Gość sulej44 Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 czy regulacja zapłonu tyczy sie tylko aut na gazik, czy tez tych nie strutych tym czymś??;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 czy regulacja zapłonu tyczy sie tylko aut na gazik, czy tez tych nie strutych tym czymś??;] Przy gazie jest bardzo wskazana. Przy benzynie też nie zaszkodzi tylko że przy przyspieszaniu zapłonu robisz to z wyczuciem żeby nie nastąpiło spalanie stukowe. Przy gazie ten efekt nie wystąpi nawet jak zrobisz na maxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sulej44 Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 acha, dzięki. Czli trzeba zwrócic sie do kogoś kto ma o tym pojęcie jednym słowem;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Niekoniecznie. Prześledź ten temat http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...asc&start=0. Tu masz wszystko. Na włączonym silniku luzujesz sobie śruby mocujące aparat i kręcisz nim w kierunku kabiny az silnik zacznie najlepiej pracować. Zaznacz sobie jakimś ostrym narzędziem ustawienie początkowe w razie czego. Jak przecholujesz i usłyszysz charakterystyczne stukanie przy obciążonym silniku to trochę go opóźnisz. Dobrej zabawy. Działaj bez obaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sulej44 Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 a koniecznie trzeba lać 98oktanową wache czy można pozostac przy taniej(względnie) 95tce?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 a koniecznie trzeba lać 98oktanową wache czy można pozostac przy taniej(względnie) 95tce?? Ja leję 95 i mam prawie na max przyspieszony. Jak z wyczuciem ustawisz to spoko można lać 95(a tania to ona nawet wzglądnie nie jest ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Przy gazie ten efekt nie wystąpi nawet jak zrobisz na maxa. To nie jest regułą, bo jak zatankujesz słaby gaz to może wystąpić stuk. Ja leję 95 i mam prawie na max przyspieszony Tu też bym zalecał ostrożność. Ja leję tylko bp ultimate 98 i mam zapłon przekręcony tylko o ok.2mm bo już 1mm występowało spalanie stukowe nawet na nie obicążonym silniku. sulej44 poczytaj wątek wskazany przez mareq 3 posty wyżej tam dowiesz się wszystkiego o przyspieszeniu zapłonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Tu też bym zalecał ostrożność. Ja leję tylko bp ultimate 98 i mam zapłon przekręcony tylko o ok.2mm bo już 1mm występowało spalanie stukowe nawet na nie obicążonym silniku. To prawie robi wielką róznicę. Po prostu akurat nasze 1.6 dobrze znoszą wczesny zapłon. A tak w sumie to już nie jestem pewien jak sobie ustawiłem bo to dawno już było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sulej44 Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 dzięki;] mam nadzieje że sobie dam rade sam z tym. zrobie tak że podkręce troche zapłon- tak żeby nie było spalania tłokowego i zoacze jak bedzie na 95tce jak bedzie słychać w zasie jazdy to albo zmniejsze troche zapłon albo zaznelać 98ke, w końcu ruznica to 20gr na litrze- zależy gdzie a nie 1ał;] jak nie jest, w porównaniu do ultimate lub innych 98 i w góre to jest tania;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.