Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

zakup dwuletniej navary

Gość humax5400z
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba się gdzieś na jakąś jazdę probną zalogowac i zobaczymy co to za cudo.

W USA dużo fordów pomyka. Ciężarowe niczego sobie. Może i ten , jak zjechał z pastwiska to coś pokaże.

Dieselek to pewnie z Mondeo wcisnęli (tak jak w Transit), bo w USA tylko benzyna.

a wiesz ze te w usa nie sa testowane na zderzenia itp..sa traktowane jako ciezarowe i nie musza przechodzic takich testow...kiedys ktoras f-ke tez testowal topgear...i raczej zadowoleni nie byli

ale zauwazylem innych amerykancow coraz wiecej - nowke dodge durango...ladna duza bryka

albo taki http://www.dodge.pl/vehicles/concept_cars/...ab_gallery.html (dziwne ale na polskim sajcie durango nie maja) rama tez nie a to dopiero jest pickup!

Gdybyśmy mieli benzynę w cenach amerykańskich (od wojny nie jest już taka taniusia), to można by pomyśleć o benzyniaku. A w dieslach amerykańców się nie uświadczy. Ten listopadowy hilux będzie w zliftowanej budzie? Jaką moc będzie miał jego trzylitrowiec?

Hilux ma miec silnik 3,0 i chyba około 170 KM. Ale pewnie jak teraz się zapiszesz to załapiesz się na koniec 2008 roku na odbiór :D:D

A w ramach negocjacji ceny dostaniesz -.... choinke zapachową z logo Toyota :D

Wracając do navary, nowej... Przed chwilą bawiłem się konfiguratorem. Wybrałem najtańszą wersję 4-drzwiową i zauważyłem, że nie ma w niej bocznych poduch. Ponadto dopłaty - 3000 za blokadę mechanizmu różnicowego z tyłu i 6k za pakiet elektryczny. ika74, jak to u Ciebie wyglądało?

Gość andy gordon

-osa?Hm..charakterek ,czy wciecie w bioderkach :diabel:

Gumis78 napisał:
po lekkim zalaniu znaczy ze jak go utopili ...
?-na 100 procent.Powodzenia wiec dla przyszlego nabywcy :one:

peteros napisał:
ika74, jak to u Ciebie wyglądało?

a propo's hiluxa to dostałam odpowiedz z toyota motor poland ( jak robiłam rozeznanie rynku ;) ) ze nowy hilux ma byc w listopadzie 2008.... i na razie tyle o nim wiedzą :P

co do navary... w gre wchodziło tylko auto nowe( na używane chocby złote klamki miało jestem uczulona :diabel2: )

najpierw rozeznanie rynku po ktorym odpadli tzw. niezalezni importerzy bo niby taniej ale gorsze wyposazenie, kłopot z gwarancja- a to akurat musze miec no i zostali autoryzowani...

podzwoniłam tu i tam,pozbierałam oferty wstepne, popytałam Kolegow na forum(bardzo dziekuje za pomoc :one: )...poczytałam o kłopotach i zdecydowałam sie na Krakow bo oferte naprawde dali najlepsza no a poza tym : mam tu najbliżej - i juz sie okazało ze to bardzo cenna cecha :027: ....

cierpliwosci i oślego uporu trzeba... chociaż wole okreslenie urok osobisty ;) no i jakoś idzie...

co do wersji to stwierdziłam ze skoro chce auto na 10 lat conajmniej( :D:D:D ) to wole go dłużej spłacac ale miec wyposazenie takie jakie mi odpowiada... tym bardziej ze los sie uśmiechnął i w cenie wynegocjowanej za rocznik 2006 ostatecznie dostałam auto z 2007....

[ Dodano: Czw 29 Mar, 2007 19:01 ]

andy gordon napisał:
-osa?Hm..charakterek ,czy wciecie w bioderkach

FULL WYPAS :P

dzemik napisał:
A w ramach negocjacji ceny dostaniesz -.... choinke zapachową z logo Toyota

hehe tak to to bywa z toyota...skubance sie dogadali miedzy soba i nie chca sie podejsc wiecej

Ryży Koń napisał:
Jak to nowy Hilux? Przeciez jest w miare nowy i tylko kazali do listopada 2007 czekać na silnik 170KM......

ciekawa sprawa bo prezentacja hiluxa w nowej budzie byla razem z bodajze coltem z silnikiem cat 1,5 ktory mial lepsze osiagi niz hilux :)(no nei do konca ale komi wiecej z 1,,5 niz hilux z 2l)

W Bielsku w salonie Toyoty stoi ciekawszy zawodnik - niestety benzyna- ale myslę ,,że ten by nam wszystkim spasował. :diabel:

TOYOTA TUNDRA - 236KM V6 4.0

http://www.toyota.pewneauto.pl/szczeg.asp?...id=10158#szczeg

Nie zauważyłeś cen? ;-)

Navarką sobie wczoraj nie pojeździłem, bo temu koledze kolegi coś wyskoczyło. Ale przez telefon powiedział mi jedną ciekawą rzecz - podobno navarze można ściągnąć kaganiec. Moc skacze wtedy podobno do 200 koników. Zarzekał się, że to nie chip tuning. Ktoś coś o tym słyszał?

Gość andy gordon
  peteros napisał:
podobno navarze można ściągnąć kaganiec. Moc skacze wtedy podobno do 200 koników. Zarzekał się, że to nie chip tuning. Ktoś coś o tym słyszał?
-eee to chyba jakas"kaczka "dziennikarska.. :diabel2: :diabel: :diabel: :diabel:

nie kaczka, bo kolega potwierdził wczoraj, że słyszał to od dilera - już po zakupie...

