Gość jarros Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Witam! Mam taki mały problem z wartosciami CO na Pb w Sunnym 1.4 z lpg otoż: jak ostatnio bylem na regulacji lpg to na analizatorze wartosci CO na Pb byly przekroczone kilkakrotnie powyzej 2.5 tys/obr., na wolnych bylo wszystko OK!! na lpg tez wszystko dobrze zarowno na wyzszych jak i nizszych obrotach!! moze ktos ma pomysł co to moze byc?? :/ P.s. jesli ten temat juz byl to przepraszam ale zalezy mi na szybkiej odp. a czasu jak zawsze brak!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 twoje suny to gaźnikowiec czy wtrysk Pb ?? jeśli wtrysk to trzeba sprawdzić stan sondy lambda przepływomierza lub map sensora, szczelność kolektora ssącego i przewodów podciśnienia. Jeśli którys z tych elemętów będzie uszkodzony to autko może podawać więcej paliwa na obrotach. jeśli to gaźnikoweic to większy problem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toli Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 może mikser wytwarza za duże podciśnienie na wyższych obrotach (jeśli to DS ) i paliwko się lejEEEEEEEEEE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarros Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 fakt! zapomnialem dodac silniczek na wtrysku wielopunktowym. sonda jest OK!! a reszty nie sprawdzałem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 jeśli to wtryskowiec to powinno pomóc ściągnięcie klemy na 10 minut i jazda na samej Pb ale to tylko do czasu bo jak pojeździsz na LPG to komp sie znów przeprogramuje :/ no chyba że to wina jakiegoś innego czujnika np czujnika temperatury silnika misałbyś sie wybrać gdzieś na diagnostyke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarros Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 no wlasnie! a jakie sa obiawy zjepsutego czujnika temperatury?? a poza tym to wszystko bylo OK! silniczek mial diagnostyke jakies 2-3 mies temu i bylo dobrze!! a na ostatnim przegladzie instalki taka niespodzianka!!! :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toli Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Zobacz czy przepływomierz nie jest brudny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 witam ja mniałem podobne objawy , wysokie CO . jak sie okazało to wina miksera ktory był zamontowany w puszcze na filter nad przepustnicą . robił jako zwęzka dla powietrza, pożerał dużo paliwa ,chodził jak by był na ssaniu. po wymiane miksera i zresetowaniu kompa wszystko wruciło do normy . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Dokładnie jak pisze kaczor, zazwyczaj w sprawie zbyt dużego CO na analizatorze winę ponosi mikser. Zeby sie upewnić że o to chodzi wystarczy podnieść puszkę filtra powietrza i dać odetchnać silniczkowi pełnym przekrojem przepustnicy. Wszystko powinno wrócić do normy. Jeśli nie wróci, to oczywiście warto zresetować ECU (serwis zaleca 24h odłączenia od aku) i powtórzyć test z puszką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 a czy moze ktos poradzic jaki mikser zamontowac zeby nie bylo tych problemow z CO na PB bo mam dokladnie ten sam problem i ie wiem co poradzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 to nie kwestia Miksera a regulacji gazu A jeśli pytasz o najlepszy mikser to tylko i wyłącznie BLOS na nim można cuda robić z dawką gazu :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi