Guest sok Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Witam! Nie jestem posiadaczem nissana, ale spotkała mnie ostatnio niemiła sytuacja i zwracam się do Was o pomoc. Mianowicie chciałem kupić przez internet trudno dostępną część - aparat zapłonowy do mojego forda probe 2,5. Niestety, zamiast tego otrzymałem aparat do nissana. Gdy odesłałem powiedziano mi ze aparat był rozkręcany i go nie wymienią, co było ewidentnym oszustwem... Straciłem całą masę nerwów a po dwóch miesiącach finał jest taki, że zostałem z aparatem do nissana i szczuplejszy o 600zł. Jeśli ktoś z klubowiczów wie do jakiego nissana pasuje ten aparat - bardzo proszę o odpowiedź. Znając model będę miał łatwiej sprawdzić i jeśli jest sprawny sprzedać na allegro i odzyskać choć część pieniędzy. Pewnie jest to jakiś starszy 6-cio cylindrowiec. Może Maxima? Poniżej fotki i oznaczenie aparatu (spisałem wszystko co jest napisane): aparat zapłonowy lub drugi link Oznaczenie: D6P87-02 A 9X08 22100 85E01 Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piektor Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Witam. Wpisałem coś takiego: 22100 85E01 w google i jeśli znasz angielski to no problem jakby co to co znalazłem na pierwszej lepszej stronie: "22100-85E01 1989-92 NISSAN MAXIMA 3.0 1000" Mam nadzieję, że pomogłem w szukaniu;) Pozdrawiam - Piotrek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest hermoll Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 600zl WoW za tyle mozna kupic silnik do nyski jakis z serii GA chyba tyle naciagli ze to malo chodliwy towar, a fotek nie bylo aparatu jak kupowales mi tak lusterko kutasy sprzedawali ale dobrze ze duzo nie dalem i odsprzedalem na allegro ale juz opisane prawdziwie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest sok Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 kurde Piektor, aż głupio się przyznać, że na to nie wpadłem! Jak prosto i jak skutecznie potencjał google jest niewiarygodny Wielkie dzięki, pomogłeś mi bardzo! co do 600zł za aparat zapłonowy to faktycznie nieludzka suma, ale właśnie w takiej cenie te części chodzą - najczęściej psująca się część w tych autach. Raz jeszcze wielkie dzięki za życzliwość i oby Wasze nissany nigdy nie odmawiały posłuszeństwa. Pozdrawiam serdecznie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.