Gość pawel_316 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Witam serdecznie, Kupiłem jakiś czas temu nissana 100nx 1,6 na gażniku 91 r , 260tyś km przejechane i mam pytanie ? Czy w auto z takim przebiegiem warto wkładać Gaz ? Nie bedzie żadnych problemów ? Jeżeli nie to jaką instalację tam włożyć. ? Z góry dziękuje za info . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 piszesz na gazniku... zdecydowanie pierwsza generacja koszt ogolny do ok 1300 260 tys hmm tu moze byc problem, ale latwo go rozwiazac, pomierz cisnienie sprezania w cyl i jak jest jakie takie to zdecydowanie WARTO Ostatnie pytanko : Duzo jezdzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość m4rin3r0 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Ja powiem otwarcie. Gazowi mówie zdecydowane nie. Poza tym by sie oplacalo bys musial robic z 30tys km rocznie ale to chyba jak chcesz aby instalka zwróciła się w ciągu roku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Nie raz na forum trwała zaciekła dysputa na temat: "gaz - za i przeciw". Jest tylu zwolenników co przeciwników. Jeśli robisz więcej niż 20kkm rocznie i planujesz pojeździć tym autem dłużej niż 2 lata, to śmiało zakładaj gaz. Zwróci się i jeszcze zarobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Nie raz na forum trwała zaciekła dysputa na temat: "gaz - za i przeciw". Jest tylu zwolenników co przeciwników. Jeśli robisz więcej niż 20kkm rocznie i planujesz pojeździć tym autem dłużej niż 2 lata, to śmiało zakładaj gaz. Zwróci się i jeszcze zarobisz. Dokładnie tez tak myślę. Dlatego po kupnie auta od razu założyłem gaz miałem niewiele jeździć ale okazało sie że jeżdze więcej niz myslałem i tym bardziej się ciesze z mojej decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 tak jak mówił qwazar, rozważ ile czasu spędzisz za kólkiem i jakie masz plany co do autka i jego dalszej odpsrzedaży, a jeśli chodzi o silnik nissana to bardzo dobrze znosi zasilanie lpg o ile zostanie instalcja poprawnie zamonotowana, czyli przeważnie dobrze ma być dobrany mikser, w niektórych warsztatach idą na łatwiznę i wsadzają pierwszy z brzegu a później zaklejają dolot taśmą bo nie mogą ustawić mieszanki, skutek spalanie duużo wyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość m4rin3r0 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 a ja tak z innej beczki kazek, powiedz mi jeżeli wiesz jaki mikser powinien być w almie 1.4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 nie wiem jaki ma być, ale mogę powiedzieć, że jak zakładałem do mojej P10-tki instalację II gen. to mechanik próbował kilka mikserów w końcu dorabił taki, który wyrabiał miesznakę, najważniejsz jest średnica otworu przez który jest zasysana mieszanka, to jest metoda prób i błędów dopasowania odpowiedniego miksera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_316 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 dzieki za podpowidzi wiec może odpowiem na kilka pytań, rocznie zamierzam robić jakieś 15 tyś km, ale wiadomo że moze to wzrosnać a autem chce troche pojedzić bo jest fajne , nie sprzedam go , najwyżej oddam bratu niech on nim jeszcze pojeżdzi do puki sie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość m4rin3r0 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Bombel na razie jeszcze daję szanse gazownikowi - a na blosa juz odkladam do "świni" ;-) bez urazy dla nikogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 to zakładaj instalkę, nie ma na co czekać napewno skorzytasz i twój brat również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 mi jak zalozyli mikser to sie zalamalem najpierw zalozyli mikser 34mm pozniej 36mm - moc, moment, spalanie masakra dopiero BLOS sprawil ze mnie szczesliwego kierowce jezdzacego na LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi