Gość dziadek Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Witam, Od 2 dni mam w swojej micrze CB i zastanawiam się gdzie je zamontować? Jeżeli macie jakieś ciekawe pomysły to piszcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 no własnie tez mysle nad CB,bo za duzo nieznakowanych autek policji z kamerą pojawiło sie na drogach... sam myslałem zeby zamontowac CB pod kierownicą,chodz tam rowniez nie bardzo pasuje,dziadek jak wymyslisz cos ciekawego to daj znac,moze na podsufitce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dariusz Nikiel Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Jest jedno fajne miejsce, ale wymaga wycięcia prostokatnego otworu w tylnej ściance dolnego schowka na samym dole konsoli, w plastiku pod popielniczką. CB tam idealnie pasuje, a przewody zasilajace można łatwo schować, nawet jeśli zasilasz z zapalniczki. Ja kupiłem drugi taki plastik, gdybym miał zrezygnować z CB. Postaram sie zrobić fotkę w najbliższym czasie. Miałem tylko problem z mocowaniem "gruchy", ale jakoś wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciulek Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ja jestem za schowkiem przed psażerem lub można przykręcić na specjalnym stelażu do CD pod tym schowkiem a kable przeciągnąć. Jak kolega wcześniej wspomniał z zasilniem nie będzie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Dariusz Nikiel, Tak samo zrobiłem jak ty. ładnie CB się chowa i wygląda. No tylko jeden ten minus że trzeba tylną ścianke wyciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 A ja mam zamocowane pod polaczką nad nogami, dostep latwy a gruszke mam na uchwycie przy kierownicy po prawej stronie , zadego wycinania itp. Podlaczone pod przekaznik. Jutro postaram sie cyknac fotki i zapodac jak to wyglada ;D. Wygodniej chyba byc nie może jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yetik Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 dobrym sposobem, ktory akurat udalo mi sie wybrac jest zakup alana 42. cale radio masz w gruszce wiec nie potrzeba specjalnego miejsca. no... chyba, ze wieszaczek na nia. ale w klasycznym CB problem z miejscem na gruche tez jest. polecam to male, ale wielkie radio. pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 jakie radia CB polecacie?tak do 300zł!nie znam sie na tych rzeczach ,wiec prosze o rady!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziadek Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Zanim kupiłem swoje radio zrobiłem naprawdę spore rozeznanie po forach internetowych poświęconych cb. W końcu zdecydowałem się na zestaw: CD Cobra 19DX IV + antenka Sirio AS-100 na magnesie (350 pln za komplet). Ogólnie ważne aby radio miało regulację rf-gain, a z tych tańszych regulacją tą mają alan 101 i cobra 19DX IV, z czego opinia o alanach na forach nie jest zbyt dobra dlatego wybrałem cobre. I muszę powiedzieć że jestem zadowolony ze swojego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Ja też mam Cobre DX-IV z antenką Sirio Titanum 1200 i naprawde jestem zadowolony. Spisuje sie świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MiMio Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Jest jedno fajne miejsce, ale wymaga wycięcia prostokatnego otworu w tylnej ściance dolnego schowka na samym dole konsoli, w plastiku pod popielniczką. owszem to dobre miejsce, ale za tylną ścianką jest jeszcze (przynajmniej u mnie) imobilizer a dalej jednowsta sterująca. Należy dodać, że jeśli montować tam radio, to należy imobilizer zdemontować (2 śróbki), i zmienić mu miejsce jego urzędowania. Co do montarzu samego radia to można: odkręcić plastik przy nodze prawej kierowcy, odkręcić plastikową obudowę dźwigni biegów, odkręcić ten schowek. Po odkręceniu schowka rozłączyć przwód na którym jest dioda (na obudowie drążka zmiany biegów), wyjąc schowek, odkręcić imoboilizer, znalesc nowe miejsce dla imobilizera (tak żeby nie przeszkadzał radiu), przeciągnąc przewody do radia CB, wyciąć odpowiednią dziórę w schowku na radio, zrobić w schowku mocowanie na radio, zamocować radio, podłączyć kabelki do radia (między czasie zestroić antenę, coby drugi raz nie rozkręcać wszystkiego od nowa), zamocować schowek i pozostałe plastiki. A gruchę.... można zawisić gdzieś przy nawiewach............. albo gdziekolwiek :diabel: . I gotowe...... radio jest pod ręką, dla potencjalnego złodzieja, trudno ukraść (bo trochę zajmie demontarz), nie rzuca się w oczy, nie przeszkadza... i sprawdza się na ulicy [ Dodano: Czw 05 Kwi, 2007 11:39 ] Ja mam radio uNIDENA 520 xl a na dachu magnes z Presidentem NEW ALASKA ( przy dobrej pogodzie zasięg nawet do 30km !!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zapodajcie jakieś fotki jak to u Was wygląda po zamontowaniu . Ktoś z Was ma może inną antenę niż na magnes, jeśli tak to gdzie i jak monotowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Ja mam dzwonek na tylnej klapie, jak znajde baterie to może jakies fotki cykne. Trzyma sie do 180 km/h wiecej nie jechałłem . Antenka przykrecana na motylek-przed wjaazdem do garazu odkrecam, szybko i sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi