Gość gigi6660 Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Jak w temacie - gdzie we wrocławiu można się skierować na montaż ic razem z orurowaniem? Nismo mam po pierwszym strojeniu w jetronicu a teraz do stage II już potrzeba IC więc prosił bym o pomoc. Ewentualnie może ktoś jeszcze jest chętny do montażu to było by pewnie coś taniej jak byśmy dwa podstawili... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amp79 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 witam wpdaliśmy na taki pomysł z moim kuzynem. ma ten sam silnik w almerze. zamontowaliśmy intercooler z primery p12 z silnika 1.9 dci . po lekkich przeróbkach zderzaka zmieścił się pod nim. orurowanie wykonane z rur aluminiowych fi 50. i kształtki ( węże zbrojone z ukldu turbo od vw. całość daje radę. Charakterystyka znaczmnie poprawiona w gónym zakresie prędkości silnika. jest to znacznie odczuwalne przy prędkościach pojazdu powyżej 100 km/h. nie wiem jak by to wyglądało po modyfikacji elektronicznej pewnie podniosło by jeszce moment i moc silnika. reasumując- nie spodziewaliśmy się aż takiego efektu przy samym ic. primera 1,9 dci jedzie z tyłu. w związku z moją pracą jeżdzę srednio 5 do 10 nissanów dziennie więc mam porównanie. pozdrawiam ps. almera 2.2 n16 z ic jeżdzi po wrocławiu i parkuje obeznie na bielanach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 to od jutra będzie druga almera 2,2di z IC we wrocku i będzie parkować na stabłowicach na montaż wybieram się na ulice klimasa 42-46 na tarnogaju. Wstępnie przez telefon usłyszałem cene 1900zł z nowym orurowaniem z giętych alu rur i z regenerowanym IC. Na strojenie wybieram się do jetronica na opolską we wrocławiu. Polecam! Już dwa razy u nich chipowałem almery 2,2di <tylko jedną miesąc po chipie rozbiłem ale drugą już jeżdże 4-ty miesiąc z chipem> i z żadną nie było problemów. A teraz niebawem kolejne strojenie mojej drugiej almerki i zobaczymy co z tego wyjdzie przy założonym ic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amp79 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 jestem ciekaw wyników pomiarów przed i po jak byś mógł załączyc wykresy momentu obrotowego to bym był bardzo wdzięczny. chciałbym zobaczyć czy przebieg krzywej bedzie podobny do tego jaki uzyskaliśmy my aha jezce jedno napisz w którym miejscu zamontowano ic i jaka ma powierzchnie czołowa pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.