Gość siara64 Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Dużo czytałem i nikt nie rozwiązał tego problemu! Więc przystąpiłem do rozbierania i znalazłem FILTR PRZECIWPYŁKOWY strasznie zanieczyszczony! Oto foty troche kiepskie robiłem telefonem! Znajduje się on w tym czarnym zbiorniku na powietrze za schowkiem! Jest on po lewej stronie tego zbiornika! Wkładany razem z całym plastikiem! U mnie w mieście nigdzie nie moge takiego dostac więc PROSZE O POMOC! Ewentualnie można kupić jakiś inny dociąć i wkleić lub nałożyć pończoche babci! Wgląda tak! Jest oryginalny nissanowski firmy MICRON AIR Posiada napisy: MICRON2 KE278-60C00 >ABS< Jak włączyłem dmuchawe bez filtra to na 2 biegu chodziło szybciej jak wtedy z filtrem na 4! A na 4 jest taki powiew że prawie łeb mi urwało! Tylko że pełno syfu leci do srodka! Problem filtra jest już rozwiązany a zarazem problem parowania szyb w 100nx i pewnie w SUNNY też! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rz Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 poszukaj na stronie filtrona albo napisz do nich. oni robia wiekszosc zamiennikow jakie sa na rynku z tego co mi wiadomo filtry przeciwpylkowe byly montowane w autach z klima, ale moge sie mylic aha jak juz znajdziesz taki filtr i bedziesz mial wybor miedzy zwyklym a weglowym to bierz weglowy pzdr rz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siara64 Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 poszukaj na stronie filtrona albo napisz do nich. oni robia wiekszosc zamiennikow jakie sa na rynku z tego co mi wiadomo filtry przeciwpylkowe byly montowane w autach z klima, ale moge sie mylic aha jak juz znajdziesz taki filtr i bedziesz mial wybor miedzy zwyklym a weglowym to bierz weglowy pzdr rz Szukałem w necie na stronach producentów i w hurtowniach nie ma takiego filtra! Taki filtr miały wszystkie NX-y i chyba SUNNY też bez względu czy z klimą czy bez tylko że ludzie je demontowali jak się zapychały bo wtedy słabo dmucha a zimą z szyb nie idzie pozbyć się pary! Ja wziąłem mojego zlałem gorącą wodą oraz płynem do mycia nyczyń pod prysznicem i wyszorowałem szczotką do czesania psa! Filtr nie jest papierowy tylko z jakiego materiału Po takiej kombinacji wysuszyłem i założyłem spowrotem! Teraz mam huragan w aucie tak podaje dmuchawa no i syf nie leci mi do srodka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.