Gość Karoles20 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Kolejna moja łamigłówka Czy zmieniał już ktoś żarówki w P-11 z przodu???Bo ja chciałem i chce nadal. Z tyłu zmieniłem a z przodu ja chce je wyciągnąć a jedna i druga mówią NIEE!!! :< niewiem czy mam je wyciągnąć jakąś tajemniczą siłą czy poprostu na siłe.Jak narazie to problem mam cały czas i niemogę ich zmienić chociaż próbuje. Może tam jest jakiś ukryty guzik albo coś że same wyskakują???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Kolejna moja łamigłówka Czy zmieniał już ktoś żarówki w P-11 z przodu???Bo ja chciałem i chce nadal. Z tyłu zmieniłem a z przodu ja chce je wyciągnąć a jedna i druga mówią NIEE!!! :< niewiem czy mam je wyciągnąć jakąś tajemniczą siłą czy poprostu na siłe.Jak narazie to problem mam cały czas i niemogę ich zmienić chociaż próbuje. Może tam jest jakiś ukryty guzik albo coś że same wyskakują???? Masz problem z wyjęciem żarówki z oprawki czy całej oprawki z reflektora? Bo jeśli to pierwsze to przyznaję, że nie próbowałem, ale jeśli to drugie to żadna filozofia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karoles20 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 no właśnie żeby było śmieszniej to to drugie!!!Normalnia .., mnie strzela z wyciągnięciem tych oprawek z przodu!Wiem że trzeba przekręcić i poprostu wyciągnąć...ale się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 no właśnie żeby było śmieszniej to to drugie!!!Normalnia .., mnie strzela z wyciągnięciem tych oprawek z przodu!Wiem że trzeba przekręcić i poprostu wyciągnąć...ale się nie da. Ale w obu? Wyciągnąłeś oba kierunki i nie możesz z nich wypruć oprawek? Może Twoje auto miało kiedyś dzwona i poprzedniemu właścicielowi wypadały, to je kropelką potraktował? Dziwne. Aż sprawdzę u siebie, ale to faktycznie było przekręcenie o pół obrotu i wyjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karoles20 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 tak właśnie w obu a samochód dzwona jeszcze nigdy niemiał ani z przodu ani z góry iwogóle wogóle przekręcają się o pół obrotu (oba więc klej odpada) i na tym koniec.Zupełnie jak by jakiś chochlik je od środka 3mał!!! :< zastanawiam się bad teorią:może jeszcze nikt ich niezmieniał i się "przyspawały", ale to mi też niepasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 tak właśnie w obu a samochód dzwona jeszcze nigdy niemiał ani z przodu ani z góry iwogóle wogóle przekręcają się o pół obrotu (oba więc klej odpada) i na tym koniec.Zupełnie jak by jakiś chochlik je od środka 3mał!!! :< zastanawiam się bad teorią:może jeszcze nikt ich niezmieniał i się "przyspawały", ale to mi też niepasuje... No jak przyspawały, skoro się obracają... Pokręć z wyczuciem tak, żebyś poczuł, że "zaskoczyło" i ciągnij na chama... Co zrobisz...? Do odważnych świat należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karoles20 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Właśnie na hama to niechce...nawet jużż obracałem co kawałek i próbowałem i nic...a chciałem nowe ładne pomarańczowe założyć bo z tych co są to już farba spadła i są białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Przy okazji tego tematu może ktoś powie jakie żarówki pasują w kierunki przednie do P11? Bo wiem że są dwa typy, jeden ma symetryczne te bolce,a drugi asymetryczne...chcę kupic te srebrne bo pomarańczowe psują wygląd klosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karoles20 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Srebrne???i niby na jaki to kolor świeci?a klosz masz pomalowany czy cóś??? U mnie to wiem że są symetryczne w kierunkach(mimo że nigdy nieudało mi się ich wyciągnąć to i tak wiem) 21W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Srebrne....świecą na pomarańczowo a klosze mam białe....nie pytaj jak srebrna zarówka swieci na pomarańczowo bo nie mam pojęcia...ale duzo lepiej lampa wygląda ze srebrną zarówką niz z tą pomarańczową bulwą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karoles20 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 to że to bulwa to wiem..hehe...będę musiał sprawdzić ten srebrny bajer. Myślałem że te srebrne świecą na biało ale skoro na pomarańczowo...niebędę pytać w jaki sposób... chociaż to ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Bajere jest naprawde przedni....wygląda zajefajnie w lampie,a jak on swieci na pomarańcz to pojęcia nie mam....to juz tylko Chinole będą wiedzieć bo to ich żarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 świeci bo ta srebrna warstwa na wierzchu przepuszcza światło. Coś jak przyciemnione szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 świeci bo ta srebrna warstwa na wierzchu przepuszcza światło Możesz rozwinąc? Chodzi ci o to że zarówka pod tą srebrną powłoką jest pomarańczowa i tylko opryskana srebżanką? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karoles20 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ale ciekawe czy z tyłu to też tak ładnie wygląda? Bo z przodu to se może dopóki niewyciągne tego pierdolnika :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Z tyłu bez róźnicy chyba....tam nie prześwituje pomarańczowa żarówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 A od kiedy srebżanka przepuszcza światło jest tam poprostu pokryte taką powłoką która z jednej strony jest srebrna, ale światło przez nią przechodzi, a pod spodem jest normalna żarówka, nie wiem dokładnie czy jest pod srebrnym pomarańczowa powłoka czy są tak dobrane gazy w żarówce i żarnik że świeci na pomarańczowo, ale kiedyś na forum mazdy był wątek o tych żarówkach że niektóre z allegro to straszny badziew, nie chce mówić że wszystkie są do d... ale wiem że tam niektóre firmy odradzali, bo albo świeciły na biało, albo strasznie słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Możesz rozwinąc? Chodzi ci o to że zarówka pod tą srebrną powłoką jest pomarańczowa i tylko opryskana srebżanką? Pozdro Oczywiście że tak! Weź śrubokręt i poskrob trochę zarówkę. Najpier zejdzie srebrna warstwa ukazując pomarańczowe szkło. A swoją drogą takich żarówek jest na rynku cała masa. Choć większość jest srebrnych z niebieską poświatą. Osobiście polecam Osram Diadem ( choć nie wiem czy jeszcze są dostępne ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ostatnio je widziałem w sklepie więc wydaje mi się że nadal są dostepne...ale też są tańsze na allegro i pewnie tak samo swiecą, trzeba będzie kupic i sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karoles20 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 To że słabo świeciły to chyba od mocy żarówki zależy :/ ale jak tylko wygram wojnę z wyciągnięciem kierunków z reflektora to zaopatrze się w srebrne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Nie kupuj tych pseudochromów juz było kiedyś pisane że po miesiącu sie wypala to srebrne... Za to ciekawią mnie cakowicie granatowe żarówki z marketów (co musi byc pod spodem żeby z niebieskiego zrobic pomarancz to nie wiem :diabel2: :diabel2: :diabel2: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi