miejsce na halogen - poprawił się zdecydowanie dół/reakcja na gaz i trochę góra, której wcale mi nie brakowało zupełnie inny samochód w połączeniu z wydechem od Tomali niezle to zabangla ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yarkoo Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Ja mam fujite i sobie chwale. W sumie ma jedną niepodważalną zalete - nie trzeba go oliwić po myciu, bo to suchy stożek. ( w porownaniu do K&N) to Dżapański sprzet wiec moze cos z tego bedzie to filtry ze stanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 to filtry ze stanów Dobre i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Ja mam fujite i sobie chwale. W sumie ma jedną niepodważalną zalete - nie trzeba go oliwić po myciu, bo to suchy stożek Akurat oliwienie dla mnie nie stanowi problemu bo mam dużą puchę olejku K&N I tak się zastanawiam czy można go oliwić? Wiem, że tego nie wymaga ale skoro olejek mam to można z niego zrobić użytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Co myślicie o stożkach firmy FUJITA? filtr typu suchego... jak filtruje i jaki ma przepływ nie wiem... ale Yarkoo założył taki u siebie i chyba coś więcej mógłby powiedzieć na ten temat No to jak sie ma CAI w błotniku, to taki stożek chyba nie wchodzi w rachube? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yarkoo Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 No to jak sie ma CAI w błotniku, to taki stożek chyba nie wchodzi w rachube? czemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 No to jak sie ma CAI w błotniku, to taki stożek chyba nie wchodzi w rachube? czemu ? a jak z deszczem, jesiennym błotem itp. jest na to jakis patent, zwykły sie oliwi i jest ok, a ten ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 woda z mydlem , do wyszuszenia i jazda to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 te stozki tansze sa cos warte? chodzi mi o te 40-60zl na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yarkoo Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 stożek który nasącza się olejkiem tak samo przepuści wode jak i suchy. a co do lepszego zabezpieczenia stożka to polecam takie coś : taki kondomik zrobiony z materiału przepuszczającego powietrze, a rozpraszającego wodę wzdłuż swojej powierzchni. a tak poza tym to nie słyszałem o przypadku zabicia silnika poprzez CAI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi