Gość efendi Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Witam, z coraz wiekszym nosze sie zamiarem kupna N15 1,4 75 KM, oba wybrane auta w woj Łodzkim i problem w tym że Renault Przyguccy z Łodzi, podał mi takie ceny za kontrole stanu techn auta ze mało z butów nie wyrwało mnie. Rozumiem, ze auta im nie schodzą, ale czy także powód by mechnicy siedzieli na parapecie i ogladali przjezdzające inne auta/ W zwiazku z tym, postanowiłem ogrniaczyć z nimi wspolprace i tylko sprawdze geometrię koszt ok 160 zeta, natomiast sprawdzenie pozostałych parametrów na zew. i w zwiazku z tym mam pyatnie, czy mzoe mi ktoś podac dane dot tego silnika? Stopień spręzania, ciśnienie oleju, co sprawdzać w instalcji klimatyzacji, czystość ogledziny zewn tylko?? poszukiwanie korozji- temat standartowy tam gdzie mozna sie jej doszukać elementy spawane, łaczenia itp. a mzoe coś szczególnego??? Za sprawdzenie ciśneiniea spreżania powiedziano mi 90 zeta, za sprawdzenie stanu techn kolejne 160, myśle ze wyrzucone pieniądze w błoto są to, lepiej jesli pojde na pierwsżą lepsza stacje kontroli pojazdów i poprosze wejde pod samochód posprawdzamy dokładnie to samamo a za 50 zeta, zawieszenie , hamulce, i ogledziny zewn tylko te ćisninienia, czy moze mi ktos powiedzięć ile wynoszą nominalnie i ile są dopuszczalne wartości i róznice miedzy cylindrami? niechciałbym sie wpkować w auto które w dobrym stanie a np. uszczelka pod głowicą do wymiany lub zajezdzone już, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 problem w tym że Renault Przyguccy z Łodzi, podał mi takie ceny za kontrole stanu techn auta A dlaczego Renault a nie serwis Nissana?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość efendi Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 problem w tym że Renault Przyguccy z Łodzi, podał mi takie ceny za kontrole stanu techn auta A dlaczego Renault a nie serwis Nissana?? ...a no dlatego, że podobno nie ma serwisu nissana w Łodzi, oni przejęli te zobowiązania.... mnie też nieuśmiecha się to, bo chyba od ok. 6-8 mies tym zajmują się, wiec nei mozna zbyt wiele wymagać, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jonek Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 ...a no dlatego, że podobno nie ma serwisu nissana w Łodzi, oni przejęli te zobowiązania.... mnie też nieuśmiecha się to, bo chyba od ok. 6-8 mies tym zajmują się, wiec nei mozna zbyt wiele wymagać, Na wstępie witam w klubie i zapraszam na spoty w Łodzi w każdy pierwszy piątek miesiąca. A wracając do tematu, to serwisu w łodzi owszem,już niema; ale są osoby które w tym serwisie pracowały, a teraz prowadzą swoje warsztaty. Jeśli chodzi o Łódź, to mamy naszego klubowego nadwornego mechanika. Serwisuje się u niego większość naszego łódzkiego klubu. Jeśli chcesz to mogę podać na priva kontakt do niego i u niego spróbuj obadać autko. Jeśli chodzi o almerkę, to zna ją jak własną kieszeń, w ASO NISSAN Łempicki pracował przez kilkanaście lat, więc z czystym sumieniem mogę Ci go polecić. Pozdro! :diabel2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.