Wczoraj dokładnie obejrzałem sobie autko (jazda dopiero po świętach) i jestem trochę rozczarowany ciasnotą w drugim rzędzie foteli. Zastanawiam się, czy wygodnie będzie podróżować w dłuższych trasach w konfiguracji 4 osoby + 2 psy + bagaż...

peteros napisał:
nie kaczka, bo kolega potwierdził wczoraj, że słyszał to od dilera - już po zakupie...

pewnie nie od dilera tylko od handlowca dilera...a Ci kolesie to bajkopisarze...

zwalkowanie chipa sa Ci lekko ponad 200 km...

peteros napisał:
jestem trochę rozczarowany ciasnotą w drugim rzędzie foteli.
nie tyle ciasno co te fotele sa bardzo pionowo..bardziej niewygodnie z tylu jest w hiluxie, ja mam 190 cm i nikt kto za mna siedzi nie narzeka...
  peteros napisał:
konfiguracji 4 osoby + 2 psy + bagaż

5 osob pojedzie bez problemy 500 km :) a bagaz i kejtry na pake

Gość andy gordon
  crensch napisał:
podobno listopad bedzie 170km
-wlasnie w telewizorni wspominali ze toyka ze 170 KM dostepna bedzie w pl dopiero w 2008 roku ale ..jesienia!Ciekawe ile w tym prawdy?!

andy gordon napisał:
wlasnie w telewizorni wspominali ze toyka ze 170 KM dostepna bedzie w pl dopiero w 2008 roku ale ..jesienia!Ciekawe ile w tym prawdy?!

No to w końcu uda się Toyocie Navarę dogonić a nawet ją o 7 Nm przegonić :P Chyba w Toyocie będa z tego powodu przez caly miesiac zalewać robaka świętując :D:D:D

andy gordon napisał:
A skad wiadomo jaki Nm bedzie miec toyka? :029:

No mają przełożyć 3.0-litrowy silnik D-4D od Land Cruisera bo chyba w toku wieloletnich rozważań okraszonych litrami sake doszli do tego panowie żółci z kraju kwitnącej wiśni, że 120 KM i 325 Nm to za mało jak na wóz ważący prawie 2 tony... Ale ten silnik to żadna rewelacja... Patrząc na dane techniczne to przy 3.0 litrach pojemności i stopniu sprężania 17,9:1 daje on 173 KM przy 3400 obr./min i 410 Nm przy 1600-2800 obr./min co przy motorze Navary - 2,5 litra i stopniu sprężania 16,5:1 dzięki czemu ma 171KM przy 4000 obr./min i 403 Nm przy 2000 obr./min nie jest niczym imponujcym... A nawet gorzej, jak dowalą Euro 4 to i moc spadnie Toyocie z tych 173 KM do 169KM a i ze 2-4 NM straci może... Nic Toyota innego juz nie wymyśli, bo następny większy silnik to benzyniak 249 konny V6 4,0 Litra VVT-i, który ma do tego tylko 380 Nm przy 3800 obr./min... Czyli totalna porazka z silnikami względem Nissana...

Kierowany tym co wyczytałem tu o usterkach nawiedzających Navarę, poczytałem o Toyocie Hilux, zwłasza rozważając ja jako alternatywę z silnikiem 173 KM dla Navary i totalnie Hilux wypadl dla mnie jako porażka... Specem nie jestem ale skoro układ napędowy i wszystko w podwoziu było przystosowane do 325 Nm to trzeba bedzie je wzmocnić, więc i masa pójdzie w górę... Dodatkowo to auto to pionowa "ściana" o wysokości 1810 mm więc i opór potężny, czyli nawet te kilka Nm nad Navarą przy większej masie i oporze nic nie dadzą... Navara ma do dachu 1764 mm (z relingami 1777 mm, ale powietrze ominie relingi), a Toyota ma o 4,6 cm więcej "ściany" stawiającej opór powietrzu... Do tego Toyota ma śmiesznie małe koła w porównaniu do Navary: 255/70 R15 - wersja najdroższa i 205 R16, wobec 255/65 R17 w Navarze, czyli koła Navary są o prawie 3,5% większe od tych Toyoty... Tak więc Navara i tu ma plusa, Toyota by tylko, co najmniej, dorównywała Navarze osiagami, a nie ją prześcigała... Co do kwesti "ładności" auta to tu znów plus dla Navary, jest niższa i szersza o 1,5 cm i z większymi kolami sprawia lepsze wrażenie... Jest po prostu fajniejsza wizualnie... Już nie mówiąc o wnętrzu Hiluxa, które w porównaniu z Navarą jest następną totalną porażką... Podsumowując nawet ze 170 KM Toyoty Hilux bym nie kupił, nie podoba mi się... Oczywiście tam offroadowcy się nie zgodzą, bo napęd taki a taki, bo wytrzymały itp... Ale moim subiektywnym zdaniem jednak Navara lepiej się prezentuje... Cholera jeszcze żeby ci Hiszpanie śruby dokręcali w tej fabryce... Wizja tych bubli mnie nie na żarty wystraszyła szczerze mówiąc... No nie wiem... A jak tam u Ciebie Andy ta Navara się sprawuje, bo jakimś cudem nie doczytalem jakichś spektalularnych awarii w Twoim wypadku... Może coś przeoczyłem...

Pozdrawiam.