Gość sulej44 Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Witam, mam pytanie- niedawno spadło mi cięgno w wycieraczkach- już to naprawiłem ale pytanie jest następuje - czy to cięgno ma tak wisieć luźno na tej końcówce silniczka czy je sie jakoś na stałe montuje?? I przy okazji: mam nissana primere P10 1.6 benzyna bez żadnych przeróbek i zastanawia mnie ile on powinien srednio palic?? bo mi pali koło 12l /100 i jaki filtr powietrza byscie zalecali żeby go odmulić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Witam ! cięgno jest wciskane! jeśli wyskoczyło to znaczy że masz wyrobine teflonowe końcówki cigien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sulej44 Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 acha, a można to jakoś wymienić albo coś z tym zobić?? np na jakiś klej?? pytam sie bo nie mam szczerze pojęcia.... acha, i mam jeszcze jedno pytanie - sypie mi sie zawieszenie- tz według mechanika wachacze, łożyska i mam pyanie czy te łożyska trzeba wymieniać czy może mozna je jakoś zregenerowac- tzn jakiś smar lub cos?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogun Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Witam acha, a można to jakoś wymienić albo coś z tym zobić?? np na jakiś klej?? pytam sie bo nie mam szczerze pojęcia.... Drut metoda: sklepać delikatnie młotkiem po obwodzie końcówki cięgna. Zrobiłem tak gdy spadło mi 2 razy pod rząd w trasie i w deszczu. Po powrocie miałem to poprawić i już 11 miesięcy tak jeżdżę . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sulej44 Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 ciegno klepać młotkiem czy jak??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogun Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Witam ciegno klepać młotkiem czy jak??? Tak jest. Poczekaj aż Ci spadnie i wtedy je wyjmiesz i poklepiesz. Na zdjęciu poniżej jest zaznaczone co oklepać A najlepiej to kupić nowe. Przeszukaj dokładnie forum to znajdziesz parę patentów na spadające cięgna. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sulej44 Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 dzięki;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogun Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Witam dzięki;] Nie ma za co. Lepiej kliknij pomógł . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.