Gość jdex Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Witam Zastanawia się na kupnem pierwszego samochodu , głównie do jazdy po mieście. Jak już pisałem , do roboty są łożyska w automacie (słyszałem , że dosyć kosztowne) dane pojazdu: Nissan Micra 1994 przebieg około 220.000 km pojemność - 1,3 16V SLX Rodzaj paliwa Benzyna Kolor Bordowy bajery:Centralny zamek, Elektryczne szyby, Lakier metallic Cena dosyć ciekawa i dobra bo 4000 zł Czekam na ekspertów w tym problemie tech. Pozdrawiam Jędrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 odradzam calkowicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Cos mi w głowie świta, że kolega mrówa, który wypowiedział się powyżej zapłacił za to ok. 3 albo 3,5 tysi. jdex jak chcesz dobrą Micrę to ja niedługo będę swoją sprzedawał, tylko że 4000zł to troszkę za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 jak najdalej od automatu micry CVT czy NCVT zwykły manual i nic więcej automatu nie naprawisz sam o ile da sie naprawić a 5-tke manualną same łożyska kosztują ok 150zł już pisałem o tym i chodzi jak nowa http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=22906 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartolomeo Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 zgadzam się z przedmówcami... dopóki automat chodzi, wszystko jest ładne i piękne, jak się zaczyna sypać, przypomina to studnię bez dna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mruwasek Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 nie wiem skąd macie cenę 3 czy tam 3,5 tysiąca złoty po telefonach do nissana powiedzieli, że takie łożyska to koszt 1000 zł nie wiem tylko ile sama robocizna ale na pewno nie przekroczy 200-300 zł jedyny minus że trzeba około 3 tygodnie czekać na te łożyska. Swoja drogą to ja właśnie zakupiłem w/w micre. P.S. Szukałem jeszcze używanych skrzyń automatycznych i koszt takiej skrzyni z 3 miesięczną gwarancją 1500 lub z innego źródła 2000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 nie wiem skąd macie cenę 3 czy tam 3,5 tysiąca złoty po telefonach do nissana powiedzieli, że takie łożyska to koszt 1000 zł nie wiem tylko ile sama robocizna ale na pewno nie przekroczy 200-300 zł jedyny minus że trzeba około 3 tygodnie czekać na te łożyska. Swoja drogą to ja właśnie zakupiłem w/w micre.P.S. Szukałem jeszcze używanych skrzyń automatycznych i koszt takiej skrzyni z 3 miesięczną gwarancją 1500 lub z innego źródła 2000 to powodzenia ja jestem zdania ze jak cos w automacie pada powaniejszego to lepiej zrobic remont i zaoszczedzic na kolejnych naprawach i zlosci gdy nie bedzie auta tylko znowu odwiedzi warsztat. ponad 3,5 tysia to nie lozyska tyko remont z roczna gwarancja. zarówno na skrzynie jak i osprzet. 3 miesiace gwarancji hmmm za 1500zl lub 2000zl, czlowieku to ja za 3500zl mam 12 miesiecy gwarancji czyli place mniej niz ty:) 1500zl to trzy miesiace gwarancji razy 4 bo miesiecy jest 12 wychodzi ze gwarancja 12 miesieczna kosztuje 6000zl !!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mruwasek Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 mrówa, możesz przesłać namiary na serwis w którym naprawiałeś swoją skrzynie automatyczną na maila mruwasek@gmal.com będę wdzięczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.