Gość forest26 Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 czesc moja żona posiada micre k11 95 r. ale ostatnio mamy taki problem że rano jest ją cieżko odpalić szczególnie przy tej pogodzie. wymieniłem świece , troszke pomogło ale i tak jest ten problem że kręci kręci , próbuje odpalić i odpali ale z wielkim trudem , trochę na 2 ma 3 garach a czasem tak jakby wogóle nic. zamówiłem przewody ale jeszcze nie doszły ( przewody nie były wymieniane od 12 lat czyli od nowości) i myślę że to to . czy może ktoś mi pomóc i potwierdzić, ten problem. wiem że były już podobne tematy na forum ale chciałem sie upewnić. dzienks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bla_ZeY Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Tak jak piszesz wymień kable ale myślę, że warto otworzyć kopułkę i przeczyścić styki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość forest26 Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 dzięki . dzisiaj właśnie chciałem to zrobić. wziąłem tez preparat do styków od znajomego elektyka. zobaczymy co będzie. jeszcze raz dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 przewody mogą byc juz do D , wiec dobrze ze zamówiłeś , powinno sie poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawlo1030 Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Prawie na pewno kopułka albo pękła albo wypalone styki. Kiedyś miałem to samo tylko że nie paliła przy dużej wilgotności powitrza.Wymiana kopułki i pali na pół obrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uciu Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 czesc moja żona posiada micre k11 95 r. ale ostatnio mamy taki problem że rano jest ją cieżko odpalić szczególnie przy tej pogodzie. wymieniłem świece , troszke pomogło ale i tak jest ten problem że kręci kręci , próbuje odpalić i odpali ale z wielkim trudem , trochę na 2 ma 3 garach a czasem tak jakby wogóle nic. zamówiłem przewody ale jeszcze nie doszły ( przewody nie były wymieniane od 12 lat czyli od nowości) i myślę że to to . czy może ktoś mi pomóc i potwierdzić, ten problem. wiem że były już podobne tematy na forum ale chciałem sie upewnić. dzienks sorki, że odgrzewam kotleta:-) Pamietasz jeszcze co w końcu było przyczyną??? Bo u mnie jest tak samo:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 a kopolke sprawdzales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brachu_ Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Jedna z przyczyn moze byc slaby aku. Teraz w porannych temperaturach daje o sobie znac. Przy odpalaniu jest ogromny spadek napiecia. Slaby aku ten spadek ma jeszcze wiekszy + dochodzi niska wydajnosc pradowa co powoduje deficyt pradu do innych zespolow bioracych udzial przy uruchamianiu silnika. To oczywiscie jedna z przyczyn, ale rowniez bardziej stawiam na zaplon. Sprawdz w calkowicie ciemnym miejscu czy nie masz gdzies przebicia na kablach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mi Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 może sie przyda. moja Micra k11, ale diesel, też miała takie problemy. wszyscy oczywiście stawiali na akumulator i świece żarowe. akumulator sprawdziłam, a świece wymieniłam i dalej było to samo. ostatecznie zaufany mechanik sobie moją Micruskę poogladał i znalazł przyczynę. był to fabrycznie wadliwy filtr paliwa... i rzeczywiście te problemy sie zaczęły właśnie po wymianie tej części. dziwna sprawa, ale sie podobno czasem takie rzeczy zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Biała Strzała Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Proponuję przed uruchomieniem lekko nacisnąc na gaz. Powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Sola Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Nie lej gównianego paliwa, to po pierwsze, jak było lane to dodaj preparat do paliwa taki co wyciąga wodę i syfy np STP, jak nic się nie zmieni to trzeba podpiąć pod komputer i zdiagnozować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi